Wednesday, February 10, 2010

sakit tekak sakit kepala

merana nye hidupppp
sape2 dok melaka ni mesti merana gila dgn kepanasan yg melanda *tapi jgn lupa ya panas api neraka*
ari ni baru ujan lebat sket. tapi x lame la. dlm 15 minit camtuh kot. mmg lebat. da la nak dekat2 waktu balik ujan. naseb bek time nak balik da behenti

aku ni keje mmg slalu kluar. p site la, p bank la, lawyer la. mcm2 la kan
so slalu la mcm twist suhu ni. kejap sejuk kejap panas. kalo panas x menyengat xpe. ini kuar2 je dari opis yg sejuk, terus terasa bahang asmara panehh
ari2 camtuh mau lak x crame kepala aku ni
memang semenjak semalam la kepala da sakit2. aku suoh je colleague aku picitkan
huh sedap gila. tp melampau la nak suoh picit lama2. ada aku makan sepak jap g

tapi ari ni mmg super x tahan la. aku sepatutnya g bank kol 2 kat Cheng. da janji dgn org bank tuh. tp mmg terpaksa kensel kan la sbb aku takut aku mmps pengsan je dlm kete tuh

*tapi aku still gigih ym sehari suntuk!*

aku x kuar lunch pon ari ni. smbhyg cuti so naseb bek la sbb mmg da x larat nak meredah kepanasan yg melanda. aku g beli teh o limau je kat mamak sebelah. aku siap pesan " limau lebih2 mamak!"
tapi aku rasa dia ade masalah pendengaran. yg terasa bukanlah masam limau tapi teh o yg pekat !!

tekak pon perit. terasa mcm ade selaput tebal kat leher. mcm kene toreh2 je tekak aku. gila perit. ni mesti akibat panas dan jugak pemakanan limau raya cina kat opis dan umah !! kat opis mmg kalo xde keje masing2 bukak kotak limau. siap bukak hamper lagi padahal boss pon x rasmi lagi

aku ni sebenarnya mmg x suka la makan ubat ni terutama panadol. tapi kalo dah x tahan tuh kene la telan utk mengelakkan aku tertonggeng atas katil akibat kepala rasa nak pecah !!



memaksa diri utk makan strepsils sbb aku x suka gula2 berangin ni. tapi utk mendapatkan kualiti vokal yg bagus weekend ni, mari makan ye. aku nak karok dgn odah sabtu ni hoiiii !!
*ade kuah cekodok sesat lak kat blk tuh*


sebenarnya, bila da sakit tekak ni, agak timbul rasa bersalah di hati sebab


sape nak tolong abiskan limau2 3 kotak tuh???

huehuehuehue. ayah aku bawak balik 3 kotak limau ari ni. 2 kotak cina kedai letrik bg. sekotak lagi pemborong ikan bg kot. hamper tuh x sure plak sape kasi tp kalo x silap cina borong ikan jugak rasanya

sakit2 tekak ni mamam ape ye best. mak aku kata makan bubur. tapiiiii



kalo bubur pulut hitam di consider x sebagai bubur orang sakit????
atau bubur utk menempah penyakit kencing manis??
tapi dia x manis sgt. aku makan separuh. mak aku bedal separuh..
so xpe kan. hehehehe

__________________________________________________
sila tinggalkan komen2 anda. komen yg baik2 ye.yg mencaruts adelah di larang. =)
__________________________________________________

10 comments:

[asam]pedas said...

adooi..betul la lya..
kepanasan yang berganda!
astaghfirullah~

cik pingu said...

hahaha..
ni kah masalah yg ko ceritakan kat aku di ym td?
panass....
nanti aku anta ko g antartika ye.. :)

Afzainizam said...

Salam Darri kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

isssshhhh paneh panas hot.... kepanasan global.... biasalah panas kat dunia.... ko makan ubat batuk ke.... perubahan cuaca cam ni mmg lah perit sikit tekak....

tapi aku rasalah bukan pasal panas tu... ko makan limau banyak sangatlah sampai 2 kotak ko kedarah habis licin limau mandarin tu.... habis kat ko sorang aje

maiyah said...

tmpat akak pun panas nih

maiyah said...

bleh prezen yg tmpat kuda tu le kat farmville:P

hantumakan said...

klang pun sama
lepas tuh kalau ujan kejap, lepas tuh panas balik..
lagi panas berkuap, sebab air ujan tuh jadi pemanas ala2 dalam sauna

Cik Mawar said...

meh limau sekotak cik lya..
uwaaaaaaaaaaa.. umah den tak dok sapo nak bagi limau berkotak2.. huihuihui

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

alalala~
sian ko~
jaga diri n kesihatan~
jgn lupa mam ubat~

whitedaisy said...

hoho....tak ske sakit....sgt la seksa klo sakit...minta jauh...cept smbuh sis...nnti kita pi mkn eskirem klo dh sembuh....

kucingorengemok said...

cik lya! cik lya! S.O.S. kalau kat melaka medan ikan bakar mana paling best - umbai? sungai duyung? pengkalan balak? ke ada lain yang sedap? [hopefully cuti panjang ni dia tak tutup la]