Sunday, January 3, 2010

recap

entry sebelom ni macam agak menusuk hati jugak la kan. bukan aku nk mewujudkan kenegerian ke ape.

maybe budak chat aku tuh dia ada past bad memory yg bad gila ke ape dgn east people. so maap kan je la dia ye jack. (ko over gila sampai komen 2 kali. x penah plak ko over rajin camtuh kan)

like what i said, kita ni kalo nak buat jahat, bukan kira asal usul orang negara mana pon.

okey i told, aku ni half berdarah terengganu (from mom side)
and half is melaka (my baba side)

and aku adalah biasa dgn east people. aku x penah plak dgr dari side mak aku sana, means yg terengganu, bila kawen, bini kene pelempang ke, penerajang ke hape kan. ada je cousins aku side east sane kawen dgn orang Johor, elok je. xde plak aku nampak pipi dia rabak sebelah ke hape

mungkin orang lain perception dia terlampau tragis ke apa kan. atau mungkin dia terlampau dgr cerita kawan2 dia ke. kawan dia bawak cerita x elok tentang east people ni. masa aku study, aku cam tadah je la telinga ni bila kawan2 aku ckp / kutok east people. oh mungkin diorang lupa aku adelah orang2 sana jugak!

ok lets forgive them

aku mmg suka east people. especially kelantanese. kenapa eh aku suka. aku pon x tau. sbb aku suka la kan. aku pny suka la ! x payah la nk bagi explanation gitu kat aku kan (sila rujuk entry sebelom)

kalo aku masok chatroom pon, aku prefer room "kelantan". kenapa ntah. tapi so far bila aku chatting, aku ckp aku dari melaka, xde plak dorang halau ke ape "wei bakpo demo masuk sini!".. xde pon.

and several kawan2 aku kan, seboleh2 if nak pakwe, x nak orang pantai timur. kenapa heh? seboleh2 x nak kan. one day if jodoh kau, kene batang hidung sendiri, baru tau

ok lah full stop la isu ni. isu ni sensitip gak pada aku ( yang mmg east people ni), pada si jack tuh (eleh jack tuh kawan aku igt aku takot ke. hauhauhua) dan pada east people yang lain.


so people, dalam masa 3 hari di tahun 2010 ni, ada yg dah tercapai ke azam / harapan korang??
aku ? ngeh ngeh ngeh ngeh


__________________________________________________
sila tinggalkan komen2 anda. komen yg baik2 ye.yg mencaruts adelah di larang. =)
__________________________________________________

12 comments:

Lya Colours said...

ok aku komen dulu !!!
ngeh ngeh ngeh

hidup 1 malaysia !! =P

ahmad koya binti jack said...

stadium bukit jalil dah kami bakar...jgn biar kami bakar kereta korang plak....!! wakakak amaran keras dari aku! cheh...koya kawe nih!!

Fahim 'n Alin said...

pakcik nye azam da tecapi..tepat jam 1201..semenet je

azam pkcik menjadi lbey nsem..

sng btol azam pkcik tawon ni.. x triler lgsg..huh!

maiyah said...

skrg suma dah pikir terbuka.. x mcm dulu.. lagi ramai kawan lagi luas pengetahuan.. kita ni kan sama je.. org melayu :D

TARANTULAH said...

BTW ITU PERCEPTION ORNG YANG SEMPIT PEMIKIRAN DAN PREJUDIS XABIS2 KEPADA ORNG KELANTAN..

AKU ORNG YANG BERASL DARI PERLIS.. TAPI KEDUA2 KAWAN BAIK ASALNYA KELANTAN.. XDA MASALAH POWN.. DIORANG DENGAN CARA DIORANG AKU DENGAN CARA AKU..

TAPI BEBREPA PERKARA KITA BOLEH RAPAT IAITU TOLENRANSI, TOLAK ANSUR AND RESPECT.. NAK GURAU2 POWN TGOK KEADAAN LA.. JANGN SENTUH SENSITIVITI.. TU PENDAPAT WA SIS..TQ

ct odah said...

asal aku tak pham ape yg ko mncarut...hahaha

pakcik kordi said...

kita semua sama sahaja....=)kn waks....

GhOsToNe said...

ak lahir kat selangor..

dibesarkan d kelantan..

parents owg negeri smbilan..

skunk balaj kat kedah..

time kasih!

MaDiHaA said...

rupanya lya pun ada darah t'ganu yekk... ok lya.. betul spt yg lya katakan.. & spt komen akak dlm entry kat bwh tu.. bukan semuanya tak baik kan... so pepandailah pilih kawan...

azam baru tahun ni : nak kurangkan mkn.. hehehehe... bukan akak sorang.. tp dgn kakak dini sekali.. harap2 dpt bertahan terutama kakak dinilah.. hari pertama & ke dua dok merungut coz nasi yg dia ambil dah kena cut down dari biasa.. kekekeke...

Lya Colours said...

~ koya jack
aku bakar dslr ko baru tau. nangeh x berlagu kang


~ fahim n alin
uihhh dasat la azam ko pakcik. ko x snap pic plak. bleh aku tgk skali kehenseman tuh


~maiyah
ye kak. orang melayu pon byk dengki2 sesama melayu. huh ntah ape2

Lya Colours said...

~tarantulah
yes i pon ramai kawan east people. mybe like what i said, my ym member tuh ada masalah dgn east people. so kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. hhmmppp....


~ ct odah
ko ni asal ari isnin je mmg lembap sket eh


~ pakcik kordi
btol tuh pakcik. i sokong !!!

Lya Colours said...

~ghostone
sama2 atas komen itu. =)

~ madihaa
wah semoga azam akak tuh berjaya. kakak dini mula2 je cmtuh la kot. lama2 biasa la kan