Wednesday, January 27, 2010

addicted la..

selama 3 minggu berturut2, setiap hari rabu mesti makan yong tau fu
asal balik keje setiap hari rabu....

baba : along, kang bawak baba p pasa malam. beli yong tau fu

dgn lemah gemalai akibat kepenatan, anak bertaqwa ini menjawab...

aku : iyo lah ha.... minggu depan x bleh beli lagi. minggu lepas da makan. mane bley tiap2 minggu makan. kang dukun mama memetir kang

baba : alah dukun mama memetir pon, kang masuk perut jugak

aku : miahahahhahahahaha

maka terhasil lah belian yong tau fu


aku paling suka part nak pilih bahan2 yong tau fu ni. miehehe. yela mula2 nk melangkah ke pasa malam ala2 berat buntuts je kan. berdiri depan kedai terus capai bakul dgn sepit. ngeh ngeh ngeh. aku suka amik tauhu2 pny bahan. mcm kulit tauhu, tauhu ikan, tauhu ape lagi ntah. pastuh yg keping nipis2 tuh. oh dan wajib! ketam dan kueytiow..

kat melaka, ada 1 tempat syurga yong tau fu. sedap gila dowh!! kat medan selera pantai puteri. dulu aku ade post pasal yong tau fu tuh. tp x kuasa la nak cari2. dia pny yong tau fu lagi nikmat, byk bahan. ade paru! waaaaaaa paru sedap nye ~~~ pastuh dia pny kuah cili mmg perfecto lah.
hoh ngidam2

kitorang 1 family ni mmg hantu yong tau fu la. dan jugak stimbot. tp lagi prefer yong tau fu. dan paling wajib, aku adalah hantu tomyam !! hantu hantu hantuuu ~~~ *motif panggil hantu?? dah la aku sorg2 dalam bilik ni* fakkkkk




mama : kenapa setiap kali makan kene tangkap gmbr ?

aku : abis x kan nk tangkap gambar nonoks plak (maaf la ye atas keterlanjuran bahasa ini). nnt nak letak kat belog cmne

adik : kau kalo letak gmbr tuh, abis sampai mati suwey blog kau. silap2 kau jalan kuar p mane2 sarung plastik kat kepala

aku : eh ko igt aku ni pemes sgt ke kat blogging world tuh

adik : oh ko x pemes ek. haha kesian ko. ntah2 ko baca odah pny blog, odah bace ko pny blk. pusing2 situ gak. same je kalo ko chat je dgn dia tiap2 ari

aku : lahanat !!

adik : miahahahahhahahahahaah !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

__________________________________________________
sila tinggalkan komen2 anda. komen yg baik2 ye.yg mencaruts adelah di larang. =)
__________________________________________________

17 comments:

✿ Cik Cimi said...

sedapnyer tgk.
nk jgk lya.

butterfly said...

i pon suke mkn yong tau foo...
tau fu fah lau makan sejuk3..alahai..enaknyaa!!

pakcik kordi said...

uish!!geram ni waks!aumm!!sedaps tuh!

whitedaisy said...

tetbe je rsa perot ni lapar....

dpt mkn siket pon dah cukup ok ni...sedapppp

ct odah said...

eh dak jiha mmg tak syg mulut kan long...ape kate kte kene kan die jom...hahahahhahaa(gelak jht)

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

blog ko kne virus ke?
aku bukak je dia pop-up warning...
malware detected

minTanG_teLip2 said...

Addict mAmAm Yong tAu fu YeP Cik kAk . .xAjak ite. .!. . .bAba dA ciAt ek ?. .aLhAmduLiLah . .

Lya Colours said...

~ cik cimi
sedap2. nak dtg la melaka sy belanja :)

~ butterfly
yeah tau fu fah pon sedap
sy prefer gula melaka
sedapppp

~ pakcik kordi
haha motif nak aummmm?? seram i. haha

~ whitedaisy
usha kamen la belanja
hehe

~ ct odah
haha ke mana tumpah kuah kalo x ke dlm pinggan nasi
muehehehe
aku lempang2 kan je

~ ayudeadwish
hah yeke
xde pon org len komplen. mungkin tetiba2 je kot dia muncul. huhu

~ mintang telip2
hah mintang. lamo x nmpk. da sihat alhamdulillah

Love Says it All~ said...

