Thursday, December 31, 2009

semua orang cakap pasal azam

ok lagi beberapa jam je kita akan melangkah ke tahun baru 2010
dan tinggal lah 2009 yg byk suka dan duka nya
tapi x pasti la yg mana lagi byk. suka atau duka?? nanti nak kene list out ni

antara yg suka adalah

~ officially tamat pengajian di UiTM Segamat yg konon nya "segar amat" itu. ceah. igt senang ke tempuh 3 tahun dok depan buku. pengsan ... walaupun xde la 24 jam depan buku. sbb kadang2 ada masa kita pegang mike sambil melalak2 kat karoke jamban kat Nirwana Segamat tuh. ada masa kita pegang bola bowling, ada masa main game Frenzy Fish. huhu

~ graduation day !! bila ek x igt la konvo bila (gila keji otak sampai x igt). tapi tuh antara moment yang paling best sepanjang hidop ni

~ dapat kerja di ofis skrg ni. xde la suka sgt pon kan tapi ni boleh di katakan first permanent work la dgn gaji yg not bad even gaji sepatutnya adalah lebih (kalau nk ikot kan ade degree la). tapi kan adelah melampau kau keje kerani nk gaji 2k kan. nak mampos la namanya.

~ for the first time in my life aku ada saving money !!! huahuahuauhaua ni namanya bahalul jugak la kan. eh tapi sebelom ni mmg xde saving pon. sbb dulu study celah mana lak nak saving kan. ni da keje, alhamdulillah lah ade la saving sket utk plan 2010. plan ape?? jeng jeng jeng =P

~ bila dah dpt keje, kita bleh macam2 yg kita suka kan. so dgn duit gaji yg x seberapa tuh dpt la aku bli benda yg valuable sket. oh yg x valuable pon ada. mcm novel. tapi, aku suka. aku pny suka la !!!!! aku pny novel dah berlambak. da nak penuh site kat almari tuh.

~ oh tahun ni jugak menyaksikan kemurahan hati mama menghadiahkan aku seutas gelang tangan. sebagai hadiah konvokesyen katanya. huhu tq mummy. mama kata da besa dah kene la ada aksesori sket kan. ni x asik pakai gelang ntah apa2. huhu dah tuh. anak nye miskin. x kan nk suoh berhutang kat kedai emas lak.

yang duka???? aku x pasti la ade ke x. tapi mcm xde je. xde kot


sume orang heboh pasang azam kan. tapi aku x nak la ka ta ni azam. aku lebih kepada "harapan" la utk 2010. kalo nak kata azam tuh, mmg x kan ado la. bangon tido pon kol doblas ada hati la nk pasang azam.

my wish for 2010 are :

~ first and foremost, aku akan sedaya upaya dan segigih gugut utk mendapatkan tempat di universiti utk sambung study. ini kira master plan la utk 2010. sbb tuh skrg kumpul duit. nnt adelah saving sket nak guna utk plan itu. aku plan nak masuk intake mid year 2010 nanti. kenapa mesti sambung study eh??? first, sbb aku rasa macam usia muda ni elok la aku gunakan utk dapatkan sebanyak ilmu yang boleh. nanti da tua kang, otak aku pon dah crame, susah la plak. so aku berpendapat, aku mesti kejar sekurang2 nya Master in Bla2. target aku ada 2. sama ada nak sambung Master in Economic atau still nak meneruskan perjuangan dgn Islamic Banking. tapi kalo sambong Master in Islamic Banking, ada certain universiti dia sekali dgn Finance. oh aku x suka Finance !!!! so how meyh???? kalo nak pure Islamic Banking, ada kat UUM. bapak jauh gile !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



islamic banking atau economy ?????


~ yg kedua, aku nak cari pakwe !!! wah harapan ape ke benda ni weyh??? ok tahun 2010 adalah tahun untuk mencari cinta ye kawan2. kepada yg ada matlamat yg sama seperti aku ni, aku ucapkan selamat berjaya. hahahaha.. eh bukan nk cari pakwe. nak cari teman hidup. wah ayat tak tahan. hahhaha. ok i love to have a serious relationship after this. no more play fooleeed. it's time to be matured dude! we are getting older and older and older. perhaps, i could fine someone la in 2010. insyaALLAH...


who loves me??? jeng jeng jeng............


~ aku nak beli cincin emas dgn duit sendiri!! ekceli nak beli gaji bulan november ari tuh, tapi entah kenapa bila mama tny bila nak beli, aku jawab, "malas la. nnti la". huuhhuu siamang sungguh. aku nak beli yang simple2 je. cincin belah rotan je tapi yang design cantik2 la. sbb ari tuh dah usha, byk yang cantik2. mama suoh beli cincin yang ada batu2 tuh. x kuasa la aku da rupa org nak kawen lak


yang belah kiri tuh da macam kerongsang je rupanya. yang kanan tuh mcm cincin odah plak. rejek rejek !!


simple and nice. suka2. * cepat la ade orang meminang leh aku rembat cincin mahal2 sket. huhuuhuhuh * cekelat bila nak pinang aku ni !!! =P





uik terlampau simple lak. baik aku amik yg kat key chain tuh je. huhu



waaa syantek suka2. eh kenapa ada pair ni. tau2 je aku nak cari pasangan awal2 da kasi tgk cincin. hahahahah budohh


ok here i would like to wish to all my reader and dearest follower HAPPY NEW YEAR 2010. semoga hidup korang sume lebih ceria dan gembira selalu. semoga berbahagia dgn keluarga masing2 dan jadilah anak yg baik kepada parents kamu semua.

and i hope azam tahun 2010 korang akan tercapai. kepada makhluk yg nak beli kete tuh, yg heboh nak mintak loan tuh, sila la datang umah aku. nanti aku bagi loanKANG !!!! muahahahahha

ok tata boobs !!!!

__________________________________________________
sila tinggalkan komen2 anda. komen yg baik2 ye.yg mencaruts adelah di larang. =)
__________________________________________________

7 comments:

ct odah said...

first...first nk maki ko tok aro terakhir 2009..hahaha...

ntah sape la kan nk loan tuh....aku rse nk tolong ko jer msuk longkang tu..tolong campk ko skali dlm longkang tuh..hahahahaha

greenhall said...

hahaha... smoga tcapai segala cita2!

ha, slagi ada peluang, sambung je stdy tu beb. buat smayang istikharah,insyaAllah dpt pilihan yg tepat utk course yg patot amek..

Fahim 'n Alin said...

komen terakhir tuk anda tahun ni..
slmt tawon baru..
slmt..

ske lagu opick dlm blog ni

maiyah said...

slmt thn baru buat adik sekeluarga :)

Cik Mawar said...

huhuu..bagus azam cik Lya tu
semoga tercapai hendaknya
aminnn..
cayouk cayouk :)
hapy new year :D

Bija said...

bagusnyer azam tahun 2010 kamu ni la:.. asampedas harap dapatla kamu jumpe dengan soulmate kamu tu yer..

hepi new yer!!

**wow! ni yang terase nak pegi beli cincin sebentuk lagi nih!

katak_78 said...

tahun baru ni takmo boros...no more perfume plizzz...tolong buat oerfume busuk2 yer....hahaha