Saturday, May 8, 2010

nasi goreng orang malas




kepada KOG, saya telah rembat cara awak masak nasi goreng. ala Align Centeryang tumbuk2 bawang cili pakai batu lesung tuh. tapi kita ni pemalas, so saya lempar sume dalam blender. hik hik hik




kan dah kata, aku mmg pemalas. pemalas yg memang cannot go. sume kasi blender. tapi bilis blender last la. kasi prett prettt sekali dua je blender tuh, sebab x nak kasi hancur lebur bilis tuh.
*tiba2 aku masak pakai sendok tuh apsal ntah. eh tuh senduk ke apa nama?? eh tibe2 hilang ingatan* yg di blend adalah bawang besar dan putih, cili merah, cili padi, dan bilis.




kalau dah nama pemalas kan, jgn harap la aku nak dadu cantik2 carrot tuh. campak je lah nyah oii



akibat pemalas jugak, aku x kuasa nak hancur2 kan nasi tuh. lantak lah. masok dlm kuali nanti pandai2 aku penyetkan dgn sendok tuh



nasib aku rajin nak potong fish cake elok2



ahaaaa chef wan pon x masak pakai 2 benda alah ni sekaligus. hebat x hebat aku. hahaha sebenarnya kan aku malas nak hancurkan nasi tuh, sampai bengkok sendok tuh aku keje kan. nasib sudip tuh kukuh. kalo x dgn sudip2 jadi L shape agaknya.



buat hole tengah2 ni sebab..


nak pecah teloq. hik hik hik. pastuh kambus2 kan balik nasi tapi jgn kacau teros. biar la dlm1-2 minit ke. pastuh gaul2 sampai kering berderai2. aku tak suka nasi mcm basah2 ke. aku suka kering2 sedap sket nak makan



dah siapppppppppppp. tiba2 ada plak hiasan ntah apa2. tiba2 gambar jadi mcm zaman 80-an. tapi sedap. cuma kurang pedas. ok lah x bleh pedas2 sgt kang ade terber** masa nak tgk af nanti


sambil menikmati nescafe o ais... malam ini sgt panas. guruh dah berbunyi2 dari petang tapi tak hujan2. harap2 hujan la malam ni.....


konsert af pertama tanpa shahir. huhhhhhh x nak tgk !! nak main game

13 comments:

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

kau nak tau...
aku teringat masa shahir nyanyi lagu plizz..pliz..kamu jgn nakal..
macam gay arr...

sI tEDI said...

nak cikit!!

besk0t said...

mm..walaupun dlm mls tetap sedap kn..
lau xmls..sure sgt2 sedap..tol x..
nk ckit..bule..hehe~

Razman said...

wlpn cara penyediaan agak menjijikkan. boleh tahan gak la rupa pas siap. kasi alvin, die sume benda die telan.

Fahim 'n Alin said...

mcm sedap je.. sesedap lagu dlm blog ni

DrSinga said...

merata2 pengaruh KOG ni yek...
:)

Dyna Yvonne said...

cik lya....dap nye ns goweng awak...hehehe...mintak cikit...
ngee~~

Cik Mawar said...

hahahaha cik lya...
mmg malas itu gaya..
nasi bekepal2 lagi.. hik hik
eh cik lya.. jangan selalu
amalkan minum air ais..lepas makan
mudah mendapat serangan Jantung :D

Frodo Baggins said...

walaupun agak sadis, tp cara penyediaan makanan itu x sejijik cara razman masak.


sekian.


>>___<<


((x tengok af.))

maiyah said...

saje je dia yek.. baik ko hantar sket huhuu

miss nina said...

ku suka hasilnya..enak saja
(dijamin lebih sedap dari mapley kan?)

Berd said...

rupa last boleh tahan. tapi aku rasa kalau bulan puasa boleh la ni wat mkn tengah hari.

cik pingu said...

hahaha..

yg malas2 pon sodap..