Thursday, March 4, 2010

another bebel from me

(lunch hour : sambil mengunyah jambu)

aku x tau nak update pasal ape. tapi jari jemari adalah gatal nak tulis sesuatu.

~ gaji aku x masuk lagi. aku miskennn skrg !! sape nak jadi "gula daddy"
aku?? huhu
boss aku pegi oversea tanpa sign cek gaji!! apakah kecelakaan yg berlaku ini??
aku perlu duit !! aku nak pegi Jusco baru bukak tuh !!!


~ aku sangap nak karoke ni weyh !! tolong la. kesian aku. tiap2 malam aku melalak feeling ziana zain sebelum tido.

tadi aku dah usul kan kat odah, sunday nak pegi karoke. tapi x sure nak pegi ke area club kat Jetty sana ke atau karoke jambans je. kalo ikut kan kemiskinan yg melanda skrg ni, jambans adalah pilihan. tp macam nak keselasaan kan. kalo Jetty bleh berdiri feeling american idol terus. plus bilik tutup, so kau nak buat ovation kat diri sendiri pon xde la org nmpk. muehehehe


~ my diet (ceah) doing well... masih tanpa nasi


tapi rasa mcm unhealthy plak. ceah cakap je la lapar!! puaka btol kan perangai
oh it is sengsaraaa. for the first week tanpa nasi. aku adalah peningggggggg..
pening yg stok nak hantukkan kepala kat dinding tuh. really cannot go lah!!
pastuh tny la kat moon. dia kata situasi biasa mula2. hah okey lah kan. tapi sekarang tido malam mak bukan bertemankan bulan bintang nok, tapi bertemankan koyok.

tapi xpe lah kan sengsara dahulu, bahagia kemudian. ceah jadah haram je bunyi slogan.
so far, benda paling berat aku mkn pon mee. itu pon mkn sket2 la. paling kuat kedarah buah la. buah2 an tempatan. sila betolkan persepsi anda. ish ish ish. kalo makan kat kedai pon bihun tomyam je la aku hadap. kalo mak aku masak2 pon, aku makan lauk je la. lauk sayur la selalu nya aku tibai kan. sayur pon tgk la jugak. aku da la cerewet sket bab sayur2 ni. peria ke, terung, bendi, labu, petola sume aku x mkn.

tiba2 rasa bangga dgn diri sendiri. mengapakah aku sekental ini?? sebelum ni xde pon. aku seolah2 xde nafsu je pandang nasi. macam ari tuh, makcik aku hantar nasi impit dgn kari ayam, xde la keliur pon.

ade yg tny2 nape aku diet. dah ade gewe ke?? excusee meeee... sorry ye. x kuasa hakuu
x kuasa la nk gewe ke, baldi ke, tempurung ke. not now. masa sekarang adalah utk revenge !!
nanti kau !!
aku dah jumpa kau binawee ~ ~ ~

yyyyyyyyyeaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

dendam itu x baik ye =)

__________________________________________________
sila tinggalkan komen2 anda. komen yg baik2 ye.yg mencaruts adelah di larang. =)
__________________________________________________

23 comments:

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

ingin kurus spt moon??






























sila makan katak...


















rebus atau goreng...











sedap..nyum..nyum..









sila makan katak...















bluerkkk.....

maiyah said...

ngan sapa ko brdendam tu.. wat komen sambil mkn nasik nih hehe, cannot live without rice ngeee

Nini teDDylicious said...

bagus!! bihun tomyam tuh menu aku.

mane laa kau dapat pic say no to rice tu odah oyy!!

oih!! same2!! aku pon da lame tak mamam nasik..

hee..

Lya Colours said...

~ alvin

mengapakah berlaku pembaziran ruang??
aku saman kang
hahaha

eh aku x nk katak
bg la yg sedap sket


~ maiyah
oh i try to live without nasikkk

~ nini teddylicious
odah?? kau salah komen ni
ni yg aku majuk ni
haaaaaaaaaaaaaaaaaaa

makdara terdiva said...

dik..makan yg rebus2 jerr..tapi mula2 mmg penin x jumpa nasi..lame2 nnti okla tu..

whitedaisy said...

owh...makn nsi amt penting ye kawn2..tnpa nasi siapa lah kita...so jgn lupakn nsi ye...kenng la nsi dlm doa mu.:)

Lya Colours said...

~ makdara terdiva
yess mula2 mmg pening. rasa nk pengsan je


~ whitedaisy
oh nasi aku terpaksa melupakanmu.
huhu

pakcik kordi said...

kakakakh!!sian!!!!hahahaa...tp ini entry sgt kelakar bg pkcik kordi!nampak comel....!

Moon BlooDy Spell said...

yunk.jgn la sampai menyeksa badan sangat.... minum air putih banyak2 tau.. buah,sayur,sup,roti,bijirin
jgn paksa diri...

hishh.. risau moon..

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

tp aku pompuan~
ley ke jadik sugar daddy~
kencing mnis ko kang

Lya Colours said...

~ pakcik kordi
apakah? sampai hati kau mempergelakkan daku
uuwwaaaa

~ moon bloddy spell
thanx concern yayang. hehe
dont worry. air putih la peneman hidup ku skrg

Mawar_berduri said...

huhu...nampaknya same la kita ..isytihar perang pada NASI...

Lya Colours said...

~ ayudeadwish
x mau saya butuh lelaki
haha

~ mawar_berduri
yes!!! say no to nasikk

[asam]pedas said...

makan jerk!

Lya Colours said...

~ asam pedas
x nak !! huaaa
eh puan asam pedas lama x nampak. p mano

TARANTULAH said...

exercise lya, kena sabar.

Lya Colours said...

~ tarantulah
insyaALLAH. sabar....

a[l2]isa shi[l2]ahata said...

takleyh jugak kalau kurang makan jerk. kene excercise jugak. jogging tiap2 pagi, insyaAllah lagi cepat turun. jangan lupa pakai losyen mustajab ke hape.. taku bila da kecik nanti, kulit menggelebeyh..

betul nie x tipu.

Lya Colours said...

~ a[l2]isa shi[l2]ahata
tq dear for the advice. tp really x suka pakai losyen mustajab tuh. gila menggelupur panas. huhu

katak_78 said...

Ko tak makan nasik?>motipp??mau kurus?hey..tak payah la sampai tak makan nasik..makan ajer...tak teringin ke asam pedasssss....ssambal belacan....wehh..minum JMate!!hehehhe

Lya Colours said...

~katak_78
dont u dare sebut sambal belacan !! huarghhhh
ish tamo la JMate mahal!!
x mampu
baik tuka rim kete
uhhuhuu

Fahim 'n Alin said...

gua pon ade syndrom karox x berenti

Afzainizam said...

Salam dari kami http:// firestartingautomobil.blogspot.com

eeeeemmmm rasa tak semestinya pada nasi but pada semua makanan yang punya kalori.... tak kira lah roti ke, capati ke, roti canai ke... Murtabak ke.... tapi kitakan orang asia semestinya nasi adalah makan ruji kita... camner nak elak ye.... kena gak makan nasi....

kalau ko dok afrika mungkin ye ko tak leh jumpa nasi.... kalau kat amerika jumpa gak nasi... tapi mat saleh tak berapa pandang ngan nasi... tiap-tiap hari dia kedarah buger seketul pun dah kenyang... tapi kita kalau telan buger 4 ketul pun belum tentu kenyang nya wehhhh.... but cuba lah kalau ko boleh tahan selama seminggu tak jumpa nasi... try ye