Wednesday, February 3, 2010

dragon deluxe seafood and perfume paradise

huarghhhh ngantok gila.... mmg aku ni mcm suri umah beranak namblas la. baru kol 9 da ngantok gaban
ni pon gila nak update jugak sbb malas nak tangguh2
da kate manusia femalas, kalo tangguh jugak mmg x kan update la sampai bila2

so ari ni, company tempat aku keje buat luncheon
ceah luncheon la sgt
13 org je. yela co. aku kecik je. baru 3 tahun operate. masa mula2 aku masuk keje dulu, ada 3 org pekerja je, x masuk directors la


so tadi ke halal chinese restaurant la. dalam co. aku tuh, malay nye 2 ketul jerk

is located, exactly at Melaka Baru,which is Batu Berendam la. next to the Public Bank building

to be honest , aku mmg x penah langsung makan kat chinese restaurant. so perasaan adalah berdebar2 (what??) sbb x pasti apa rupa bentuk makanan yg akan di hidangkan even kami2 kat office sendiri yg pilih



herbal tea. sumpah tak sedap!. tawar dan sedikit pahit. so aku mintak sky juice je la



oh ade yeesang jugak. hidangan mula2. so kene gaul ramai2 la. kalo gaul angkat tinggi2 kira mcm nak bg byk luck la. bos aku gila. angkat tinggi2 pastu sepah atas meja.



aku amek sket je la. sekadar nak rasa. yg merah dan hijau tuh aku rasa halwa halia kot. huh kemap je tekak aku. pastuh ade mcm keropok2, salmon (mentah), carrot, and mee kering yg dia goreng kot. pastuh dia rasa mcm masam2 manis sket. tapi spoil is halwa halia tuh la. x sukee halia. teh halia aku suka =D



hidangan kedua adalah 1 plate besar salad yang ada mix salad, fish maw, dan bermacam2 jenis benda yg aku xtau. ala mcm ball2 ketam tuh. tapi lobster la

ini sedap gila. filling lobster dgn minced veggie kot. ada lagi lain2 tapi mak pemalu la nak snap2 kan. so dapat la yg kabur ni je haa


yang ketiga adalah shark fin soup


huaaaa yg ini sumpah aku x suka. aku rasa sket2 je. at least bg la nmpk aku makan yg ini. tapi seolah2 xde efek la. mcm x bergerak je kuantiti soup ni.


yang ke4 baru la dtg sume main dish. makan lauk je. xde nasi. huhu.. ada steamed pomfret fish in soy sauce (ikan bawal putih), fried chicken in thai sauce, udang butter dan oat, sotong masak x tau, dan 2 jenis sayur yg aku x makan sbb ada abalone, scallop, bean curd skin, enoki, teratai, dan bermacam2 jenis mushroom. tapi dia pny seafood sedap2 la.not so bad la.



huh mak pemalu snap. so da licin sume baru ada hati nk snap2 kan

manager aku mmg suka cari pasal. dia ckp dgn ktrg, makan dessert tuh sebab sejuk2, nanti balik office xde la bila kene marah ktrg panehh je. fukimak lu.



so end of this luncheon story. moral, not moral la, conclusion kot, makanan not bad la tp a bit oily. even veggie oil, tapi tetap kira oily kan. mak baru nak diet2 (kunun), skali dpt oily2 stock, so xpe la. sekali sekala =P



oh saya baru beli perfume. xde la yg branded ratus2 tuh. mak ni papa kedana noks. x mampu la. so beli la yg inspiration pny kan. at least ada la sipi2 bau burberry, ck, bvlgary =P

beli dekat kakak odah. kakak dia dealer. masa melepak kat tasik ari tuh, dia bawak sume jenis sample. yang for men pon dia bawak. sumpah sume wangi2. oh ini jenama Perfume Paradise. sume packaging adalah wangi2. gila nak pilih mana 1 x tau. yg for men mmg bau2 handsome la. hoh stim2 je bau. haha

so sbb yg first aku bau yg emerald pny, so aku amik la set ni. lgpon ade burberry. so nak feeling pakai burberry 180 hengget la kan. padahal aku dpt 6 botol 32 hengget je. gini le gaya org xde duit. huhu biasa pakai Avon pny je... oh Avon tetap di hati



oh aku tgh rajin. xpe aku salin satu2 =D

~ Burberry from Burberry
~ Contradiction from CK
~ Fantasy from Britney Spears
~ Just Me from Paris Hilton
~ Apple Blossom from Body Shop
~ BLV Women from Bvlgari

yg ade dlm package Emerald ni, sumeeee wangi2. paling aku ska adalah Burberry dgn Fantasy.

so esok mari kita wangi2 pergi opis. lalalalallaalala~~

oh aku rasa if korang nk beli, korang leh pilih mana2 set sbb aku rasa dalam sume set tuh, each bottle wangi2. serius. mak seriauu nak pilih noks

if korang rajin p google. tp kat google packaging dia lama. ni baru pny. so happy wangi2


__________________________________________________
sila tinggalkan komen2 anda. komen yg baik2 ye.yg mencaruts adelah di larang. =)
__________________________________________________

9 comments:

HonEyBuNNy said...

salam ziarah...banyaknya makanan..terluir lak..ngeh3

maiyah said...

mmg kembang gak tekak kan

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

cam ade pengalaman je branak 16~
wakakakakaa~

ko ni berjimba2 tak ngajak aku~

makdara terdiva said...

x kisahla keje dgn cina/india/melayu..asalkan co tu ok je dik..
akak pun kat cni 2 ketul jerk melayunye..tp bos mmg baekkkkkk..
hari2 ber FB..ber YM pon die x tau..baekkkkkk kan????huahahahaha!

Aujinz said...

suka minyak wangi gak...
berapa seketul err..sekotak?..

whitedaisy said...

daisy pon tak ske chinese food....xske...xske...

Afzainizam said...

Salam dari kami... http://firestartingautomobil.blogspot.com

Adoiiii.... dalam ko kata tak sedap- tak best habis licin ko sapu tinggal pinggan aje dan meja... tak adelah kembang tekak... kalau habis tu....

bagus tu... senang nyonya kat belakang restoren tu basuh pinggan tak ade hape -ahape yang tinggal...

pasal minyak wangi tu.... yahhh Avon punya barang mmg lah bagus...tak yah beli jenama memahal beraus hengget... yang ni pun dah cukup wangi...

Fahim 'n Alin said...

mm bes ke.. cam x je..huhu

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

halal kah apa yang kau mamam tu??takut ada daging kroh...kroh........