Tuesday, August 4, 2009

update gambar2 lambat sket due to....

agak pecah tradisi la jugak sbb da bpe ari x hapdet. kalo x mau ari2 update kan.

my mesir lil sis da selamat pulang last thursday dgn membawa 3 luggage! gilo! baju yg die bwk blk, bleh kira dgn gigi je. yg byk2 tuh foods, sourvenirs, barang2 perhiasan bla2. tp mmg paling byk adelah foods la! dgn whipping cream, air kotak mesir yg pelik2, kurma berbagai jenis berbundle2, buah2 kering, pistachio ( tp da abis! uwaaa!!!), gajus, serbuk instant nk wat karamel pon ade. mcm2 la!

gambar adelah byk!

TETAPI DI SEBABKAN INTERNET DI UMAH TETIBA MAJUK CAM SIYAL so terpaksa di tangguhkan memasok gambar2 sehingga xtau bile!

aku ase, wayer yg connect modem dgn lappy tuh yg prob, sbb bile aku cucuk2, bukak cucuk blk, xde signal pon. biase kan ade signal yg tulis ape ntah naik.

anyone, can tell me, wat happened ek??? aku kat umah adelah sangap nk masok pic yg berlambak2 kt blog ni. nnt korg tgk la sampai muntah.

oh bbQ n kenduri telah berlangsung dgn jayanya.
bukan selalu family2 kitorg dpt blk kg. family aku la satu2 nye yg dok kat kg, yg len sume berambuih dok tempat lain.

tp mmg syiok la. makan bez2. ramai budak2. ade baby. geram2!!

kenduri plak, even ari sabtu, 1hb tuh kat tempat aku ramai yg wat kenduri, tp kt umah still moveeeee. sedara mara pon ramai. itik 8 ekor woi! abis reban belakang, tggl itik kaler itam. yg sembelih wat kenduri itik putih. ngalahkan org kenduri tunang. kari itik seperiuk beso. udang sambal ( sedap pengsan!) 1 kuali ke kawah ntah yg beso. 1 periok beso sup ball2 dgn celery dan carrot. sayur kacang panjang, pais ikan kembong. kuih2 ~~ kuih bakar, talam keladi dgn puding xtau. goodies ~~ buah pear dgn lai dan muffin 2 bijik letak dlm plastik bg kat org2 yg dtg.

air~~ kazen aku wat "slurpee" without gas. mmg sebijik rase slurpee. sedap woooo.. pengsan! tp xde la manis cam 7e pny.

nnt aku update pic. ini adelah sekadar summary ape yg berlaku ari tuh.
sekian pasal kenduri...

gambar sabo ye tuan2 dan puan2

tatatattata (byk keje ni, tp curi mase sket nk hapdet)

2 comments:

kucingorengemok said...

salam :) tergoda baca list barang dari mesir...! mesti best korek beg orang kan, hehe

Lya Colours said...

haha best benor korek2 godek2 beg org ni. wuhuuu