Monday, July 27, 2009

can't wait for this weekend!!

wah gilo aku rase cam x saba la nk tgu weekend ni. actually jumaat dan sabtu ni! sebab, khamis ni, my sis from Mesir akan balik bercuti for approximately 3 months la. smpi pas raya. actually xde la rindu nau kat die. wakakakaka. matik la kene cancel all foods yg aku order kat die. ohh rindu kat kau! (bodek je ni) kihkihkihk


tibe2 nk letak pic die kan. hahaha over bodek ok! n jgn lupa my mesir "chachos" ok! x pyh bwk blk manisan2 arab ko tuh, dan juga London Tea sbb yg dulu ko kirim pon ade lg. manisan tuh xnk mkn.kuat Ghee. hehehehe..jgn lupa our lot2 sourviners (btol ke eja??) tibe2 mlm ni jd lembap b.i plak



oh ini la mesir "chachos" aka doritos. sedap gilak!



n sabtu ni, umah kami ade kenduri sempena nk sambut puasa. ramai kaum keluarga, adik beradik baba yg akan blk. so, friday nite adelah pesta bbq gitu! oh sgt la bez! bbQ yg di rancang, merangkumi makanan yg akan di bakar cm ikan, ayam, jagung, sosej, bla2. nasi lemak sambal sotong (order kat medan ikan bakar pasti marve!) , bihun singapore, sup ayam kg dan roti perancis dan lain2.

menu kenduri pulak, stakat ni yg konpem dan wajib setiap kali kenduri adelah KARI ITIK! kali ni over special sbb itik di dtg kan khas dr reban blkg umah. hikhikhik. yg lain2 dlm perancangan dan menanti persetujuan ahli majlis tertinggi kami adalah, sambal udang, sayur (xtau lg), ikan (xtau msk ape lg), dan yg lain2 yg x kompem lg.

sabtu ni, wajib la x keje kan. sok baru nk mintak cuti. mintak2 lulus. msti lulus punyak!!

ok la. sesiapa yg lalu lalang ni, dan yg dekat2, nk dtg kenduri mkn itik, moh la!!! di alu2 kan.

ok. gtg. mama nk guna lappy lak

tatatatatataa!!!

2 comments:

hantumakan said...

wow, menu adalah mengguda .. oh except for itik, masih tak reti2 menjamu diri dgnnya.. banyaknya itik di reban blakang umah sehingga cukup untuk menjamu orang di kala kenduri..

and the barbeque menu also superb..

oh, kim salam yer sis yg balik mesir, mana tau ada souvenior xtra boleh bagi kat kita.. hehehe, muka tak malu gilaaaaa..

erk, got snow aaa mesir one?

Lya Colours said...

snow tuh bukan kat mesir tp kat turki. wah meh dtg umah kito ajar mkn itik. sodap woo. msk kari dgn rendang adelah superb!!