Sunday, January 17, 2010

sunday fever

ari ni berseronok dgn adik2 dan seorang cousin aku. memandangkan adik aku dgn cousin aku itu balik bercuti dari matrikulasi, so mari lah berhibur kan. pempuan2 tuh sume bising je nak tgk cite Adnan Sempit tuh. and aku pun macam tertarik utk tgk same. kalo aku yg x bawak dorang sape lagi kan. makna nya mmg aku la kene pegi. hmmpp..

oh ya ari ni ari perempuan. maka nya perempuan2 sahaja yg keluar. only 4 of us la

we went to Pahlawan megamall utk watch movie itu. and dapat tiket 12.30 pm pny. since kami ni makhluk2 awal gila dtg, ada 1 jam lagi nak ke jam 12.30 tuh, maka sesi karoke dulu lah ye

so ke karoke jambans sahaja


yang paling gigih memekak mesti lah aku kan. aku nyanyi 4 lagu je. aku nyanyi lagu....
~ opera hidup : wings ( best gila lah jerit2 rasa legaaaa pale otak)
~ yakinlah aku menjemputmu : kangen band
~ bring me to life : evanescence
~ i dont love u : my chemical romance

super satisfied !!! tapi kalo ikutkan perasaan nak je tambah coin lagi. tapi haruslah sedar diri kan. ade yg terlepas tgk wayang plak


the jambansss



kalo x tamak tuh, bukan aku lah namanya kan.
yg len sume beli medium je. bila tang aku " i want large 1 !"
pastuh makan half je. bila movie da abis aku tggl je kat seat tuh. ngeh ngeh ngeh

overall, Adnan Sempit was superb !!!!
sangat best. lawak gila. ada 1 part masa dah nak habis cite tuh, part mase submit proposal (sape tgk sure tau lah), masa tuh mmg lawak bertubi2 la. terus ktrg kuar gelak setan puaka niyang rapik
tapi cite tuh mmg membuatkan penonton x kering gusi. ok from 5 star, i giv Adnan Sempit 4.5 !!! yeay congrats congrats
ceah cam aku nk bg award je kan

selepas wayang, p mengisi perut la kan. pagi nya da sarapan ala kadar je la. sbb lunch nak melantaks!!

ok we went to..



Mas Joko !!! opssss Johnny's ye..
motif utama nak makan Johnny's... aku adalah mengidan water chestnut. tetapi malang nya !!! x kesampaian desert akuu!! damn u !!


perempuan2 matrikulasi yg balik bercuti. seorang di Pineng, yg sorang lagi tuh kat Melaka je hah. kalo nek kete 5 minit da sampai. hahahaha



si sulong dan si bongsu



rasakan ketamakkannn. eh tapi ni makan2 rebus pny so xpe kan =P


nom nommm nommmmmm lambat nye kau nak mendidihhh


ngaaaaaaaa seraaannngssssssssss !!!!!


order jugak pineapple fried rice. tapi apekah bebal aku tepikan sume nenas2. baik order nasi lain



rasakan kekenyangan berganda. akibat dah abiskan nasi dulu. so aku mkn, refill 2 kali dlm bowl aku tuh, da kenyang. bagus lah dorang ni menghabiskan segala2. tapi lepas rehat kan perut beberapa minit, maka sambung lah kembali. siap refill sup. marbelesssss. cicah kuah ape ntah macam air asam. hoih nikmatssss


nasib baik lah bil di beri selepas makan kan. cuba kalau ade restoran yg makanan sampai, bil pon sampai. nak2 bila bil amaun adalah begini, harus lah hilang mood makan. tapi xpe. as long puas ati, maka dgn ikhlas nye kita membayar nye lah. lihat tax, tax lagi mahal dari harga 2 pinggan pineapple fried rice. hmmpsss....


saya dah beli purse wahai sayang ku odah !!! ngehehehehe. memandangkan purse sedia ada, rupa nya adalah bakal2 punah dalam masa 2-3 ari, so dgn rasa rendah diri beli lah purse baru. ceah! beli x nak kalah. nak LV.. oh ape ade hal... LV 33 hengget je baiiii... x mampu la nak beli yg superrr original itu. mahu miskin 8 tahun akuuuuu....

bantal busuk dah menyeru2 ni. so, selamat malam dunia


__________________________________________________
sila tinggalkan komen2 anda. komen yg baik2 ye.yg mencaruts adelah di larang. =)
__________________________________________________

20 comments:

maiyah said...

wah.. meriah tu.. tgh cari date ni nk tgk adnan sempit hehe

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

pergh....kau berpoya2 yer...best nyer...bab makan tu mmg terbaik la...kau akan obesiti tak lama lagi..

ct odah said...

ye ke ko ikhlas..ape motif msg ini.."od patah den oi"...hahahaa...along2...hahahha

[asam]pedas said...

makanan sedap2~

Afzainizam said...

