Wednesday, June 24, 2009

:: exam oh exam ::

selesai sudah exam yg membuatkan aku jd separuh gilo tuh. syukur la.. semoga aku lulus. lulus pon ok la. x larat dah ha nk ngadap buku lg. leh meroyan aku weyh


2 ari cuti keje ( selasa dgn rabu) sbb pegi segamat, p kampus den la kt uitm tuh amik exam blk. aku igt aku sorg je amik exam tuh tp rupe nye ade lg. hihihihi so xde la malu sgt. ngee~~~aku pegi dgn adik aku yg laki tuh dgn mak lang. even adik aku tuh skolah, gatai sungguh la nk ikot. alasan die bile ayah aku tny, "nnti xde org nk jaga along dgn maklang". haha terharu btol. tp bile pikir2 blk, ko pny alasan tuh memperguna2 kan name aku! kuang ajaq sungguh.



so pagi semalam (selasa) aku dgn mereka berdua gerak la ke segamat. bapak eh hujan lebat cm haram. tp xpe la dr panas yg menggila. ( panas salah, hujan salah, x bersyukur btol!). dlm kol 10.30 sampai kt uitm, settle payment n isi form, gerak p hotel plak. dok hotel villa kt bandar. hey segamat ni mane ade hotel yg ala2 seri malaysia ke ape ke, hotel die ok2 je la. so dudok je la kat situ. ayah aku da book. so cek in dlm kol 12, relax2, adik aku dgn mak lang da bantai tdo la. letih. aku stdy la sket2. pas zohor, ktrg mamam. bwk bekal dr umah.. then sambung stdy, yg lain tgk tv. ptg tuh aku plak tdo! hehehehe kol 6 baru bgn! bgn2 je teros ajak dorg sume p pasa mlm. ceh bley plak jmp lect aku, cik maz. kamceng tuh. advisor aku last sem mase wt tesis. mekasih cik maz bg gred yg memuaskan.



punya la beso die pny mark tuh. villa hotel segamat



xde pe yg menarik sgt pon pasa mlm tuh, kecik je. ade la dlm 10-12 yg meniaga. mak lang bli laksa, aku bli kopok lekor n adik aku bli char kuey tiow. blk2 je hotel bley plak xde letrik. haram sungguh!..


3 tahun dok segamat, aku x penah tau ade char kuey tiow yg bez! serius bez beb. cukup pedas




then aku cm teringin la nk bli seswatu ni.....sbb kat pasa mlm td aku xbli mknn yg berat utk di mkn kan.. so ini la die....



burger segamat! oh heaven!! da lebih 2 bulan x mkn burger yg sedap seantero segamat ni. so da alang2 ade kt sini, bli la. rindu plak kat anak tokey tuh.wakakakakaka. padahal umah die depan umah sewa aku dulu tuh. ngee~~~ sempat la borak2 jap dgn anak tokey tuh sementara tgu siap...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


pg td aku bgn awal beb, nk pujuk diri dulu, muhasabah diri lg. stdy sket2 as last preparation kan. igt2 rumus bagai, kol 7.15 aku kuar nk p sarapan. tp xtau nk sarapan kt mane. da mc d kt sebelah hotel je, so bagai kan si ronald mc donald tuh melambai2 aku plak. hehehe. so aku order ni....



sausage mc muffin + harsh brown dgn tea.. rm7.50.. ni name nye upah pd dri sdri before exam. hehehe



sharp 9 am, exam pon start. fin 661, portfolio management.. 7 soalan jawab 5. soklan die ade ssh ade sng. moga2 aku lulus. lulus pon jadi la. huhuhu.. sbb aku mmg x ska paper fin ni!!!!

abis paper kol 12, aku teros blk hotel, kemas2 teros check out. p lunch dulu bagai.. singgah nagoya. ahhh geram nye. aku mmg rambang mata kalo tgk KAIN dan NOVEL !!! tp memandangkan gaji akan masok next week, so bersabarlah ye. mak lang je bli kain 2 pasang.

4 pm td, smpi dah melaka. tp sempat lg p avon....



aku x puas ati!! uwaaaa!!! mula2 excited la sbb promosi lipstick, 2=rm11.90. so aku amik la fav colour, WINE TRUFFLE. lagi 1 x tau nk pilih ape. then aku cm tibai je la colour SCARLET.damn!! tgk la merah haram!! tp xpe la. bleh pakai lite2.. lg 1 bli concealer light beige. sume nye rm23.25.. murah je. nk bli mac ke, ape ke, xde duit. so bli yg termampu la...( sedih pulok! hehehe) avon ok what!




so, itu je la aku nk bebel ape yg aku wt last few days.. xde isu plak nk bebel. nnt aku da abis bace novel aku story kat korang eh



k la. got to go! to all viewers thanx for reading n will update more next



:: assalamualaikum ::

No comments: