Tuesday, September 8, 2009

puasa day 18 - semangat gila !!

selamat berpuasa
dah 18 hari rupenye. kejap je kan
hujung minggu depan insyaALLAH akan menyambut Aidilfitri
x sabar nk raya. hahaha cam kanak2 plak

di saat aku tgh kepoh2 on9 skrg ni, adik2 aku 2 org tgh sebok cat umah
ahahahhaha gila semangat! smpi mlm pon nk cat
dorg cat bahagian2 kayu dulu cam tepi2 tingkap n pintu2
hoh td aku buat gak jap
pastuh x tahan bau cat. poyo la konon nk cat umah weekend ni. mampos la mak noks!!


ari ni buka sempoi je
mama cm paham2 je naluri aku. wakakakakakka
sebab td kat opis heboh dgn odah " teringin nk mkn bihun la.."
skali balik, mummy masak bihun. yeay!!



kami tidak membazir ari ni. tahniah2



bihun mummy yg terpaksa ikut tekak anak bujang nye yg x mkn sayur
kalo aku yg masak, mmps la aku letak taugeh byk2
hanya berencahkan kerang dan udang




roti john terbaekkk
ini pakcik, ala2 pangkat atuk kite yg buat
mmg sedap la. kene beratur beli




kuih tako filling sengkuang
yg filling jagung dah abis. sob sob sob ~~~~~



karipap inti sardin yg di jual kat area kg aku
mase bulan x puasa mmg kaki beli la karipap ni sbb sedap, sambal sardin die mmg peri2 hot lah
pastuh x kedekut inti plak. murah rezeki makcik





dan untuk sahur mummy masak asam pedas ikan selar
hoh terbaekkk...

tetapi !

dgn secara tibe2 baba balik dan membawa pulang................




"




""




""""




""""""




"""""""""




""""""""""""""




"""""""""""""""""''''




"""""""""""""""""""""""""""""



asam pedas ikan duri !!! siap ade telur 2 kantong hoiiiii
hoh pengsan ! (see me pengsan plak)
ni yg x sabar2 nk sahur ni
hoh odah ! jgn jeles hahahahhaha > ni ayah aku bwk balik kuala pny hoiiii<




minuman for the day
koktail + laici in syrup
hoh sedap lah! masam2 manis


okey la
itu sahaja
selamat berpuasa for the next day

tatatattata


MySpace

13 comments:

c-idah said...

sedapnye air dia.....

cat jangan x cat..

tengku aziah said...

lya tu kuih tepung pelita kn?

alvin si miskin bercherita.. said...

air koktail cambest jer...kali ni berbuka dgn sederhana ekk??

.: wan r0hayaty :. said...

bestnye asam pedas,,
rndu nk balik umah,,,

Lya Colours said...

~~c-idah

hoh cat la jgn x cat.
weekend ni bakal pengsan la uwwwaaaa


~~tengku aziah

ade org panggil tako n ade panggil tepung pelita. ntah la


~~alvin

hoh kali ni bersederhana je lah
penat dah ari2 membazir

huhuhuhu


~~wan rohayaty
bertenang. raya nnt blk kg suoh mak msk. hehehehe

SITI RAUDAH HJ AHMAD said...

hoi si tembel..ko tlah wat aku terliur ngn asm pdas kuale....uwaaaaaaaaaaa..........

Lya Colours said...

~~ odah

hahahhaa padan muko kauuuuu

Cik Mawar said...

asam pedas ::liur-liur::
pengsan jab..
uwaaaaaaaaaaaaa.. sedap tu..

Lya Colours said...

~~cik mawar

hahahaha same la dgn odah ek

kucingorengemok said...

eksyen makan karipap sardin sedap, huhhhh :p

Lya Colours said...

~~ kog

huhu sy tidak bersalah. werkkk :P

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...waaaaa raya dah dekat baju tak siap lagi......sedap nyer menuuuuu....

::AnEp:: said...

sdp nyer asam pedas itew..
koktail..??
tu ape??