Monday, January 4, 2010

skool

semalam tgk berita tv3
gelagat budak2 darjah 1 dgn pra sekolah. serius klaka
ade yg sampai lari pastuh siap geleng2 kepala x nak masuk sekolah. mcm ade hantu tunggu dlm kelas kan. yg sorang lagi, siap2 lap air mata dgn tisu, mmg x bleh blah la perangai. lawak tol

pastu pagi tadi aku mcm te'recap' di kepala otak la zaman dulu. dari tadika sampai universiti


tadika time

~ aku x berapa igt la zaman tadika. tp aku jenis x bermasalah la kot nk p tadika. xde la melalak ke ape.tapi ada sekali tuh, aku blk umah dgn kawan2 jalan kaki. umah aku paling last sekali sampai la. nk p umah kene lalu kubur. matik la takut gila. aku igt, aku menangis2 kot masa lalu situ, sambil jalan pandang bawahhh je. padahal siang terang benderang kan.


primary skool time

~ zaman ni xde la syok sgt kan. ape yg syok, sbb aku anak cikgu la. mak aku ajar situ. tapi x mengajar kelas aku la. so aku ada la geng2 anak cikgu ni. dlm 5-6 orang kot. kira time tuh cam eksyen gila la sbb anak cikgu kan. ada 1 masa tuh, masa darjah 2 kot, siap buat mcm persembahan pentas lak kat depan kelas nyanyi lagu feminin la ape la.

pastuh masa darjah 3 ke 4 ntah, berlaku 1 tragedi la yg meninggalkan parut pada diri sendiri. huhu.... masa tuh aku dokong adik aku yg laki. masa tu dia kecik lagi, baby2 lagi. ntah mcm mane masa dokong dia, aku terjatuh kat almari kaca. berderai la kaca. adik aku tercampak kat tepi. dia selamat je. aku pon selamat gak. selamat kene jahit la jwb nye. sebab kaca kene kat kulit, kulit kat peha belah kanan. ade la besa tapak tangan gak yg rabak tuh, tapi kulit yg rabak tuh hilang. aku igt lagi nampak la merah2. melalak2 la kan. pastuh jiran bawak pegi klinik. kena la jahit 7 jahitan kalo x silap. seksaaaa


secondary skool time

~ ni adalah zaman paling best dlm dunia (sbb blo ada zaman kawen lg kan. hihi).. form 1 & 2 biasa2 je. start form 3-5 best gila. tapi paling best form 5 la. masa zaman2 ni start jadi kaki gila novel

oh masa form 3 aku geng lain. start form 4 baru kawan dgn odah bingai tuh. tapi sama kelas dari form 2 lagi. biasa la pempuan tuh berlagak je x nk kwn dgn aku. hahah amik ko skrg x tgk muka aku tertonggeng2 kau kerinduan =P

masa form 4, aku igt lagi masa exam agama, aku kene halau jawab kat luar kelas. babi gila. sebab, budak sebelah aku tiru aku, pastuh budak blkg igt kitorang diskus so budak sialan tuh bgtau cikgu. cilaka gila cikgu tuh suoh kitorang berdua dok luar jawab exam. bangsatttt

pastuh masa form 3 ke 4 ntah x igt. masa tuh bulan puasa, aku dgn odah kot, cuti puasa. kat skolah ktrg byk pokok rambutan. pastuh gatal, amik buah tuh, then makan. selamba je kan skali budak form 1 nmpk plak. lantakkkk

pastuh masa form 5, nak masok exam math (spm). kene tgu dulu kat kantin ramai2. masa tuh guru GPK kitorang tgh cakap2 kat depan. aku dgn geng2 aku ( kitorang ber6) duduk la kat 1 site ni. kerusi kantin yg panjang tuh kan, kitorang dok 4 org kot. kerusi mcm ala2 old time. skali kitorang tgh kepoh tgk sorang mamat ni, dak klas kitorang jugak, skali prapppppppppppppppppppppppppppp boommmmmm... patah kusi tuh uolllssss. hahaha mmg lawak gila la. yg kawan aku sorang ni, dia da kat lantai terus, tp dia cam blur2 so x bgn lagi. aku dgn yg lain2 da cepat2 bgn la dari kejatuhan tuh. mmg igt benda ni serius lawak la.


