Friday, January 15, 2010

LYA COLOURS excident ~ updated with pictures ~

ari ni mc x p keje yeay !!!! (wah suka nampak)
padahal malam tadi gigil2 wa cakap lu
muahahahhahaa

ok here we go wif the pictures.
oh sape2 yg x paham ape aku melalut ni, sila baca entry sebelum ni dulu ok



arrow hitam : aku yang nak masuk simpang ke kiri
dot2 kaler putih : kelly ng yg memotong aku dari kiri. dia nak jalan terus. memotong aku dgn sgt laju. dia igt dia bawak superbike ke. x sedar diri bawak motor cabuk
dash2 kaler oren : kelly ng tercampak dlm kawasan umah org. (korang nampak ada tangga2 kan). ha itu kawasan umah org

dia excident xde la mcm berdarah melimpah2 ke ape. ade pakcik tuh cakap kaki dia luka ke ape ntah. lantak la. sape suoh tunjuk lagak sgt kan

korang nampak kan kat simpang tuh ada tiang2 letrik kan. kat situ jugak ada tembok batu yg kaler putih tuh. dan ada longkang besa. aku igt da mampos terus kan kene tiang letrik ke masok longkang ke. ni memilih. x padan dgn kelly ng. nak jatuh atas rumput empuk. eh alang2 da nak tunjuk berani sgt nak cross aku yg nk masuk simpang tuh, why not ko terus mati je langgar tiang kan senang.kan berani mati wat aksi ?? wth

oh mungkin dia igt dia dapat lepas la potong aku yg nak masuk simpang kan. tuh yg dia laju je. bodoh ke? thats why aku mmg x sukaaaa moto ni. sbb kita yg bwk kete ni nak kene jaga dia yg mcm pelesit buat stunt laju kononnnnn mcm bawak superbike. amik kau tercampak kat umah org. pastuh ada ati la nak kata aku bg signal lambat. ok xpe nanti aku buat usul kat ministry, suoh buat signal kat setiap kenderaan bersaiz BILLBOARD. setuju x kawan2 ??

if jalan terus depan sket ada balai polis. ada masjid. aku ckp direct je dgn kelly ng tuh pny bapak sedara tuh yg aku nk report polis. tapi dia kata settle luar je la. sbb if report, mmg salah dia kan. plus berapa ramai saksi yg nampak kejadian tuh

oh kelly ng kimak tuh bawak motor honda ex5 kot. ada lagi simpan no plat dia. mama semalam siap amik detail ic bapak sedara kelly ng tuh

ni kang kol 2.30 nak jmp kelly ng tuh pny bapak sedara kat workshop kat area ni jugak. nak settle kete plak.

oh sila lah tgk gmbr kereta kami yg jelita ni



kanan x kene ape2. selamat sejahtera



depan xde ape. cantikk berkilat je kete kan *baru basuh semalam =P *



belakang pon maintain cute lagik



haa amik kau.. side mirror mmg jahanam. pintu kemek.



ini yang worst sket la. tgk mcm ni xde la nampak worst mana kan. tapi ini part yg palik efek la. xde la sampai tertanggal tayar, bengkok rim ke hape kan


tiba2 ada calar kat bahagian atas. xde plak nampak dia melambung depan kete golek2 ke ape. maybe tangan dia terseret ke ape x pasti la

itu sahaja laporan jam ini. wuuhuuuuuuu.. secara am nya, sila jgn dekat dgn pemandu motosikal. mcm pagi tadi aku antar adik aku p skolah, aku mcm trauma plak nk dekat dgn dorang ni. yela kadang2 dorang ni main nyelit je kan. mentang2 kecik. kita yg nak kene jaga dia plak. if aku nk cross motor, gila jauh aku amik site. ibarat nak cross lori plak. takutttt dan seriauuu gitu noks

oh dan nasib baik excident kat 'kawasan' sendiri. so orang2 kita pon ramai. kesimpulannya, xde kesimpulan. x kuasa nak bermadah

dan aku da cakap dgn mak aku, "aku x nak bawak kete malam2 lagi !!!" dan "aku x nak bawak pesona lagi!!"

hahahaha boleh ke gitu??

ok mungkin aku perlu simbah kete dgn air yasin. aku mandi air yasin. minum air yasin utk dpt semangat balik. sbb sekarang mcm dah hilang semangat je (mengalahkan jumpa pontianak!!)

__________________________________________________
sila tinggalkan komen2 anda. komen yg baik2 ye.yg mencaruts adelah di larang. =)
__________________________________________________

19 comments:

MaDiHaA said...

