Monday, June 29, 2009

:: food all the way ::

sebelom aku meneroskan pembebelan, aku memohon maaf kepada 2 org adik aku di perantauan itu, hahaha sebab entry kali akan wat ko berdua mampu menelan air liur dari jauh. muaahahahha..but dont worry bebeh, aku dah janji akan wt bbq special bile korang blk nnt. western style. jeng jeng jeng..wait ok. saba2

since ari ni ramai org dlm umah aku puasa, so mama masak lebih2 sket la ari ni. actually dr last week lg da plan nk makan bende ni, tp baru terlaksana ari ni. aku p keje, so jgn tny aku cmne resepi die sbb den mmg x tau k. tp those org pantai timur, especially ganu kito! mesti suka pny makanan ni.... iaitu.......



tarraaaaaaaaa...ketupat sotong!! yippiii. aku rase lame jugak la aku x mkn benda ni. kalo blk ganu baru dpt mkn..oh sedapnye x terkata.. =P




aku balik keje je teros snap!.. hahaha jgn jeles ye wahai adik2 ku di perantauan itu. ngeh2. serius sedap




haha serius aku mmg x bleh blah. nak jugak men masak2. so aku pon masak sambal ikan bilis, garing2 baik pny...baju keje pon x salin lagi. ngeh2





dinner on the table :
1. pulut. mkn dgn sambal ikan bilis n ikan goreng. wallah!
2. masak asam rebus ikan bebolos. eh aku x mkn sbb x ska. hehe
3. kacang panjang masak dgn garlic je. pon x mkn sbb byk gralic. wakakakakkaa
4. sambal ikan bilis-my hand made.
5. fries, adik wat
6. ketupat sotong-mama n mak lang hand made
7. pinggan tuh dr tepi je nampak kosong. actually ade LIFE's black pepper souce.




ha yg ni den punyo. tp sampai skrg den x mkn2 lagi sotong tuh. jap g la. masih kenyang. huhu




tp ni la yg paling laris. fries cicah dgn black pepper sauce yg di buat oleh adik. mekasih la dik bg aku kenyang. hehheehe



ok la aku xde niat pon nk wt korg lapa ke ape tp mmg aku ska hapdet makanan2 ni. ok la aku nk p tgk hindustan cite BAADSHAH kat zee. layannnnnnn


bye folks!

:: assalamualaikum ::

No comments: