Thursday, April 29, 2010

takkan pisah

actually it's about new song, which first time aku dengar kat facebook ada sorang blogger ni.
first time dengar, macam.. zapppppppppp menangkap gila kat telinga.

im not really a fan of indonesian songs actually but lately, jadi cam suka plak. so layan2 la. so new song yang aku dengar adalah from Eren which title, Takkan Pisah. yang aku letak kat gadget lagu aku sebelah ni. such a meaningful song. especially bila dgr waktu malam kan. bila kau dah nk tido tuh, pasang earphone tuh, and dengar la 5-6 kali. sebak jugak la dgr. sebab maksud dia sgt mendalam.

so here the lyric. rembat kat google je

Sayang aku ingin berbicara kepadamu
Tentang apa yang tengah aku rasakan
Ada apa ada apa katakanlah semuanya
Ku kan dengarkan duhai cintaku

Bila nanti orang tuamu tak meridhoi
Dengan apa yang kurasakan padamu
Semua orang tua ingin yang terbaik untuk anaknya
Begitupun orang tuaku

Kau takkan tinggalkanku
Takkan pernah sayangku Janjimu janjiku untukku


Takkan ada yang pisahkan kita
Sekalipun kau telah tiada
Akan kupastikan
Ku kan memeluk mencium di surga
Jangan kau pergi tinggalkan aku
Bawa aku kemana kau mau
Janji ku padamu Jiwa dan ragaku
Mati ku pun mau


verse 4 aku sangat suka. how to explain eak. aku faham apa yg cuba penulis lirik ni sampaikan tapi x reti nak elaborate melalui kata aku sendiri. sgt mendalam untuk aku yg xde la hebat nak menghuraikan kata2 puitis ni.

so i hope u people enjoy this song and fahami apa yg cuba nak di sampaikan. sebab ia sgt2 bermakna


12 comments:

Frodo Baggins said...

cesss!!! layan karaxz..
tidoo memalam mesti lu merembes kan?
hahahahhahaha


>>___<<

cik pingu said...

ko memang x menghampakan aku la bab2 lagu jiwa ni.. huhu.. :)

i like.. :)

Berd said...

kahkahkah.

merembes frodo kata.
hahaha

sungguh aku tak layan indon-indon ni.

ceh!

miss nina said...

1st time dengar pun tersentuh skit
(alamak lya, daku touching laks)

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tp xleh lawan search ngn wings..hahaha..wei, jom la dabel trabel 1 mei ni...

Lya Colours said...

~ Frodo Baggins
haha xde la sampai merembes bro
terkenang2 je
cess

~ cik pingu
aku memahamimu la
ceah ceah

~ Berd
cess merembes la sgt haku. kehkehkeh

~ miss nina
haha okey happy touching2
gagaga

~ [ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ
uwaaaa x dapek pegi la !!

jedi said...

sungguh mendalam

maiyah said...

layannnnnnn..

Fahim 'n Alin said...

agak best ar

Afzainizam said...

Salam ziarah salam muhibbah dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

sorry lya lama tak ziarah sedang bercuti lah...

uhhhhh jiwang luka... eeemmmm layan gak lah .... janji jiwa-jiwa tapi tak mau jiwa luka....

ni lagu dari seberang ya bu.... waarrgghhh tak leh goyang pinggul inul lah ye.... ooopppsss ni bukan dandut lahhh...

F U N F A B U L O S I T Y said...

hebat tu-keep it up lya! ;D

pakcik kordi said...

karat minah ni..hahah..