Wednesday, January 13, 2010

bebel bebel dukun

semalam masa mama tgh lap2 badan baba, kitorang borak2 la pasal makanan
ape yg bleh makan ape yg x bleh makan
masa tuh aku baru balik keje la. tgh landing kat kerusi malas

and baba cakap la yg kalo baba makan kat luar if pegi hospital ke, pegi mana ke, baba akan order bihun sup je

tibe2 mama....


mama : baba dia da cek gula blom ari ni (cek gula dalam darah ye kwn2)

baba : dah la

mama : berapa plak ari ni
baba : 14 !

mama : wah kemain tinggi lagi. makan ape je ari ni. kan masak sup haruan je. ni mesti makan diam2 ni

baba : alah biasa la. makan keledek goreng 3 kepingg...

mama : 3 keping !!! (dgn suara ala2 petirrr). patut la gula tinggi.. bla2 sape beli keledek ?????

aku : fatinnnnnnn ( merujuk kepada adik aku.)

mama : kan mama da cakap kalo keluar jgn beli makanan bawak balik. makan abis2 dalam kete. bla2 pump pang prenggggg lalalalalala ~~~

baba : eh doktor pon x kate x bleh makan keledek. deme je memandai. kita ni ikot cakap doktor. doktor xde pantang larang begini ni. yang byk pantang larang ni dukun je. hah deme la DUKUN CHENDERING! (chendering adalah kampung halaman mak aku kat terengganu)

aku dan adik2 : hahahahahhahahahahahha !!! (gelak setan gila !!)

pastuh mama lap2 badan baba dgn air yg ade dettol bodywash. biasa nya mama akan lap balik dgn air suam.. and suddenly..

mama : laaa patut la kite rasa pelik je. x bilas baba dia lagi dgn air suam

baba : heeeehhh camne la deme ni. patut la rasa sejuk je muka. x bilas air suam lagi. ape la kate DUKUN CHENDERING!!

aku dan adik2 : hahahahahhahahahaa !!!!!!!!! (meneruskan gelak puaka)


adoi ni ingat2 balik pon lawak. bleh plak kan terkeluar ayat dukun chendering la ape la. lawak btol. and tibe2 teringat dulu masa kitorang p pasa malam. sume p kecuali mama je x nak p.


makcik SS : oit din lama x jumpa sihat ke ? bla2

baba : ha alhamdulillah bla2

makcik SS : orang umah mana (merujuk kpd mama la)

baba : org umah kat umah la mane leh bwk p jalan!!

(entry tak berpenutup !!)

last monday ...

baba : nanti minggu depan baba nak belanja korang makan KFC. baba rasa sket2 je bleh la

aku dan adik2 : yeeeeeeeeaaaaaaaawwwwwwwwww !!!!!!!!!!

mama : tak boleh !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

)(*&^%$$##@!$^*())

__________________________________________________
sila tinggalkan komen2 anda. komen yg baik2 ye.yg mencaruts adelah di larang. =)
__________________________________________________

15 comments:

TAraNtuLAH said...

jaga kesihatan anda sekeluarga,,

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

ala siannyer baba~
berjaga2 la kesihatan tu~
tak yah la belanje dorg ni KFC
bzir je~

whitedaisy said...

haha..hapi famly....gudddddddddd

hantumakan said...

wei, kita heart mak awak,
cute sangat jaga baba..
by the way, jadi ibu sangat tention sebab slalu kena impose law kids or hubby tak suka..
tpi perlu ye anak2..
kerana ibu2 ana instict, more than dukun chendering will have..

:)

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

kau ada check gula dalam badan tak??aku risau kau ada kencing manis...

Mimis said...

awak kata suara mak awak ala-ala petir kan.. hehe.. mak saya pun mcm tu jugak!!

maiyah said...

skrg ni nak kene slalu gi check spital

Lya Colours said...

~ tarantulah
insyaALLAH. anda jugak ya !

~ ayudeadwish
weh kau jgn aku da hampir2 melompat nak mkn cheesy wedges ni

~ whitedaisy
hehe tq !!

~ hantumakan
yeah i lurve my mummy a lot
even she like to tunder stormmmm
hahah but thats for goodness right

Lya Colours said...

~ alvin
huish aku takut la nk cek sbb kene cucuk kasi kuar darah dulu
x nakkkkkkkkkkkkkkkkkk

~mimis
haha mak kite leh kwn la cmni!

~ maiyah
ye la kak
seminggu sekali pegi
cek darah, potassium, bekas operate, sume la

greenhall said...

kesian baba. jaga baba leklok beb.. jgn la mkn depan dia k. kesian dia teringin..

kucingorengemok said...

dukun melayu terakhir :)

ct odah said...

yeya skit perut da elok..da blh komen2..klu tak td aku rse nk tumbuk2 jer blog ko nih.hahaha
long ckp ngn ayh ko..no fast food...nti ko takleh beranak..hehe

Lya Colours said...

~ greenghall
bapak aku yg over teringin kfc
huhu

~kog
yah dats my mum. hihi

~odah
eh sekali sekala xpe ok
oh xpe aku x makan kulit ayam tuh
so bleh beranak
huahauahuahua

Cik Mawar said...

erk..makan kulit ayam dok leh beranak ko odah.. lya?
:O

Lya Colours said...

~ cik mawar
xde la. if mkn fastfood sgt pon x elok kan.. so itu je. hheehe