Monday, September 14, 2009

puasa day 23 - all hope shopping and painting

raya juz around the corner
painting is 90% complete
kuih2 raya 5 %. sebab ape 5% je, sbb barang2 je ade, buat nye x lagi!!
but now, kat dapur tuh, mama n adik2 tgh gedegang gedegung
aku malas nk join, sbb nk menghapdet di 'rumah raya' nan 1 ini

yesterday, mmg pulun abis la mengecat
yg paling tabah dan tegar adelah aku la. sbb aku x bleh puasa kan
so adik2 yg lain by 12 ++ dah surrender
aku, go through.................sampai kol 3++
gila tabah tegar. lebih2 lagi, x mandi dan still berbaju tido plak tuh mase mengecat.
memang berkat habissss

so, lets cekidaut our new view of the double K castle
even 90% siap, still nk hapdet
oh ye! double K stand for Kamarudin & Kelsom
dearest mama n baba
seperti biase, mereka adelah mando2 kami semalam
tapi mama lebih kepada me'mando' kan diri nya pade langsir beliau yg dah 99.99% siap




mando of the year and hero of the year yg di tangga itu
okey nape pic aku xde??
sebab, x kn la nk snap diri sendiri yg ibarat bibik tuh kan
dgn berseluar pendek berambut ala2 org x mandi. x kuasa la aku nk memalukan diri sdri kat sini. hahahahaha
yg entrance aku buat okey.yg 'botol2' itu
bapak la leceh. nasib bek semalam aku adelah hyper tegar




uiks yg piping tuh kene cat nmpk nye. da cam kene kikis dgn ape
ok entrance pny botol2 tuh da siap. tinggal yg kat ats pintu n sliding tuh je





belah depan pon da beres except bende yg ats tingkap itu
tibe2 kagum. hahahaa x sangka plak ktrg bleh wat bende tuh
semalam adik yg laki dah mengomel "nape sebelom raya x nk buat"
skali mama bahasa je, " ni la kite dpt rase cmne org susah2 keje bulan puasa"
hahahahaa amik kauuu sebijik





side tepi sane pon beres
abis la si kotak kipas air-cond pon die bantai cat
keadaan kawasan kurang kemas, sbb baru pas org mesin rumput





belah belakang is 80% paint by me
sbb lagi 20% tuh, yg bhgian atas2
x kan aku nk kene panjat bumbong.. kang x pasal2 raya dlm tanah


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



ok after abis cat2 sume semalam, by 5pm ++ gerak p Melaka
tujuan nye adelah untuk shopping raya
n kami memilih shopping kali ni kat Mahkota Parade
coz ade Parkson sale kan. yeay yeay !!


n berbuka kat restoran yg tempatnya x high class, tp bile kau bayar, kau akan jadi pitam secara tiba2. tp SEDAP !!



okey di sini destinasi berbuka kami
kat sebelah Newton @ medan selera kat Mahkota Parade
dtg sini, teros kene book meja dan lauk2. sbb nnt abis.
tuh pon byk meja da reserve
n lucky dpt meja jugak. yeay!! loncat2 gumbira
menu kat sini adelah nasi2 berlauk




menu
ikan pari asam pedas 2 ketol
ketam lemak cili padi 3 ekor, buat 2 hidang
udang galah lemak nenas 2 ekor, 2 hidang




paru berlada sepiring
tempe 2
sayur kacang panjang sepiring
ulam2
ikan terubuk bakar bahagian ekor 1 wif air asam n kicap lada




ikan sepat masak lemak
again, ketam lemak cili padi
dan kerabu mangga

hoh sume menu adelah terbaekkkkk



tertinggal plak
ayam kampung goreng 3 ketol




aku x makan terubuk
tp aku nk mention di sini
air asam die sgt sedappppppppppppppp
kenapa die bg sket tuh je????
tlg la sedap gila cicah dgn ayam goreng itu
odah! pas raya kite pegi eh???

dan selepas makan, sila lah bayar ye sebanyak RM160 !!
macam mkn kat restoran seafood
nasib bek la baba ni jenis x kesah bab2 mkn ni
asal mkn sedap, so x kesah la mahal
tp kalo ko masak pon cam taik, nasi goreng pon sejok, mintak mahap la kalo bapak aku sound ko secara tibe2. macam ade 1 kedai ni dulu... dulu la
tp ktrg kalo makan kat luar mmg x sah la kalo x cecah 100 or lebih sket2
rabak duit kauuu


n after berbuka, berdezzzuuuupppppp kau masok Parkson
aku xde hirau dah mende lain2 ni
pas aku belanja adik2 aku baju sorg selai
aku pon lesap la mencari2 part utk diri sendiri
antaranya...
yg paling dan wajib !!!



if ade je duit kat tgn, maka tgn itu adelah gatal okey nk membeli2 khazanah ini
menambah kan koleksi beg2 mekap yg dah sedia sempit2 tuh
beli ni je dah nk 100
yela dulu mase stdy tgk je kan org pakai yg ada brand ni
skrg bg la can kat aku hoiiiiiiiiiiiiiii


dan saye beli ni !!!!




