Thursday, June 25, 2009

:: novel ku kembali yippiii ::



pening dan mengantuk...
tuh la yg aku rasa sekarang ni. even td, kol 8.30pm pon mata aku da ala2 stim gitu nk tido. huhu palo den ni jgn ckp la, pening pulak ari ni. panas sgt cuaca kan. kuar opis, paneh mak aihhh. masuk opis, sejuk.. so bile da asek kuar masok, paneh sejuk, igt kepala aku nih leh tahan ke..( ngado sungguh!) huh~~




ari ni 1 keje pon x dtg kt opis. ape lg, melanguk la. melanguk dgn hebat sekali. amoi meja sebelah siap tido! aku pon ngantok gak tp xde la sampai nk tido. bertenang dulu. hehehe.. aku siap prepare bli majalah mingguan wanita lg sebagai stok penghilang boring. pastuh da ala2 boring jugak akibat mengulang bace majalah tuh ade la nk 3-4 kali, ape lg kan.. bukak la fotopages kegemaran.. nak2 aku ska tgk mamawandiha pny fotopages. mmg tgk die masak2 tuh, ade la meleleh mak tgk. tuh blom yg tukang buat kek lg, nak2 yg buat tiramisu ke, blueberry cheese cake ke...OMG...aku bleh khayal jap kt opis sbb tgk fotopages! oh plz la...mcm mane nk bg hilang penyakit yg 1 ini. huhuhuhuhuu... aku mmg la tersangattt addicted dgn blueberry!!!




aku dah plan la dgn bez fren aku ni ha, odah. nk p mc d pas abis keje sabtu ni. kan half day. mula2 cm aku berhajat nk p big apple. tp pikir2 blk cm maleh je nk ke bandar hilir. nnt la tgu gaji leh la p sane, dpt la tibai secret pny orio cheese cake!!




oh ye, mlm td aku mmpi pegi j.co !! mane ade j.co kt melaka ni. kepada sesiapa yg bace post ni, dan die sorg bisnesman, tolongla bukak 1 cawangan j.co kt melaka ni!


td blk opis, singgah umah odah dulu sbb nk mengambil kembali anak2 aku, iaitu novel2 ku tersayang....die baru pulang sket je. ade lg 2. xpe, aku pon pinjam novel die gak. hehe





hah ni dia anak2 ku! aku memang tersangat lah hantu dgn novel ni dan aku berjanji setiap kali dpt gaji, aku akan bli at least 1 novel. ehhehe...bleh ke cam tu??




then mase singgah umah odah, mak die yg baik ati bg aku sayur lg. last week mak die bg sawi, td bg salad plak. murah rezeki makcik.amin.. bile nk bg anak bujang makcik kt saya plak? ( wah! ade aku kene kapak dgn odah ni kang. hehe). mak die siap offer nk rambutan ke. eh mesti la aku nk tp aku ckp "xpe la makcik. lain kali sy dtg" .. wah siap ade lain kali. kahkahkah x tau malu sungguh. tp mmg tiap2 ari pon aku dtg umah odah. ( dah die tompang aku blk keje).. odah, aku mintak x byk, cukup la bg abg ko kt aku. kakakakakakakakkakakakaka.(main2 je. hikhik)




hah ni la salad yg aku da bersihkan. balik je umah aku teros bersih kan. pastuh siap tgk ape lauk mak aku msk lg. juadah mlm ni, asam pedas ikan cencaru, sayur kobis dgn ikan masin ( xtau ikan ape).. tp aku da de selera sdri. lg pon aku x bpe ska cencaru bile msk asam pedas, kalo bakar xpe la. aku pon isi nasi, amik kuah asam pedas je, ikan masin dan salad! (aku siap makan pakai kicap lg, ade ke hei cm budak2 plak!!) tp sedap la. simple tp cukup wt aku berselera. ikan masin tuh masih crunchy lg, salad segar dari ladang odah. yum2!!!

aku telah mem'plan' utk wt kek batik nnt. tp x tau la bile. tgu je la time aku rajin nk godek2 nnt. hehe..

ok la, since mate aku ni pon da nk tertutup n sebelom kepala aku terhentak kt lappy ni ade baik aku mengundur diri.. thanx for reading guys... bye folks!

:: assalamualaikum ::





No comments: