Tuesday, October 20, 2009

happy convocation day UiTM





pagi tadi adik yg study kat matrik Pineng tuh balik bercuti semester for 2 weeks

nice.... sorg pergi sorg dtg
planning kunon nye nak kaloke kan
tapi mcm xde mase je
yela weekend ni dah tentu bertapak dekat Shah Alam for convocation
next week pny weekend, maybe akan ke Inas lagi *mandi waterfall yeay!!*

dan hari ni jugak, mak lang balik kg terengganu by bus *9am*
huh mencik nye. kalo x maklang x payah balik n dpt pegi aku konvo
but nak buat cmne ade urusan yg x dpt di *excuse* lagi
xpo lah, nnt kasik frame gambar besa2 letak kat umah ganu. huahuahuahuahua

n permintaan baba, supaya mak lang buat laksam
yeay heaven!
i loike
sbb yg buat sendiri dan tentu ber double2 sedap dr yg beli kan
aku ade je beli yg dekat pasa mlm pny, but then rasa kuah die manis plak. apehal kan. very the spoil lah



ade sambal belacan siap ok! *wajib*
ulam2 adelah seperti timun, taugeh, kubis kacang panjang dgn daun ape ntah yg mcm rupa daun sirih tuh
kuah dr ikan kembung la opkos kan
sedap la weyh *bila nk pandai wat sendiri ni*



gila la sememeh rupa kan
xpe dah masok perot pon

aku akan cuti hari khamis, jumaat dan sabtu
gila lame kan ngalah kan ko nk konvo kat kemboja plak
saje je cuti lame2 pasal aku pon da nk quit keje situ
nk cari keje lain plak
n insyaALLAH next year sambung study
hidop la sepanjang masa ngadap buku je kan sampai naik juling uuollsss
sekarang pon ngadap buku gak, tapi novel la. hehehehehe

nak wat cmne dah aku suka membaca
aku lagi prefer subjek membaca dari kira2
mmg aku mencik la subjek kira2 ni
ko bg la aku baca tebal n byk mana pon aku x kesah asalkan tidak melibatkan pengiraan
hoh juling teros ngadap nombor bukan2
kuasa nk layan

dulu mama n baba bising gak suoh amik accountancy tapi anak nye kan keras kepala ngalah batang kayu jati, so xde nye nk amik course tuh
nasib bek selamat grad dgn aman dan jaya
*amin...*

hoh ckp pasal nk grad ni, debar la pulak hoii
apsal kene debar ek??
yela pes time, dulu mane ade amik dip. dari matrik teros lompat amik degree. matrik xde jadah plak tibe2 ade konvo
so, harus la ade debaran kan, ngalah detik2 nikah plak

jumaat kene p uitm shah alam amik jubah n ade raptai
sabtu2 awal2 da kene p shah alam untuk istiadat rasmi plak
hoh debar gila.
lantak la org kata poyo ke ape ke kan *ape kes debar2*
terharu dpt konvo, akhir nya...
tapi kenapa parent x dpt tgk live ek?
kenapa dpt tgk kat skrin je
cam x besh pulak. aku nk mama n baba tgk live...........
tp xpe lah. asalkan dpt tgk

so kepada semua bakal graduan Universiti Teknologi Mara Tahun 2009 yang bakal menerima penganugerahan di Istiadat Konvokesyen UiTM kali ke-71,

HAPPY CONVOCATION DAY !!!!!!!!!!!!!!

*bersyukur atas kejayaan setakat ini.. amin.. syukur YA ALLAH....*
alhamdulillah...

9 comments:

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

aku sedang bersedih ketika membaca entri kau ni..

Kak Zue said...

tahniah yer lya..adik lya sama matrik dgn anak sedara kak long kat kepala batas ek. kenapa pulak tak dapat parent tak dapat masuk ke dewan masa konvo? sayang jugakkan. dulu kak long kedua2nyer mak dapat masuk tengok dari dalam dewan.

Lya Colours said...

~~ alvin
apohal kau bersedih plak

Lya Colours said...

~~ kak zue
ntah parents nnt dewan lain, dpt tgk kat skrin je
graduate je masok hall besa

INTAN said...

haah lah lya..awat family tak dpt masuk..k.intan dulu pun family dpt masuk..but anyway Selamat Berkonvo k..enjoy ur convocation and ambik pics puas2 tau..after nih lya nak continue master ke?

Lya Colours said...

~~ intan
hah uitm x bleh masok pon
parent dok dean lain nk tgk kat skrin je
hampeh btol

planning nye nk smbg master la
insyaALLAH...

c-idah said...

happy convocation 4 u lya..
have a nice day!!!!

tahniah!!

Afzainizam said...

http://firestartingautomobil.blogspot.com/ Salam Takzim dari kami

Tahniah lah lya ko dapat gak gi konvo tu... aku dulu2 tak pernah merasa... Yelah aku budak degil dulu keluarga aku suruh gi sekolah pepandai aku asyik cabut sekolah... pergi tu memang pergi tapi tak sampai... sampai kat kedai game.. hah ni lah jadinya....

salah sendiri... but aku akan teruskan gak hidup ini... aku tak akan mengalah... aku kena berjaya gak suatu hari nanti... macam ko... aku tak mau toleh ke belakang lagi... ini azam aku

ape pun tahniah sekali lagi ye lya... untung lah family ko dapat anak cam ko ye....

SITI RAUDAH HJ AHMAD said...

yeahhhhh...ahirnye long kte bjaye jgk mndapat segulung ijazah...wah ayt aku tbe2 skema...haha..adoi pnt lg nih....huhu