Thursday, December 24, 2009

finally !!! aku dapat cakap dgn baba on the phone !!!

first of all nak panjatkan syukur kepada YANG MAHA BESAR
baru tadi aku dapat cakap on the phone dgn baba
mula tadi on9 call adik aku tny baba cmne
dia kata teros call baba la. dah bleh call

so direct aku teros call
x payah tunggu lama baba cepat je angkat
"hello" first word yang keluar dari mulut baba
perasaan adalah gembira + sedih + rindu
tapi suara baba lain
baba kata sebab makan ubat kan. plus sana musim sejuk

baba is okey
dah keluar ke wad biasa skrg.dah boleh jalan sket2. turun katil jalan2 x nak kasi perap je atas katil.
baba dah boleh makan. tghari tadi baba makan mee sup. petang tadi makan suhun sup.
baba kene makan benda2 camtuh. jangan harap dpt makan pedas2, rempah2 semua. so ada la peluang aku nk diet kan. kuikuikuikui. *ada ati la nk diet. jap g kuar dgn odah makan apo??? mc d....*

baba buang air pakai salur lagi
mungkin esok bukak salur. tapi mungkin pakai pampers

baba da ckp dgn mama pasal nk balik
maybe ahad
aku rasa baba nk balik dlm weekend ni jugak
sbb aku tau, baba mesti rindu kitorang. kehkehkehkeh. kitorang pon rinduuuuu

bilik mama pon dah abis kemas
mcm hotel dah
yang paling x tahan, mama siap la nk letak bunga la ape la
hahahaha. bilik tuh mmg da macam hospital. semua based on Dettol je skrg ni
cuci toilet ke, spray, shower form, sume Dettol dlm bilik mama tuh
kitorg nnt x leh la suka2 nak masok main tido dlm air-cond je kan
oh baba kene pakai mask la if nak kuar ke mana2 nnt

kat sini, aku nak ucap banyak2 terima kasih la pada yg rajin follow up blog aku lately. yang baca kisah baba aku. yang sudi doa2. bagi kata2 semangat suma. thanx all. aku doa kau org semua di rahmati ALLAH SWT....

tak sabar nak tunggu baba balik. skrg, aku boleh berasa lega sket sbb dah dgr suara baba, even hanya dlm fon.

i miss u baba !!!!!!



tadi mama tanya, "kenapa x letak gambar mama kawen dgn baba dulu kat blog??"

motif nak letak??

"okey la ma nanti I scan letak kat blog ok"

__________________________________________________
sila tinggalkan komen2 anda. komen yg baik2 ye.yg mencaruts adelah di larang. =)
__________________________________________________

7 comments:

Fahim 'n Alin said...

ok la 2.. da slmt da.. alhamdulillah..hope kidney baru 2 okeh..

come visit my new entry

maiyah said...

alhamdulillah.. nnti hilang le rindu tu

[asam]pedas said...

alhamdulillah..selamat semuanya.
semoga ur baba selamat tiba pulak yer..
jaga baba la pulak pasni.. :)
nice n3is

pakcik kordi said...

syukur waks...sujud syukur kt Allah..Allah MAha Kuasa....Alhamdulillah......=)

sabariah said...

lya, aku dtg ni!!! sorry sgt2 lama x follow blog ko.. huhu..

alhamdulillah..moge baba ko cepat2 pulih.. teruskan mendoakan yg terbaik.. :)

(^^) muahhhx..

greenhall said...

alhamdulillah..
bila baba dah blk nanti, kalo ada rezki, buat la kenduri ya.. =)

ct odah said...

long mak ko da mule nk mopularkan diri..suoh die update blog manik urai die tuh..hehehe