LEARN MAKEUP WITH EYRA RIZAL TOUCH!
MAKEUP CLASSES AVAILABLE!!!
Personal/self grooming makeup class:
-basic class
-introduction of products & tools
-types of foundation
-shading & contouring
-eyebrow shaping
-usage of certain products
-oily, dry & normal skin
-face shape/chart
-suits for dinner, day, event makeup
Personal class schedule:
21/3/2010 : SHAH ALAM RM150/PAX (E.R MINI STUDIO)


Bridal makeup class (2 Days)
-Basic to advance
-(all of the above point)
-including extra tips and tricks
-2 shawl & hair styling
-engagement, wedding, heavy event makeup
**Bridal class schedule:
-27 & 28 FEBRUARY 2010 : SHAH ALAM RM500/PAX (E.R MINI STUDIO)
-27 & 28 MARCH 2010: IPOH RM500/PAX

** classes include goodie bags. different gifts for each individual
** lunch, products & tools will be provided
** certificate of attendance will be given

(Other Promotion)
PHOTOSHOOT/MAKEOVER PROMO 30% OFF!!
Harga asal : RM200/person
Harga Promotion (30% less) : RM140

Package includes:
- 1 A4 size picture
- 3 4R pictures
- Free 1x makeup by Eyra Rizal
** including shawl styling
** including hair styling/ simple hairdo
- Free Cd memory
** add on: Makeup changing RM40/per makeup
** add on: 1 A4 size picture RM10
** add on: extra shooting RM15/10 pictures (will be kept in a CD)

> 10 pictures will be shooting for each person
> limited up to 10 people only
> booking RM50 only


WHEN: 7 MARCH 2010 (SUNDAY)
WHERE: E.R MINI STUDIO @ SHAH ALAM
TIME: 10:30AM (makeup starts)
LATEST BOOKING BY 5TH MARCH.


WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

aku rasa kau ni bakal obesiti melampau la pada tahun ni..kau kira la jumpalh kolestrol yang kau dah sumbang kat tubuh bdan kau??selepas pizza semalam..ari ni yong tau fu..esok adakah keny rogers??huhuhuhu...bahaya lor~~~

Abg Din said...

ying tau fu.. yg putih2 lembek2 panjang begulung tu apa nama... yg tu paberet tuh...

Moon Death Spell said...

ok.. thanks.. kamu dah merosakkan diet saya.. skung saya nak pergi cari yong tau fu.. ehh nak tanye family kamu berminat nak ambik anak angkat? hehehehehehehe

Afzainizam said...

uiiiihhh salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

warrrrghhhh ibu dukun kat umah ko tu tak marah ke.... makkk aiiii semangkuk banyaknya lah oiiii...

aku paling tak suka pilih yong taufu pasal aku tak pandai bajet... selalu kalau nak makan sengsorang aku ambik selalunya mesti terlebih... terbanyak...

kangkadang macam nak makan 4 orang punya makan...

emmm sedapnya kuah dia tu menyelerakan lah....

Alhamdulillah baba semakin beransur pulih nampaknya ye....

Lya Colours said...

~ love says it all
thanx for the promotion =)

~ alvin
oh yeke. ok aku xnk mkn dah

~ abg din
yg tuh kueytiow la abg din
wah abg din lamo x jejak sini ek

~ moon death spell
ceah bulan aku igt sape la. hehe
nnt aku tny bapak aku. miehehehhe

~ afzainizam
aku x pandai pilih utk sorg mkn. sbb kadang2 bila pilih rasa cm sket je tbe2 kene 7 hengget. baik pilih utk mkn2 ramai tp harga ok je

Fahim 'n Alin said...

lapaq tbe2..

rabu mgu depan pakcik join!hehe

Afzainizam said...

Salam dari kami http:// firestartingautomobil.blogspot.com

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan

Terima kasih
Kerana kembara ziarah maya
Membuka ruang, menyingkap dalam
Hingga tersentuh nurani, tercuit imaginasi
Tiada bandingan

mewarnakan hari-hariku
Mewajarkan masa berlalu
Kau tak henti mencetus keinginan
Merangsang pengembaraan
Kau meruntun, menyayat
Memukau
Dan mengasyikkan

Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....

greenhall said...

wa.. blh tahan pedas mulot adik ko. haha..


opis aku ada sorang uncle nama yong. anak dara dia comey! haha..yong si hantu karaoke. dia layan lagu melayu je. haha


xnak makan dia? erk..