Saturday, December 12, 2009

gud Luck baba !!! ai lebiu

hari ni, 12 disember baba dah selamat terbang ke China, which exact location, Nanchang.
seawal jam 5 pagi dah keluar rumah menuju ke KLIA. berhenti kat r&r seremban utk Subuh dan breakfast, and we reached at KLIA 7.30 am

sesampai je kat KLIA tuh, ramai dah sedara mara yg dok KL/Selangor ada kat sane2. kawan2 baba. skali 1 bus pekerja2 baba pon dtg. terharu ramai yg dtg nak menghantar. byk jugak doa dan ucapan selamat yg mengiringi.

dan dlm pada2 yg ingat tuh, ada jugak la yg alpa kan tentang pemergian baba aku tuh. manusia2 begitu, x payah pikir la. lantak. tolak tepi. x penting langsung

as u know, baba pegi dgn adik aku yg laki tuh dgn org yg penah buat transplan tuh dulu. nama dia Helmi. dan dia bawak skali bini dia. gosh bini dia mmg muda la. mcm budak2. gila tabah la bini dia kan.baru2 kawen dah di duga. tapi kelakar la td. bini die mengomel2 sbb laki die tuh asek terkencing je.bila mama tny kat bini die, nape x pakai pampers je. laki die ckp "xnak". hahhaa

eh tapi mmg lepas transplan gituh, baba pon kene pakai kot sbb maybe akan selalu buang air. xpe la. adik laki ade kan. biar die jaga sket. ni tak, asek nk main pempuan je keje mamat tuh.

pastuh aku ni biasa la kan, kalo x buang tebiat mmg x sah.

aku : ko penah jumpa ke abg Helmi tuh? (abg tuh yg x tahan, hehe)
adik laki : penah la kat mall masa beli baju sejuk
aku : nsem x??
adik laki : da kawen la bodoh
aku : ala aku nak cuci2 mata je la. nsem x
adik laki : biasa je. hitam.

ngeee amik la hitam ape nye. sekali tgh borak2 tuh abg Helmi dtg kat ktrg tny baba mane. skali x nampak pon muka die sbb pakai mask. huhuhuh melepas utk mencuci mata

pastuh masa baba dah nak berlepas. first2 baba salam dengan mokteh. tuh pon da nanges2. uwwaaa aku baru x nak nangis kan. sekali yg mula2 salam pon aku tgk da sebak. baba salam sume org. yg sedara mara sume peluk cium. uwwaaa sedih gila. aku tahan je. bila tiba turn aku, aku mcm dah xtau nak wish ape. aku just ckp "selamat ba" teros pelok n ciom baba. sampai nanges weyh. *by the time aku tulis ni pon aku sedih. uwwwaaaa* pastuh tgk baba peluk mama lagi aku sedih. sbb mama pon da turun air mata gitu. huhuhuhuhuhuhu sedih gila

sedih la sbb baba nk buat operate tuh. jauh beribu batu. nk tgk pon x bleh. just perkhabaran dari jauh je la. tp aku percaya la yg Helmi dan wife dia tuh akan look after baba dgn adik aku tuh.

3 kali aku ckp kat adik aku tuh, " jaga baba". first masa dia salam aku. second masa kat imigresen cek. masa tuh aku ckp kat baba lagi "selamat" dan aku siap buat thumbs up kat baba utk bagi semangat. third time aku msg adik aku ckp "ko jaga baba elok2 tam. ko jgn asek nk tgk pempuan je kat sane". hahaha amik la ucapan x bleh tahan.

aku doa dari jauh, setiap hari dan setiap masa dlm hati supaya baba selamat menjalani proses transplan tuh. i love u baba *oh tears plz jgn turun ye. kasik aku abis type dulu*

maybe sampai2 je Nanchang tuh, agent yg cina tuh akan teros bwk baba p hospital. amik sample darah. and a day after dialisis kat hospital tuh.

tadi kol 2pm waktu malaysia, baba call mama cakap da selamat sampai kat Guangzhou. kene naik lagi 1 flight ke Nanchang, which take 1 hour to reach there.


adik lelaki yg seorang itu. plz take care of our beloved baba ok !!



oh aku mmg dari dulu berangan tarik luggage org je okey. ntah diri sendiri bila nk terbang jauh2 kan. mungkin bila pegi honeymoon kot =P



checking ticket and passport.


"abg pegi dulu tau. jgn call abg nnt abg email ye," bluerkkkkkkkkkkkkkkkkkk


mama baba and makcik2. baba da ready pakai mafla. huhu. oh ye skrg kat China musim sejuk. aku check temperature 10c.



aku ade muka iras mama ke baba??? sila jawab. ngee ~~~


__________________________________________________
sila tinggalkan komen2 anda. komen yg baik2 ye.yg mencaruts adelah di larang. =)
__________________________________________________

12 comments:

Irine Nadia MaRceLLo said...

saba2..insyaAllah slamat:):)

p/s : kenapa muka adik laki tuh cam familiar eh..aiiyooo..uhuhuh

missy zatie said...

waaaa... sedey gler..huhuhu
even ak xde.. mafla ak bg still ade sma2 ngan baba..wink2**
syg baba sgt2..

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

good luck uncle...semoga selamat pergi dan selamat kembali...amin..

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

good luck uncle...semoga selamat pergi dan selamat kembali...amin..

nabila said...

salam,,,
i will pray for them..
hehe..
be patience..

maiyah said...

oh adik pun ada teman ye, insyaAllah segalanya akan lancar ;)

hantumakan said...

saya doakan baba awak slamat.. :)

sabariah said...

moge selamat sumenye.. aminn..

Cik Mawar said...

insyallah..semoga semuanya dipermudahkan.. kita doa ja byk2 ya lya... :)

Lya Colours said...

amin. thanx allsss

ct odah said...

uwaa aku hampir menitiskan air mate...pak cik moge cepat sembuh....nti jemput knduri kwin sy 25hb nih...cewah...hahaha

Lya Colours said...

hah knduri kawen ko?
siapakah yg malang tuh
hahahah
tetttttttttttt