Monday, December 28, 2009

from LCCT with lurve

mlm tadi, baba and my lil bro dah selamat sampai dari Nanching, China dgn menaiki pesawat AirAsia dari Guangzhou.

baba sampai dgn wheel chair yg di tolak oleh seorang mamat bangla. sbb adik aku tuh tolak troli luggage yg besar gabak itu

aku dgn mama bertolak dari rumah around 8.45pm. sebab bertolak awal, untuk mengelakkan jam. ok fine. bila sampai je kat area Hentian Senawang, jam pon bermula. but still kereta bleh gerak cuma sgt slow lah pergerakan nya. sampai kat area mana ntah baru clear. rupa2 nya ada excident. tapi cam x terok pon. langgar bontot kereta.

pastuh jalan depan lagi dah area seremban sana kereta byk gila. tapi still boleh gerak la. cuma x leh speed suma. aku ni adalah sgt jarang la terlibat dgn jam ni. sbb melaka ape sgt jam pon kat bandar hilir bila musim cuti. kalo p kl pon jarang la nk pegi time2 peak ni. mmg x kuasa la

then akhir nya sampai kat LCCT 12 sharp. aku ni mmg x penah pegi pon LCCT tuh. sbb biasa menangguk kat KLIA je. punya la jauh. pengsan. skali sampai, tgk kereta byk gila. siap boleh tny mama "ada function ke". rupa2 nya mmg sistem parking dia kat luar tuh. mcm style bus sentral pon ye gak. sbb klia kan dia mmg tersusun je.

so sampai2 igt nk tido je dlm kete. skali mama ajak jalan. pastuh nampak plak ada OLD TOWN. teros terbayang2 di udara Curry Mee dia. huhu

memandangkan lama gak x hapdet isu makanan di blog ni. so marilah cuci mata jap


penantian adalah satu penyeksaan
lebih2 lagi di kala mata adalah kuyu rindukan bantal busuk
tapi demi orang tersayang, mari kita segarkan mata di Old Town



mama wif her drink, which i cant remember its name. poor memory kan.
and me wif also x tau nama ape ntah janji masok tekak



mama and Old Town Assam Laksa
mama kata sedap. and really mean sedap la. sebab mama ni jenis x suka la makan luar melainkan family dinner. byk ikan. mmg sedap la. sbb aku kalo p old town, aku x penah mkn assam laksa. tapi mlm td aku bedal gak la mama pny laksa sket



ultimate favvy. tapi kat sini lokek tauhu tuh. keji. hoih


settle makan2 dalam 12.45am. so ade 15 minutes lagi sebelom landed. pegi jalan2 kat LCCT tuh tapi super boring la sebab kedai byk dah tutup. tapi manusia bersepah2 gila. yg penghisap rokok adalah ramai. sampai aku dah nak muntah segala.

and baba keluar kat arrival tuh around 1.30 am wif his mask.

baba looks ok. mungkin penat. tapi berpuas hati wif his condition. sebab takut jugak baba sampai dlm keadaan lembik lemah tubuh ke apa ke. but alhamdulillah ok. pakai wheel chair sbb x larat la nk jalan jauh gila kan. plus luka operate adalah belum 100% ok. tuh yg lambat keluar, sbb tunggu wheel chair lagi.

and tak tunggu lama terus balik. sbb aku kan keghoja hoiii
aku drive sampai seremban. kat seremban teman adik aku tuh makan. dan mama plak amik alih jadi driver. baba byk la cerita

baba kata, layanan pihak hospital which are doctor and all nurse adalah sgt bagus. every hour dia akan datang look after, tny ok ke x. bla2. and the agent was superb. baba ckp "dia layan sangat baik". plus agent tuh punya adik ipar jugak tolong uruskan hal2 di sana,layan adik aku tuh bila baba kat hospital. mmg bgs la.