lorr. exciden plak?? sib baik x serius sgt.. tp walau sikit2 pun ckp pasal exciden mmg leceh byk time nak setel tu...
akak pun penah gak pengalaman mcm lya ni.. sama gak ngan kelly ng ngan motor cup dia.. cuma beza akak nak masuk simpang kanan kat jalan yg berselekoh.. dia dengan kompidennya nak potong kete akak yg masuk simpang walaupun akak dah signal.. actually dia potong 2 kete sekali gus.. tu pasal dia tak perasan signal kete akak..(kete akak kat depan) laju punya pasal.. bila report polis.. polis tengok kete (check kemek kat kete) dia tau mmg salah motor.. coz kete akak kemek kat tepi kanan dah nak hujung2 belah tayar belakang dah.. maksudnya.. kete akak dah nak masuk simpang dia masih gi potong.. maknanya salah dialah.. polis kata kalau kete kemek kat tepi bahagian kanan belah tayar depan maknanya dia potong dulu akak baru nak masuk simpang (tu cara2 polis siasat sapa salah)lebih kurang camtulah mengikut kata polis.. hehehe.. walau apapun.. polis tu ckp.. kelly ng tu tetap salah sbb dia memotong di bahagian selekoh yg ada simpang..
kes lya ni.. org tu salah sbb dia memotong belah kiri.. padan ler ngan muka dia tercampak camtu.. nak tunjuk terer sgt.. hehehe..

ct odah said...

long aku simpati ngn ko...tp akhirnyer aku gelak gak bce entry ko..hahahahhahaa

INTAN said...

nasib baik ada ramai org
klu tak mahu kelu disitu..
Take care ok..
insya-allah x de apa2..
mybe terkejut tuh..

TAraNtuLAH said...

trauma.

TAraNtuLAH said...

trauma.

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

waa...mau sminggu kete ko masuk hospital..nk ketok..cat balik..adeh..

ape punye kelly ng la..

wei, ko amik no moto die?jgn g beli no sudey.hahaha

Lya Colours said...

~ maadiha
suwey la kelly ng tuh. bikin seriau. x sukaaaaaaa.dah sah2 potong kiri salah kan, dia bajet terror la sgt

~ ct odah
adekah kau mau makan penampaq aku cik odd

~ intan
yess nasib baik kat kawasan sdri dan ramai org. xde la over cuak

~ tarantulah
aku lagi trauma!

~ xtion kamen
x kuasa nk amik no. mampos aku suwey smpi mati. huh

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

aku kne aritu lae truk~
takpe la
janji ko selamat~
amik iktibar~
mende dah nak jadik kan~

Fahim 'n Alin said...

cantek kete 2.. nak pinjam??hehe.. x xcident punye..hoho

Mimis said...

Kurang ajar betul motor tu kan!! Jap2 nk tanyer nih.. sape Kelly Ng tuh?

U baca entry I kan.. part mane yg xpaham? :)

maiyah said...

kene claim insyuran nih

whitedaisy said...

huhu....exciden???tkut nye...hati2 ye lya syg....budk moto mmg sewel..tp tak smua la...haha.

Lya Colours said...

~ ayu deadwish
iktibar yg aku amik adalah
aku x kan dekat dgn pembawak motor
especially kelly ng
huhu

~ fahim n alin
malang x berbau
huhu
kentut bau busukk

~ mimis
kelly ng itu adalah in**a
sume part x paham
maybe sy blur
huhu

~ maiyah
x claim kak
settle luar je
kelly ng tuh tanggungjwb

~ whitedaisy
tuh la. takut. kita yg nak kene jaga dia plak kan

greenhall said...

hoho.. bila kita drive, kita alaways kena pikir macam sorang penunggang moto. mean kita letak diri kita kat tempat dorang la. so dari situ, kita akan dapat agak pe kemungkinan2 pergerakan dorang..

erk.. mcm ni la.

ko drive dekat2 dgn moto. so time tu ko kena pikir macam ko tu adalah dorang. letak diri ko kat tempat dorang yg tgh bawa moto tu. so baru la kita dapat agak dorang nak cilok ke, nak celah ke, nak terbang ke. at least kita xamek risiko la. kita boleh agak pe dorang akan buat kat depan or tepi or belakang keta kita.

paham? haha.. aku pun pening la..



hati2 beb. kalo rasa xselamat, jgn keluar keta. lari je terus pi balai. n kalau boleh ambil no plat dorang.

Lya Colours said...

~ greenhall
aku ibarat trauma la kan
so jgn harap aku nk bawak kete dekat2 dgn motor
seriauuuu

Cik Mawar said...

alhamdulillah..sib baik..cik Lya nie tak da apa2.. :)

eKyN said...

pehhh.slamat ko selamat lya oi..

bodos puye kelly ng.

ko xclaim insuran ke?
huhu

nnti share sesame aku yup sayang~

Lya Colours said...

~ mawar
alhamdulillah xde kecederaan cik mawar oiiii

~ ekyn
x claim la
sket je rosak. rugi la claim
lgpon si kelly ng tuh bayar

Afzainizam said...

Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspoot.com


lah ingatkan dah setel belum lagi....

kangkadang kalau kita buat report polis kita punya NCB akan hilang.... Kangkadang agak sukar untuk memastikan yang bersalah tu akam buat pembayaran repair atau menanggung kerosakkan kereta kita.....


ok aku nak bagi cadangan.... tapi terpulanglah,,,,,


failkan tuntutan gantirugi melalui peguam .... maka bila dia ingkar secara otomatik surat mahkamah akan memanggil dia datang ke mahkamah.... dan sekiranya dia mengabaikan surat mahkamah tersebut.. maka mahkamah boleh mengeluarkan waren tangkap... untuk dibicarakan ..... jadi sehingga lah hayat dia mahkamah tetap akan cari dia.... kecuali dia mati.... itupun tuntutan boleh dibuat melalui waris pula...