Sunday, October 25, 2009

Istiadat Konvokesyen Ke-71, UiTM - Sidang 13


ALHAMDULILLAH, setelah 3 tahun berhempas pulas keringat mental dan rohani menuntut ilmu, akhirnya Nurfadzliatul Aini bt Kamarudin telah berjaya menggenggam segulung Ijazah dalam Jurusan Perbankan Islam..

ceah poyo gila. itu inro okey. intro kene la sopan2 kan sebab da bape ari tak ngadap lappy !! muahahhahahaa

what can I tell u heh about UiTM convocation??

it was superb !! first step in the Dewan Seri Budiman, kau akan rasa macam nk menangis!! terasa ringan kepala belajar apabila kau akhir nya bergelar siswazah. tak de ape yg lebih menggembirakan setakat ini melainkan dgn rasminya bergelar graduan. syukur Ya ALLAH atas nikmat yang KAU beri ini.. amin...

the crowd in the hall was superb. and the presentation of everything was double superb. at the time when important people, ( yg dudok atas pentas wif Vice Cancelor nak masok), ade muzik asli(which i dunno to call as wat lah), macam main nobat and else. kiranya macam pembesar2 melayu nk masuk menghadap plak kan. macam kite ade dlm 1 upacara di zaman kesultanan melayu melaka. wah !! gila la entrepretasi melampau. eh tapi siyes! it was nice and beautiful event.

ok stop nagging. biarkan gambar berbicara sahaja okey


invitation card for 2 people only



goodie bag wif a book of Uitm's achievements, invitation card and graduate car sticker



the robe. okey sedikit bebelan tentang jubah. how to differentiate sama ada graduan adelah penerima diploma, ijazah, sarjana @ phd. yg membezakan nya adelah line di hujung lengan. if diploma die xde line, ijazah 1 line, sarjana(master) 2 line & doktor falsafah phd 3 line. dan semoga aku rajin berusaha dan teros belajar supaya bertambah2 lah line itu. huahauahuahua



ini adelah jam 6.30 am ++. u have to wake up early ok utk bersiap2.
5.15 am da bangon. mane nk mandi la mekap lagi pakai tudung lagi, adjust itu ini. sedar2 da kol 7. hoih...



a happy day for me and the whole family



wahhh itu dia graduan terhormat. hehehe.


wah over gila okey sampai muka aku pon tinggal sebelah. dah alang2 jubah leh bawak balik, sume org aku suoh pakai. huahuahua




Dato' & Datin K. huahuaa. aku asek sebot camtuh je kan. mane la tau 1 ari nnt makbul plak. =P



whole family. actually xde la 'whole' pon. x cukop korum jugak kan. si budak mesir tuh kan dah pulang ke tanah arab nye


juz arrived at UiTM. perlu plak kan pegang robe mcm pegang kot lah kunun. feeling executive seminit.

2 sisters n a cousin


muka adelah besar mangkuk nasik =P


graduan menunggu masa nk masok dewan


debaran di dlm dewan. the VIP's belom dtg masa ni.



precious moment !!!


right after convocation ~~~


wif beloved daddy



wif gorjes mummy



it's all about loving your parent...



wif second sis, nonot. juz get back home from matrk pineng for semester holiday


wif the bongsu in the family. juz finished her pmr


the only boys in the siblings. odah, sila tutop mulot anda. huahuahaua


cousin, Diana. also juz get back home for matriculation's semester break


whole family again. thanx uolsss for the bears and flowers


mummy wif her bodyguards


pasti ade pose import by encik cekelat nih



i juz love this pic. tapi tibe2 spoil si minah menempel sebelah aku ni kan


happy me


okey itu sahaja.
x larat dah nk menempel byk2. leh pusing mata hoiiiii
1 folder penoh gambar konvo je x larat la nk resize byk2 leh pitam di situ jua
cukop2 lah tuh kan
ade rezeki, ade lagi ke convocation, sape tau kan.. amin.. atau... xde convocation, tibe2 aku tepek gambar persandingan?? huahuahauhaua mampos teros uollsss


okey last but not least

>>>>>>


>>>>>>>>>>>


>>>>>>>>>>>>>


>>>>>>>>>>>>>>>


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



my abg long (cousin) super duper ABC sedap gila !!!!!
byk aksesori uollsss.. kacang & jagung lebih !!!!

HAPPY CONVOCATION BABES !!!!!!!!!!!!!!!!!!

19 comments:

c-idah said...

tak puas tengok gambo lah lya...
nak tengok lagiiiiii...

mesti happyyyy sesangatkannnn..
tahniahhhhhh!!!

tantek bunga tu...
lagi2 ABC tuuu...
uwaaaaa,nk sikit!!!!!

Lya Colours said...

~~ c-idah
x larat hah nk tepek byk2
hehehehe time kasih
nk munge lagikkk

kakyang .. said...

wah3 .. cumilnyer lya.
Tahniah, tahniah, tahniahhhh ..

im happy 4 u, dear ..

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

kau masih pakai baju konvo tu ker???kau kena terus pakai selama 3 minggu berturut2 supaya org tau kau adalah siswazah...errrrr...takda ker gambar baling topi kelangit???itu mesti wajib maaaaaa.....

SITI RAUDAH HJ AHMAD said...

long tmbh 1 lg info pasal jubah tu..dgree kne pkai cam harry potter...sgt la klaka bnde tuh...wahaha

Lya Colours said...

~~kak yang

tq sis
it was a wonderful day for us

Lya Colours said...

~~alvin

hoi perli aku la tuh nk pakai jubah smpi 3 minggu

Lya Colours said...

~~odah
wah itu adelah bangang ok
but still to show u as graduated, it should be ok dear
wei aku rasa cm x nk pulang je jubah smlm
hahaha

jack yg along dah sombong ngan aku skang!! said...

long, tahniah!!
belajar lagi..baru buleh pkai jubah lagi..
selain tu ko leh try pkai jubah org arab, turki mahupon yaman..

setidak2 pon anda leh cuba saok jubah mandi!!

sekian ucapan tahniah dari aku..

Lya Colours said...

~~ jack
hey bingai la ini budak
tq beb
anyway, kalo ia nya ucapan tahniah dr ko, aku x menerima jika ia sekadar ucapan kosong tnpa bunga @ bear

muhahahahhahahahaa =P

Cik Mawar said...

Tahniah lya,,
hehehehee...
mmg best lah tgk ekou ngan odah tu ha
den jelous..
alahai..
(rasa pilu lak)
malas belajar leklok dulu
hahahahahahahaaa

Lya Colours said...

~~cik mawar
x elok di kenang barang yg lepas
wahhhh

kelas gitu

Kak Zue said...

Huhuhu...bila gamelan bergema..terasa nak nangis!!! terasa berada diawangan ..ihiks

Lya Colours said...

~~ kak zue
terasa mcm kat istana raja plak kan

minTanG_teLip2 said...

WaH!. .cOnOk nYe!. . xAjk ite pom

Lya Colours said...

~~mintang
oiksss mintang !! lame menghilang p mane oiii

makdara terdiva said...

congrats lya..
ABC tu wat akak jatuh centan!

Lya Colours said...

~~ makdara terdiva
tq kak
oh ABC di kala panas sgt la mengujakan

reen said...

wah..
tahniah lya..mrasa gak pki jubah tu..
huhuhu..
tumpang bangga akak..huhuhu..

ABC 5 mangkok please!!ngeee..