Sunday, October 11, 2009

open house > edisi menu dahulu yer!




ok since semalam x update due to bz open house n sampai ke malam kepenatan adelah berganda2, so di update ari ni...

semalam open house start 2pm



1.45 mcm tuh org2 masjid da ramai dtg sbb mula2 ade baca doa selamat sket utk aku yg bakal konvokesyen 24 oktober ini..

sharp 2pm da start majlis bace doa


pas org2 masjid dah siap bace doa n mkn2 sume, makan berserbuan lah tetamu2

serious ramai weyh

silap2 org igt umah den ado majlis pertunangan plak =P



sampai terkeluarlah statement dr mak lang aku yg berbunyi begini...

" ko nnt kak bila nk kawen kene kumpol duit byk2 sebab nk tumbang 3 ekor lembu"



wah gilos !! perlu ke smpi 3???? 1 stgh x muleh ke? hehehehe

dan tiba2 aku rasa cam semalam adelah majlis pra pertunangan

hahhaha lariksssss



dan pg td juga telah terkeluar statement dr baba

baba kate happy la sebab ramai sedara mara yg tibe2 aku pon x penah jumpa pon dtg

kalo buat majlis kawen mesti ramai lagi

wah adekah itu petanda???? (oh aku terus malu tersipu2 =P )


dan tiba2 aku terbayang2 umah aku dlm suasana majlis perkahwinan

hahhaa serious gila ok! baba lately asek ckp pasal kawen je

adekah itu petanda besar???



mls bebel lagi. sebelom aku start berangan tahap dewa, baik aku tepek gambo



sebelom tuh, ni adelah menu yg vaganza sket

masak lemak cili padi rebung daging rusa salai



mee goreng dgn daging kijang pulak






start cerita pasal open house !!

menu


1 ) Laksa Asam


~ yg ni masak sendiri di rumah


kuah nye adelah hasil gotong-royong mama n anak2 buah yg handal dr Puchong

oh teros pengsan tatkala berjaya menghirup kuah nye yg kaya dgn ikan dan kepedasan

sedap nye......



laksa itself..



ulam2 nye







2) Nasi Beriani

~ ini kasi order catering opis baba




nasi beriani yg sedap gila. dah nama order mesti la sedap kan. ade ke org nk order kat catering yg x sedap??



ayam masak x tau


daging black pepper. oh ini super duper sedap


acar ~ yg ni je wat sendiri





papadom !



3) Roti Canai & Lempeng Kelapa bersama Ikan Tongkol Masak Kuah Lada


seperti terlalu misteri sampai x nk bagi tgk. ikan tongkol masak kuah lada. dpt cicah cekodok pon lazat ni weyh..


roti canai. kuah dal pon ade tp mesti la prefer kuah lada kan. baru masyuk !





lempeng kelapa. makan mcm tuh je pon sedap. ade tetamu yg nk mkn style lama2 cicah gula. mkn dgn kuah lada pon ok.



4) Menu Kanak2


~ budak2 lebih prefer bende2 remeh begini je

nugget, sosej dan fries




potato bun



baked beans



kuih koci sebagai manis2 mulut

tibe2 cam malas nk update

so ari ni kasi update makanan2 dulu la

esok sambung lain2

tata



MySpace

5 comments:

minTanG_teLip2 said...

wAh~. .cAm besh jex nenoP CemUa mAkAnAn. . . besYA nYe wAt cAm kenduWik tawen Laks. . . AhAk2~

hantumakan said...

wah lya, menu sangat sedap, waa, mana dpt rusa dan kijang, nanti kang kena denda makan haiwan hampir pupus, buat lawak saja, hahaha..

serious sedap, wish i was there, boleh tolong makankan, hahaha

Lya Colours said...

~~mintang
hahaha pra wedding ni

~~hantumakan
tuh la lain kali dtg ok
nasib bek kari ni xde menu itik kan
huahuahua

INTAN said...

Sedapnya laksa..tak tahan..menjejes ayaq liuq tgk..

Lya Colours said...

~~intan
hehehe
tiada niat menjejeskan air lioq mu