ok ni kawan abadi gila la namanya. da 7 tahun lebih kawan. kira kau berdengkur style apa pon da hafal. ini kan size bra !! huahaua.. oh kami ni mmg mulut puaka. belom dgr kitorang bersembang + gelak2 lagi. mmg lari la sume org. dlm ramai2 ni, baru sorang nak kawen. yang aniza tuh. kawen 2 april ni. hoh seronok hoiiiii. ni kang ramai la tukang mekap andam2 ni kang. kihkihkihkih. and dalam ramai2 ni, aku dgn odah je adalah solo. huhuhu


matrik time

~ aku masok matrik after spm (2005/2006). masuk jurusan perakaunan kat perlis sana. zaman matrik pon syok, tapi cm sekejap sgt. 1 tahun je. kat sini jumpa lagi sorang best frenz. fateha. matrik sgt best. tapi x bleh nak describe mcm mane best itu. huhuhu

igt lagi first time sampai sane, and mama baba pon da nk blk. huhuhu menangis noks. yela pes time jauh dr family. mau x jauh. ke utara sana kan. perlis best. byk sawah, cantik. makanan sedap2 dan murah (yg ni paling best. hihi)

kat matrik jugak adalah zaman pes time main cintan2.huhu ok done !

masa kat matrik aku adalah budak2 baik. budak pusat islam. huhu.. sembahyang pon pegi masjid ohooiiii.. terawih x miss. sila bangga dgn aku (dulu la)


ini kawan paling best aku zaman matrik. and gambar ni di ambil masa minggu penghayatan islam. dalam masa 1 minggu event tuh, sume aktiviti yg dorang wat kat dewan besar kitorang attend. plus, siap plan pakai baju sama kaler. gila excited.



university time

~ and after matrik, masok plak UiTM Segamat (2006-2009). amik course islamic banking. erm boleh tahan seronok jugak la. sebab dpt bawak kereta pegi sana. weeeeeeeeee ~ ~ ~ ~ ~

masa Uitm jugak menyaksikan aku menjadi sedikit jahat la. sket je kot. kuikuikui. and masa uitm jugak aku pandai main2 skandal ni. huahuauhaua tapi mmg seronok jugak la time uitm. baru la rasa dewasa. wah statement x bleh blah ni. tapi mmg masa uitm rasa dah dewasa la. maybe sbb dah hidop sendiri kot. dah pandai travel sana sini. kalo nk blk melaka sorang2 drive pon dah berani. kalo naik bus lompat2 nk blk melaka sorang2 pon da x kesah. kalo nak banding dgn dulu, sume nak berteman je kan.

ni kawan2 aku mase kat uitm until now. frenz until part 1. sume kaki gelak puaka gila. bleh pecah umah sewa. oh ada cerita. umah sewa kitorang, sebelah tuh ada family duduk. anak kecik2 lagi. laki dia humangaihhh nsem beb. tp kitorang slalu pasan laki dia curik2 pandang ke arah umah kitorang. yela kitorang ni stok2 pakai sluar pendek je kan. pastuh, masa raya, diorang wat makan2, x jemput kami ni noks. keji gila. mesti bini dia cemburu. hahahaha lantakkk


ok itu sahaja. mungkin akan tambah 1 lagi education life, insyaALLAH.
kesimpulannya, kawan2 aku, pusing2 tang tuh jugak.
nak2 skrg, pusing2 dgn odah jugak. bluerkkkkk
oh lagi 1, kesimpulan yg hakiki nya, aku mmg kaki gelak. bersuka ria. dgn kawan2 zaman mana pon, aku untung sebab dorang sume kaki bersuka ria ni. nak2 si odah tuh, kepingin nak karoke lagi la ape la.

ok itu sahaja

__________________________________________________
sila tinggalkan komen2 anda. komen yg baik2 ye.yg mencaruts adelah di larang. =)
__________________________________________________

9 comments:

ct odah said...

first!

hahha mmg dulu aku tak ske ko msuk klas aku...time tu ko pun de geng G** kan..hahahha..
mse form 4 aku tak ingt lak ko kne halau..yg meniru tu saper..aku ke..hahah..padan mke ko....hahahhaaa..gelak guling2...

maiyah said...

hehe.. mmg klakar ngan gelagat bebudak ni

Mimis said...

Hi.. bestkan klau ada kengkawan yg sehati sejiwa & sekepala dgn kita...

BuLaN iTu aKu said...

hyeee lya chumel...
ehehhehe.. wah ingat lagi dia semua
time skool dulu..
bulan dah tak hengat dah waktu tadika

TARANTULAHuruHARArey said...

kenangan beb kenangan

greenhall said...

ko nak x bermadu dgn odah? hehehehe

Precious said...

Hahhaaaa ... kenangan mengusik jiwa.

sabariah said...

lya,
da lama ak x komen..huhu..
sori..
nanti aku follow blog ko.. :)

cik EPAL said...

banyak nya time time dia..hee