hari ni baba pegi Hospital Southern plak untuk rawatan susulan. utk khidmat nasihat pemakanan dan ubat2. kalo perlu, kene masok hospital, so kene la stay. xpe lah ba, janji sihat.

and pagi tadi, sampai rumah around 4am. nice.
aku teros masok bilik, tuka baju tido.
tanpa basuh kaki dan tanpa cuci mekap aku terbongkang jua.

dan sekarang, mulut aku adalah bakal rabak bila2 masa akibat menguap melampau tahap kuda belang pasifik

__________________________________________________
sila tinggalkan komen2 anda. komen yg baik2 ye.yg mencaruts adelah di larang. =)
__________________________________________________

17 comments:

sabariah said...

ko tau gambar laksa tu buatkan perot aku meronta2 nk makan laksa tu, rasa mcm nk blk mesia skrg jugak.. huhu..

alhamdulillah tgk gambar baba ko ok..moge2 cepat pulih..

ko jgn menguap kuat sgt, koyak rabak mulut ko, xsempat kawen, saham da turun.. hahaha.. :p

Lya Colours said...

saba, laksa dia sedap gila dowh. serious. aku x tipu. huhu

alhamdulillah. thanx ko slalu doa2 kan

skrg pon mulot hampir rabak
gila sangap nk tdo

greenhall said...

alahamdulillah baba dah selamat sampai. so bolehla kita uruskan bab2 pinang meminang ye tak? haha..




nape tak attach skali pic mamat bangla tu? =p

Lya Colours said...

alamak nnt la dulu baba saya kan baru pulang
hahahahahah

x nak la snap nnt bangla tuh perasan

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

syukur...ayah kau dah selamat sampai malaysia...
pasni sila buat kenduri doa selamat..
mak kau mmg la photogenic...pandai beliau buat xpresi muka lapar...huhuhuhu...lama aku tak singgah blog kawan2 kerana line internet mmg sial..

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

ko nak bertunang ke?
panas berita tu~
wekekekeee

Lya Colours said...

~ alvin

insyaALLAH akan buat kenduri tp yg pasti bukan masa terdekat ni la sbb ayah aku x bleh berdepan dgn orang ramai. atau lebih tepat lagi, perlu di kuarantin dari jumpa org ramai

~ ayudeadwish

haah la nk tunang
ko carik calon ok
huhu

katak_78 said...

alhamdulillah....smoga cepat sembuh..
nanti bubuh gambo makcik n pakcik punya gambo kawen ekk..nak tgk..sama tak macam mak abah kaklyn kawen..ow...my mum sungguh gorges dulu2...till now turun kat anak2 dia..hahaha..so perasan!

maiyah said...

alhamdulillah dah sampai pun.. wah sonyum lebor le ye :D

ct odah said...

hah ko nk tunang ngn si greenhall..???hahahahha...lari topik...
alhamdulillah sume da selamat..bt kenduri long,,,nti aku dtg...hhehe

Cik Mawar said...

alhamdulillah..
selamat sudah baba n adik lya
balik sini.. hehehe
semoga cepat2 lah baba sihat
amin:)

Afzainizam said...

Salam dari kami http://firestartingasutomobil.blogspot.com

Salam untuk baba.... sudah balik dah alhamdulillah selamat sampai.... mudah-mudahan lebih sihat setiba di tanah air... jangan bagi baba bergerak sangat pasal luka operation lambat skit nak baik...

ape pun kami sentiasa mendoakan terbaik untuk baba kamu...

Ya Allah berikan kesejahteraan pada baba .... Amin.....

greenhall said...

nak ajak odah betunang skali la..

hehehe

Lya Colours said...

to alls, thanx for all the doa and support

syg korang sume

[asam]pedas said...

alhamdulillah..your baba fine :)

Lya Colours said...

ya la
alhamdulillah he's fine

pakcik kordi said...

wah..baba dah ok..=)syukur..sedap mkn kt oldtown..=)