Saturday, September 5, 2009

puasa day 15 - fake eye lashes

today me so happy
sebab first time in my life beli fake eye lashes
hahahhahahahha gilos okey
macam dah xde bende lain nk bli kan
ala murah je
beli kat Hot Market kat Mydin Mall Mitc
rm 3 dpt 2
hohohohohohohooh mak suke noks


siap ade price tag okey
ala benda main2 je ni
saje nk try2 kan
al maklum lah jakun seminit! hohohoho

dan blk td
teros jadi mak segala jakun!
kunci pintu bilik, dok diam2
dok godek2 "guana nk pakai nate ni????"
gila mereng kan. nmpk sgt dah xde keje uolsss



tuh dia
mula dah si mereng ni main2 mata plak kan





hoh menangis mak noks
x penah2 bulu mata panjang gitu kan
slalu pakai maskara je
sapu2 sampai puas ati. huhuhuhuhuhu



hoh suke nye !!!!!!!!!!!
bleh pakai time raya nnt
tapi takut plak kan
tgh2 suap rendang lemang bagai
pelepoooooppppppppppp!!!!!!!!!! jatuh bulu mate kau cik enom oiiiii
kan da malu sebulan

pastuh td kat Mydin Mall, nk cari barang2 wat kek
tp cm kurang menarik kan
so rembat baking pan dgn cup cakes pan tuh
n beli la brg2 dapur sket. feeling housewife jap



hoi si kepoh ni ntah amende die sebok2 tgk tuh
da la suoh amik pic aku die x nk layan
kuang ajaqqqqqqqqq. kaboommmm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ari ni mummy dearest masak bez2


sup tulang !!!
hoh sedap nye
x nak pengsan2 dah. hahahhahaha



puding karamel
hoh sedap gila lah
tp mcm pahit sket. bli kat bazar
rm 2.50 per pcs



kuih tepung pelita terbaekkk seantero melaka
ini filling jagung
ade yg filling sengkuang



seperti biasa, tamak air
teh o + cincau + neslo + soya
pengsan kauuu



menu for the day
bihun @ kueytiow sup wif soup tulang @ seafood soup
mood malas nk snap2
sbb mood bahagia ade eyelashes
hahahahahhaaa poyo



hoh tlg la mummy sedap gila
mampos la pedas kan
melaka mmg kaki pedas okey
2 sudu ++ kicap lada tuh
hoh feeling heaven.....


ok lah
mak ngantok gile noks
nak bedal bihun sup sket
hahahhaha
oh ye
nk pesan ni
kalo sape2 x suka bace blog org tuh, jgn la kutuk2 ke ape ke
kan x elok gitu
nak2 lg skrg bulan puasa
mari la same2 berbaik2 sangka okey

salam bulan mengambang di mlm hari
daaaaaaaaaaaaa


MySpace

15 comments:

alvin si miskin bercherita.. said...

aku pun nak cari bulu mata palsu utk raya nih..kau jangan jeles lya..aku punya bulu mata macam bulu ayam..lagi HOT!!!!!!ha...nak tiru la tu...jgn mimpi la kau nak pakai bulu mata macam bulu ayam tu..kat melaka takda jual la..aku pun kirim member aku beli kat pasar malam area rompin..

alvin si miskin bercherita.. said...

faktanya..kali ni kowang sefamili berbuka makan bersila ekk..pasal aku tak nampak meja kayu jati import kau tuh...

alvin si miskin bercherita.. said...

kau perasan tak..pengumen pertama adalah aku..pengumen ke2 juge aku..yang ketiga pun aku..yang ke4 sapa??

alvin si miskin bercherita.. said...

weh...pengumen yang ke4 juga aku lah..jgn jeles lya...aku ada gelang mekah la....

Lya Colours said...

~~alvin

hahahhaha ko ni mmg sengal tau
xpe2
nnt sape2 p mekah aku kirim gelang mekah

woi2
aku nk la bulu mata ayam kau tuh
bulu mata kuda ade x
nk pesan ni
huahuahuahuahua

katak_78 said...

Makcik..kaklyn dah buat puding cendoi tuu..kaklyn alter skit..isi garam skit kat susu bior dia lemak2 gitew....huhuhu..overall....sodappp

kucingorengemok said...

kalau bulu mata jatuh dlm rendang, makan rendang bulu la... haha (atau rendang air mata, sebab nangis akibat ditimpa kemaluan yang besar, huhu)

Cik Mawar said...

uit uit.. sup tulang
(pengsan) jab..
Lya.. dah buat agar2 cendol..
pengsan lagi..
Tak lulus periksa..
hahahahahahaha.. nnt post entry
Lya jgn gelak:P

SITI RAUDAH HJ AHMAD said...

cit ko tlh mnsabotaj aku..oit ble ko suoh aku snap pic ko..den tak dgr pun..huhu

Lya Colours said...

~~katak
hoh tahniah berjaya maemasak puding
hoh masak ke??
masak la gak sket2 kn

~~kog
rendang bulu mata???
hoh x mauuu
nk rendang itik
kihkihkihkih

~~cik mawar
wah org kedua wat puding cendok ni
tahniah2

~~odah
ko bile tgh kepoh2 ko mmg akan jd pekak seketika
werkkkkkkkk

reen said...

wahhh..bbulu la mata smua orng tngok bulu mata palsu lya tu...

sdapny sup tulang..irup kuah pns2 mkn ramai2..bestkn..

Lya Colours said...

~~reen
hoh menangeh la dri sdri kak oiiii
huhuhu

hantumakan said...

weh, polis makanan sampai, yg ada jagung dan sengkuang cina itu bukan tepung pelitalah, itu kuih tako, origin dipercayai dari thai (part thai tuh kita hentam saje, hehe), tpi tepung pelita dia steamed, tako tidak, chill saje dalam petiais.. sekian saja ulasan polis mekanan..

Lya Colours said...

~~hantumakan
alamak pulis dah dtg tangkap sy sbb bg info salah
huhuuhuh
maaf tok

sy nk blk beraya di kg

::AnEp:: said...

pergh...sup tulang ngn puding..
sdpnyer...haha..nape mnt ker bulu kning pnjng..