Tuesday, May 11, 2010

ayahanda siapa ini?

bapak sape la ni
da la handsome
dok dalam spital plak tuh. masih lagi nak call2 ofis
ggrrrrr amukan amukan
cuba bawak2 berehat sket
ini x kejap2 call office
patut x aku bawak balik telepon beliau ????
bleh aku menyalahgunakan ianya nanti
muehehehehe



my beloved daddy masuk spital noks. dari last week pny monday. sebab adalah demam. body temperature tidak menentu. terutama waktu tghari, kadang2 body tempt. boleh sampai 39! sampai boleh gigil2. tuh yg doc tahan wad. sebab ayahanda aku kan transplan kidney. so if demam2 ni takut ada infection dlm darah.

mula2 last week dapat duduk kat wad yg orang kanser. sebab wad penoh kan. ayahanda ni susah sket. dia xbleh duduk open wad. tapi terpaksa kan. tuh yg duduk kat wad kanser. mcm2 kanser ada. kanser hidung la apa la. menakutkan.

ni sekarang dpt duduk bilik sorang. dah heaven tuh. tapi tiba2 wad bilik sorang2 tuh kat wad ICU nyah. haaaa lagi lah gerun kan. sume org kat wad tuh stok2 yg mcm koma, mesin banyak2 kat sebelah katil, wayar berselirat lagi. menakutkan. tapi yg best, doctor kat wad ICU adalah handsome2. muehehehe.


tengok tu. still on the phone. kejap2 kang call budak pemasaran la. jap lagi budak medan ikan bakar la. harus kene fire telepon tuh.

oh tapi adalah tidak suka wad ICU sebab, hanya boleh masuk 2 org je. yela nama pon ICU, so kene tapisan sket la kan. bila dah masuk tuh, harus la lupa diri nak balik. sampai mak guard dtg jeling2. eh apa kau igt jelingan kau cantik. baik aku tgk rohana jalil. motif nak bengang dgn mak guard ???

hope u get well soon. x sanggup la nak mengadap jelingan mak guard. tapi x pe, i'll come everyday for u ayahanda, and buy nasi goreng cina dengan teloq mata. keh keh keh.. anda di larang balik rumah selagi demam x kebah !! dan bila dah balik rumah, di larang pergi ofis !!! mama ckp siap nak lock bilik. kalo dgr je baba sebut "nak pegi opis", cepat2 buang kunci kete. muahahahaha

20 comments:

cik pingu said...

kim salam kat doktor ensem.. kalo yg lembut2, xnak tau!

sI tEDI said...

wah!!

workholic lah ayah tu ek? he he he

semoga dia cepat sembuh!

Dyna Yvonne said...

semoga baba cik lya cepat semboh...aminn

makdara terdiva said...

semoga ur dad cepat sembuh2..sorokkan telepon tu jauh2 k.. :)

y@n@ M!B said...

wah komited btol ur daddy sakit2 pun still nk keje..

err i pn penah bengang dgn mak guard kat sepital serdang tu..xde mslh kut nak visit lama2..wad 1st class xkaco org len pun..hehh..sibok je nak halau2..grr~

maiyah said...

biar dia main telepon sbb nnti hati dia x ssh.. eh terbalik.. ssh hati.. baru bleh sihat

moga cepat sembuh ye..

Berd said...

mesti nurse kat situ kiut miut kan.

Roronoa Zoro said...

jaga ayah kita tue.. suruh dia jaga kesihatan sama.. kalo sakit lagi teruk, sape yg susah..

teringat arwah ayahanda.. hari yg meninggal pon masih bekerja menyara kami.. ='(

F U N F A B U L O S I T Y said...

semuga ayah lya cepat sembuh ya.. ;D

whitedaisy said...

rjin nye papa kamu....sme cm daisy ni...rjin sgt...hehehe

ApekxHensem™ said...

smoga amoi punya dad cpt sembuh

Rowena Chasez said...

hehee..
same kes..
dulu mse wena jge bpak wena kt hospital pun..
wena suke cuci mata tgk doktor2 ensem..
hakhak..(:

Insan Biasa said...

soreee silap tulis huhuhu .....

Insan Biasa said...

Moga ayah mertua cepat sembuh ...

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

dad kau mmg superhero..
dia sgt bertanggung jawap terhadap famili..
tu sbb dia kerja walaupun sakit..

Afzainizam said...

Salam Dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

sorry lya lama tak singgah ziarah awak... coz saya pun demam gak.... patutlah awak nasihatkan saya.... issshhh betul tu demam sekarang tak leh pandang ringan....

pasal hand phone tu.... biasalah kalau tak gayut phone kan boring... lelagi dok spital lagi lah boring.... sy tak mau lah dok spital.....

baba nampaknya mmg seorang yg komited le..... untung le dapat baba sesibuk macam ala-ala yang berhormat tu....

hope dan didoakan baba sihat hendaknya jua....

HaSue said...

Harap ayah lya cepat sembuh sepenuhnya yer..agaknya ada benda urgent tu main tpon tu.hehe..

mysara said...

busy nyer...
on call je...:DD

Afzainizam said...

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

papa ku pulang dari kota... papa ku belikan kereta... kereta kecil warna merah.... boleh ku bawa kesekolah... pon pon pon pon pon... kereta kecil ku berbunyi...
>>>>apa lagi ea<<<<

baba moga cepat sembuh.... baba cepat pulang ye.... baba jangan boring ye... baba call mummy ye...

aku tak mau demam.... aku tak biasa seram sejuk badan ni....

Mimis said...

haha.. kelakar laa daddy you..

takper lah dia rasa mcm kat ofis laks dok kat ospital tu.. :)