"




""




"""





""""





"""""





""""""





"""""""





"""""""""





"""""""""""





"""""""""""""





""""""""""""""""







dah name pon sale kan
so harus la dpt kan yg ade brand ni sekali setahun
nk bli time xde sale, mmps la ko tuang minyak kete pakai air laut je la
hoh tolong aku gile rambang mata hidong dan telinga juga mulut semalam
after sale price is only rm79.95
okey terima kasih parkson!!!
aku ni kan suka feeling2 mak datin
n aku suka beg besar2
mula2 igt nk beli yg juz bleh pegang je tuh
tp cam pikir2 balik, bukan nk p raya umah siti nurhaliza ke, anita sarawak ke kan
bleh feeling fazura sekali. hehehehehe
kalo beg kecik2 ni, kepit celah lengan je, terasa mcm kepit lengan sdri je. hahaha
maksud nye, lengan sy adelah 'scarlet plus' la agaknye. hahahaha




hoh ini mungkin half dari beg2 plastik sbb paper beg parkson xde plak dlm pic ni
pas abis shopping mmg rase kaki kau nk tercabut la
duduk relax jap makan kaya ball sementara menanti adik2 aku yg shopping ape ntah kat Giant


dan setelah pulang ke rumah...


aku dapati purse aku pny duit telah 'dicuri' mase kat Parkson td
dan hnya ini yg tinggal
uuuwwwaaaaa !!!!
ini resit2 yg aku pny
ntah mama n baba pny byk mane ntah
sbb mereka2 kan beli utk makhluk2 yg lain tuh
aku support sorg sehelai je.
* tuh je yg mampu. hahhahaha


okey, about cuti raya
aku akan bercuti start this saturday until next sunday!! yeay !!!!!
so, itu sahaja
selamat hari raya

*p/s : entry ini tiada perasaan utk menunjuk2 lgsg dan bukan utk riak or ape sahaje. juz to share. lgpon, ini kan belog saya. hahahahahah gelak jahat

* dulu, sy pon miskin mcm alvin. alvin kaya sket sbb die ade kete oren. sy xde kete oren. skrg, baru la ade sket pendapatan nk beli2 utk diri sendiri. kan odah. sob sob sob ~~~ kita serupa...

~~ ampun boss datuk wira alvin, tibe2 name anda di kaitkan plak sebab xtau nk merepek ape

tatatattatataataaa


MySpace

9 comments:

SITI RAUDAH HJ AHMAD said...

ala long pas ni ko la yg trkaye...blh la aku mnumpang kasih dgn ko...wakakakaka

Lya Colours said...

hahahaha x bleh2
ko kene dok diam2 dlm tong ikan

alvin si miskin bercherita.. said...

pinjam rm17.80..awak dah kaya nampaknya...

Cik Mawar said...

huhuhuhu... sakan cik lya ooiittttt.. huhuuhuhu.. bags2 duit simpan2 pon terguna.. so guna selagi ado.. huhuhu

cat rumah tu cantik betoi.. bekenan nya tgk.. :)

Lya Colours said...

~~alvin
hahaha sy ade rm13.25 je
muleh?

~~ mawar
betol tuh mawar
baik supping je
hahaha

azli said...

salam ramadan dari kami http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

selamat hari raya aidilfitri salah silap harap ampun dan maaf..

"Ramailah orang memasang pelita,
berbaju melayu cantik ceria,
Salam dihulur kemaafan dipinta,
Menyambut aidilfitri hari mulia"

adoi orang pompuan klu shoping mak oi.. lupa daratan lah.. aku pun sama gak duit cair beb..adoi caam ne ni nak raye.. aku nak gi cocok ATM bapak aku lah... abah pinjam duit bleh..

tengku aziah said...

lya tu beg pling ta tahan!!!! uuu...

selmat hari raya lya!

Lya Colours said...

~~azli
hahah aku pon nk cucok atm mak aku la gamaknye

~~tengku aziah
eheehe
slmt ari raya!!

c-idah said...

wah...samalah herga bag kita..
heeeeee....