Sunday, December 20, 2009

so far, baba is okey

juz now call my lil bro
nak tau perkhabaran beloved baba la opkos
as u now, my baba operate hari ini

and pagi tadi, around 11 macam tuh call adik aku tuh tny baba dah masok operate theatre ke
dia ckp baba masok around 10 am
agent tuh bawak die pegi hospital jumpa baba
and it takes more than 3 hours i think in the operate theatre
tapi x pasti berapa lama
sebab adik aku pegi around 3pm, baba dah ade dalam wad ICU
sebab doc ade ckp dekat adik aku, yg baba ade fats sket dekat perot, so akan mengambil masa lama jugak la nk operate

tp mengikut khabar dari adik aku, everything's fine. alhamdulillah
sebab masa die pergi jam 3pm tuh, dia x dpt masok dalam wad tuh. doc x bg. tp die ckp baba nmpk ok. dia pergi sekejap je, tgk dr luar bilik. doc x bg dok lama2. sbb masa tuh pon baba x sedar lagi

and i guess now mungkin baba dah sedar. hopefully. i lurve u baba

mungkin esok agent tuh akan bawak adik aku tgk baba lagi
and i hope, after the operation is fine, reaction the kidney towards the body hopefully will be good la
hopefully. and i hope u strong baba. insyaALLAH...

sedara mara, adik beradik baba, anak2 buah baba, jiran2, kawan2 baba pon ari2 bertanya baba dah operate ke. kadang2 sampai kitorg pon naik takut hah. sebab org asik tny je kan

insyaALLAH, everything will be okey
rasa mcm nak call je baba, tny mcm2

"how do u feel now baba?"
"u comfort wif ur new kidney?"
" u wear socks or not? sebab sejuk kan"
"did the doc and nurse treat u comfortly?"
"dah dinner/lunch/breakfast?"
"have u meet the donor?"

byk nye persoalan
i miss u baba
hope u will be strong and stay healthy

__________________________________________________
sila tinggalkan komen2 anda. komen yg baik2 ye.yg mencaruts adelah di larang. =)
__________________________________________________

13 comments:

BuLaN iTu aKu said...

aku akan doakan semoga baba cepat sembuh...
kamu dan keluarga kene kuat ok sayang

maiyah said...

kalo miss.. tepon le slalu tapi jgn nangis ckp ngan baba nanti baba lagi ssh hati

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

smoga smue berjalan dgn lancar ye cik lya kaler kaler..

byk2 la bdoa utk baba ko.ktorg pun akan bdoa utk baba ko jgk.

jgn lupe wat sujud syukur je.. :)

Afzainizam said...

Salam Maal Hijrah…. Hijrahkanlah Diri Ini ….
http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

Rimbun dan redup kasihMu
Kau tempat ku berpayung
Di manakah lagi dapat ku rebahkan
Rasa gundah ini

Nun Kau teguh di sana
Pengasih dan penyayang
Pun ku masih terleka
Meneguk ihsanMu
Walau ku sedari

Oh... nyamannya
Bila diperlukan rinduMu
Mengimbaulah sentosa

Bentangkan ku permaidani
Dari baldu berwarna putih
Moga tak ku terasakan
Cubaan yang ku galas ini
Kepada Mu titianku
Hijrahkanlah diri ini

Salam ziarah kat blog entry ko… kami sedang baca entry older post ko tu… best gak bila baca…. Salam ikatan persahabatan… thanks kongsi cerita ngan aku… salam sebuah persahabatan tanda ingatan dari kami…. Harap ade respond dari kamu… thanks againt

semoga baba dalam keadaan stabil.. moga cepat sembuh lah ye...

Afzainizam said...

Salam Maal Hijrah…. Hijrahkanlah Diri Ini ….
http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

Rimbun dan redup kasihMu
Kau tempat ku berpayung
Di manakah lagi dapat ku rebahkan
Rasa gundah ini

Nun Kau teguh di sana
Pengasih dan penyayang
Pun ku masih terleka
Meneguk ihsanMu
Walau ku sedari

Oh... nyamannya
Bila diperlukan rinduMu
Mengimbaulah sentosa

Bentangkan ku permaidani
Dari baldu berwarna putih
Moga tak ku terasakan
Cubaan yang ku galas ini
Kepada Mu titianku
Hijrahkanlah diri ini

Salam ziarah kat blog entry ko… kami sedang baca entry older post ko tu… best gak bila baca…. Salam ikatan persahabatan… thanks kongsi cerita ngan aku… salam sebuah persahabatan tanda ingatan dari kami…. Harap ade respond dari kamu… thanks againt

semoga baba sihat sejah tera insya Allah... boleh pulang sihat wal afiat segera di doakan

whitedaisy said...

smga smua baik2 saje...:)

kucingorengemok said...

oh, boleh jumpa donor ye? [semoga semuanya baik² saja]

ct odah said...

moge2 sume nyer selamat...nti da blik nk ajak dorg melawat bpak ko...

katak_78 said...

Insyaallah...buat solat hajat ngan family,k

Lya Colours said...

thanx all for the doa
really appreciate it

pakcik kordi said...

pakcikkordi tau,baba mesti ok punya.insyaAllah.=)doa byk2..semoga baba selesa...dan cepat baik....

zuwairiaiman said...

get well soon.. caring die ni.. i like the post.. touching heart , i support you.. keep updates, k

Love Says it All~ said...

MAKEUP CLASS INFO :
DATE: 9/1 --->> SHAH ALAM (RM150)
TIME: 10:30 AM-5:30 PM

DATE: 15 & 16 JANUARY ----->> TERENGGANU & KELANTAN (RM250)
TIME: 10:30AM-5:30PM

DATE: 23 & 24 JANUARY -----.>> BRIDAL MAKEUP CLASS (2 DAYS) IN KL (RM500)
TIME : 10AM-5:30PM (FOR BOTH DAYS)

-MAKEUP, LUNCH, CERTIFICATE PROVIDED
-BRING YOUR FRIEND, GET RM20 DISCOUNT PER PERSON YOU BRING

BOOK NOW, LIMITED SEATS!!!!

http://www.eyrarizal.com
http://www.lovesaysitall.blogspot.com
FB: Eyra Rizal @ Eyra Rizal Touch