NILAI PERSAHABATAN


Sahabat,

Jika suatu masa engkau ditakdirkan bertemu seorang kawan, yang sanggup bersusah keranamu atas nama kesetiaan, sering mendahulukanmu atas nama kebajikan, menyimpan keaibanmu atas nama kejujuran, mempercayaimu atas nama keikhlasan, yang menegur kelemahanmu atas nama kebaikan, ketahuilah olehmu sahabat, Dia bukan hanya seorang kawan tetapi Dialah seorang saudara dan juga sahabat..

Tetapi Sahabat,

Sekiranya engkau berasa beban kerananya, berasa ragu akan keikhlasannya, itulah tandanya engkau tidak seikhlas dia, andainya engkau buka keaibannya, itu tandanya engkau melaknati kejujurannya. Engkau juga tidak menghargai segala kabaikannya terhadap engkau..

Bila engkau mula menyedari dia tidak mengendahkan engkau lagi, dan mula bersikap dingin dan berubah, janganlah engkau termakan hati dengan sikapnya itu..

Ketahuilah,

Betapa dia sebenarnya, menelan hempedu sendi yang mendalam kerana
prihatin dan kasih sayangnya, kejujuran dan keikhlasannya, engkau permainkan..
Maka setelah itu, usahlah engkau harapkan sesuatu darinya lagi, kerana dia telah hilang kepercayaan padamu..
Engkau juga takkan bertemu dengan kawan sepertinya lagi..

Oleh itu Sahabatku,

Hargailah sebuah persahabatan, sebelum ia hilang dari dirimu…


“SEBAIK-BAIK SAHABAT IALAH YANG MENEGUR DI KALA KEMUNGKARAN DAN SEBURUK-BURUK SAHABAT IALAH YANG DIAM SERIBU BAHASA”

salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Mak oiiii.... banyok nya dui ekau ni baii.... sampai RM109.85 sen ko makan.... takpoklah lain kali aku tompang lah yooo makan ngan ko....

issshhhh lawau lo purse patut le banyak duit ko.... purse ko beso sangat tu yang ko bermurah hati meluakkan duit blanjo orang....

jack a.k.a khairul Azam said...

try ko donlod cita ketika cinta bertasbih 1&2...konfem jatuh hati....

aku bg 6 star dari 5 star! untuk cita tu..merangkumi 1&2

Lya Colours said...

~ maiyah
tgk kak jgn x tgk. best gila !!

~ alvin
wahhh kau pny tgn aku ptg jugak gak kang. ari tuh ko ckp nnt aku kene cabul dgn kelly ng, ni ko ckp aku obesiti
how dare uuuuuuuuu

~ ct odah
hahaha bagero pny odah !!!

~ asam pedas
sekali sekali mkn sedap
dan sekali sekala patah poket ku
huhu

~ afzainizam
ha oleh itu dtg la melaka nnt aku belanja ikan bakar malim. okkkk

~ jack
ape kate ko donlod pastuh burn dlm cd pastuh pos kasik aku
hehe

TAraNtuLAH said...

pergh.. pembaziran terus berlaku dengan berleluasa.. kalo x menyesal xda masalah as long happy..

cm kat johhny ada tips dia kalo nak dapat harga murah.. hehehe.

Lya Colours said...

~ tarantulah
haha sekali sekala xpe la membazir
hah ape kah petua nya itu

Fahim 'n Alin said...

pakcik nk tgk cte adnan syempit 2!!

p/s pakcik xcident gak..huh

MaDiHaA said...

tak pernah try lagik tu kat johnnys... mesti sedap kan?

