Wednesday, September 30, 2009

riang ria raya - episode 2

gila lame nk gain mood & energy sebelom nk update second episode
yela kat opis, bz dgn keje2 plus bz ber'farmville' =P

ok jgn byk songeh
biar gambar berbicara

:: raya ke-2 menuju ke Palong N9 dan lain2 destinasi ::

gerak dr umah dlm kol 9am ++ smpi ade lah 2 hours then..
pegi 4 kete. mcm rombongan meminang daaa


golongan veteran di luar sahaja borak2
yg muda bergetah di dlm. hahaha




doctor mencapap
boring la asek pic ko je. hoh (dengki x memasal)


aku mmg pantang if ade budak kecik..
dgn muka still kepoh n still jugak nk pegang budak
bukan ape, amik berkat la. muaahahhahaha
kan yayang =P




elisya si mulot bising
muka kau bakal mewarisi muka kepoh makcik kau ini. hahha





si elisya jugak mudah suka pade lelaki. hahaha
kau tgk la tuh muka selesa berada dlm pelukan adik aku. kemain lagi


then after zohor, gerak p Asahan umah pektam. tp pektam xde da blk kg sebelah bini die. so beraya umah anak2 die je kat area tuh gak






muka sang lelaki da boring kronik nampaknye


okey lets pose !!!


aku mmg suka tembak org




nonot, mmg elok btol la ko buat hidong cam tuh




saya suka raya. mereka juga suka raya. lalallala~~ merapu




kami sume happy. sape nk join kami angkat montot !



hoh apehal dgn muka aku macam makcik senah yg kepoh dgn jiran nye yg baru beli gelang emas 80 karat ni ???




pose power rangers warna warni di import dari encik cekelat




yeay baba sporting !! mama bila aku suoh buat die x nk, dia kate cm kanak2. muahahha



cousin dgn anak nye yg kuat melalak


okey kami da nk gerak ke umah busu plak
minah tuh, kepoh sentiasa.




x nmpk plak kan ape aku wat dlm kete tuh



baju maroon, my busu
dia tgn sgt 'menjadi'
melukis pandai, baiki2 ape brg2 mesin ke ape ke pandai, berkebun pandai
farmville je x pandai. hehehehe


:: raya ke-3, nasi ayam, lontong goreng dan tragedi ! ::


sedara mara dr palong dtg.

projek mama > nasi ayam

sup ayam part tulang2


ayam da siap rebus. siap utk di goreng


goreng jgn lame2 nnt keras. so agak2 bertukar kaler je


mama gigih tumis bahan nak wat nasi ayam punya nasik !!


yah itu dia da siap!! yummy2
x kuasa nk puji lebih2 (oh sedap gila). kang org len pon kepoh "mak aku masak lagi sedap"
watever.
masakan mak masing2 mmg sedap > kesimpulannya..





sebelom terlupa, sarapan pagi itu, Lontong Goreng by me.. =P

odah !! abg amir tuuuuu



:: tragedi malam raya ke-3::

mlm2 je, biase la projek budak2 ni, main mercun bagai
ade la sorg cousin aku ni, nk cek minyak tanah dlm pelita byk mane tinggal.
dia masokkan jari tgh die dlm pelita tuh.... ends up ..........

jari tersekat !!!
x leh kuar. ape kes???


kesian gila la. muka da keriut2 tahan sakit


yg budak2 lain dah siap menyakat. siap ckp "ko ade 2 pilihan same ade mati @ hidop dgn xde jari". kecik2 da celupar. ikot perangai sape la kan. hahahaha

jari dia tuh tersekat kat tin tuh. so xleh kuar. da letak minyak masak, sabun apo laie sume usaha dah buat tp xleh kuar2. sampai da luka2 jari tgh dia, kat area tulang tgh2 tuh. koyak kulit beb. mak die teros bwk p klinik. klinik plak suoh beli gergaji besi, ragum dgn ape ntah. pastuh baru bleh bukak...al kisah nye gitu la. pengajaran. x pyh pasang pelita. hahaha ape kes??

okey itu sahaja. ade lagi edisi last nnt. tatata

ooppsss lupa !!!

aku kan hantu novel. dan aku baru dpt tau bahawa kesinambungan novel OMBAK RINDU dan CINTA..TIADA AKHIRNYA dah ade di pasaran !! xtau la dah lame ke baru ade. but i'm so excited bebeh to have it !!!! cam mano ni. den dah x lena tido ni. hahahhaa

untuk bace sinopsis, sila kepoh di sini

ok dah tatata



MySpace

13 comments:

miEz haNeM said...

meriahnye raya:)

Lya Colours said...

alhamdulillah meriah la jugak =)

SITI RAUDAH HJ AHMAD said...

long tu ke abg amir...asal lem mcm jer mke...ke aku da tak mngenali siape die..hahahhaa...

hoi sile asal tak ltak nme aku yg bgtau pasl novel tu...aku tak biase ko tak kepoh nme aku...hahaha

Lya Colours said...

~~odah
ko mmg dr dulu smpi sekarang x igt org. long term memory lost. eh x koso den nk kepoh namo ekau. hahhaa

nasazfrog... said...

uhhh sampai ke palong sana.. jauh tu,, akak pun ada sedara kat sana,, mmg jauh gile ek nak sampai..

salam aidilfiti yer.... :)

Lya Colours said...

~~nasazfrog
jauh x jauh sgt tp 2 jam gak la lenguh nwk kete
hehehe
salam raya dunia =)

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

hahahahahahahahahahahahahaha..kau ni dah start buat entri berunsur power ranger merah...bapak kau turut menjadi mangsa...hahahahahahahahahahahaha..aku suka entri ni..buat aku senyum+gelak...

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

kena terus usaha agar mereka semua sporting ketika bertukar menjadi power ranger merah...uit...kau pakai suar pendek ke masa bertukar jadi power rangger merah???hahahahahahahahahahahahahahahaha(ada TAG utk kau..tg k kat blog aku yer..)

Lya Colours said...

~~alvin
kau x aku??? huaaaaa esok la buat

minTanG_teLip2 said...

walAweh mEke cemUa cGt cepOrtim! tYme pOsim! ..

Lya Colours said...

~~mintang
hahaha gila lensa namanya

Afzainizam said...

salam miss lya ko ni dari kami http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

ko ni boleh jadi paparazi habis ko snap gambar orang.... apeke hal lah jari sampai termasuk dalam lubang pelita tu... isss kesiannya...

rombongan meminang ko nampaknya empat buah kereta.... ha...ha... ha... ape pun mmg meriah betul lah

lontong goreng sedap tu... nasik ayam punya nasi pun sesedap orang yang membuatnya

Lya Colours said...

~~afzainizam
ko komen2
dtg raya umah aku sabtu ni
open house