Afzainizam said...

salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Yup aku dah baca pertanyaan ko tu... si pelanggar tu bagi duit kat ko RM 600 untuk repair kereta... eeemmm kalau nak dikira macam cukup.... tapi kalau boleh mintaklah dia tambah sikit lagi.... pasal upah ketuk + Nak cat balik sikit mau cukup-cukup aje... pasal colour kereta tu agak mahal skit harganya... cuma mintak tambah sikit tu pasal kita kena kira kerugian kita pada masa, keadaan, situasi, minyak nak hantau repair.... biarlah ade sikit timbal balik kan.... kira lepas lah duit marah, makan minum sikit... ape pendapau kamu plak... agak melampau tak.... bagi aku tak sebab keran dia menyebabkan kita agak susah sikit... walaupun kerosakkan tak seberapa tapi agak troma dan panic gak kan.... itu lah gunanya duit lebih sikit untuk tenteramkan jiwa kamu ngan duit lebih tu untuk shopping... kita enjoy......

Lya Colours said...

~ fahim n alin
hah camno lak ko bleh excdnt ni pakcikkkk

~ madiha
sedap la kak
harga pon leh pitam
huhu

~ afzainizam
wah sampai nk mintak duit shopping
x menahan
hahahaha
kalo ko kat melaka mesti aku antr kete kat ko je kan
leh dpt less
hehehehe

GhOsToNe said...

sgt suke karok!

greenhall said...

ohohoho.. bank mana ko dah rompak beb? dalam xda duit pun ko sempat lg pi berpoya2. hahaha.. jahat ko xajak aku!

best ke movie tu? rasa malu lak nak pi tengok. haha. xpa, ada time aku try p tgk nanti. kalo xbes, aku claim balik duit tiket tu. haha..


ko greenhall kan pas makan tu? haha

Lya Colours said...

~ ghostone
sy pon !!

~greenhall
aku rompak bank odah
bank jambans dia
haha

Afzainizam said...

Sembah Takziah Atas Kemangkatan
DYMM Sultan Johor
Menyembahkan ucapan takziah dan rasa dukacita yang teramat sangat ke atas kaum kerabat Di Raja Negeri Johor di atas kemangkatan
DYMM Sultan Mahmud Iskandar Alhaj Ibni Al-Marhum Sultan Ismail.

Justeru, sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah ke atas roh Almarhum dan semoga dihimpunkan bersama orang-orang yang soleh – Al-Fatihah.
AL FATIHAH
(1)
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
[2]
Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam.
[3]
Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
[4]
Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari Akhirat).
[5]
Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.
[6]
Tunjukilah kami jalan yang lurus.
[7]
Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang-orang yang sesat.

AMIN
Salam tulus ikhlas dari kami

Warga Johor http://firestartingautomobil.blogspot.com

Tiga keadaan menghadiahkan bacaan al-Quran kepada si mati:
1- Apabila seseorang itu membaca al-Quran kemudian berdoa kepada Allah supaya si mati itu diampuni dan dirahmati insya-Allah diterima Allah, seperti mana seseorang itu bertawasul dengan amalan-amalan soleh.
Tidak harus menolak manfaat doa selepas bacaan al-Quran kepada si mati.
2- Membaca al-Quran kemudian berdoa supaya Allah menghadiahkan pahala bacaan al-Quran itu kepada si mati. berkata Ibn Solah: “Harus meyakini manfaatnya kepada si mati supaya dikurniakan Allah kepada si mati pahala bacaan seperti mana pahala bacaan yang diperolehi oleh hamba yang hidup.”
3- Membaca al-Quran dari awal diniatkan kepada si mati, maka pahalanya akan sampai kepada si mati dengan izin Allah s.w.t.
Berkata Abu Abdullah al-Ubay: “Jika dibaca al-Quran dari mula sudah diniatkan untuk dihadiahkan kepada si mati akan sampai seperti mana yang diniatkan, seperti pahala sedekah dan doa.”
Imam Ibn Rusyd di dalam Nawazil pula menyebut: “Jika seseorang itu membaca al-Quran kemudian di hadiahkan kepada si mati harus dan si mati akan peroleh pahala dan manfaatnya”

pakcik kordi said...

opera hidup??pergh!!!!aii suka taw aweks rock!

sedap mkn!

greenhall said...

jamban odah busuk gila. tapi ketiak lagi busuk! serius ni beb.. haha

Abg Din said...

tergelak tak tengok adnan sempit..