Monday, June 14, 2010

ketakutan



honestly, aku adalah insan penakut
penakut cik H.A.N.T.U
dulu adalah super duper penakut
sekarang xde lah sangat

dulu punya tahap penakut, sampai kan masa duk hostel kat matrik perlis, aku akan pasti kan aku pergi toilet 10pm untuk buang air dan terus tidur. and after 10pm if aku x tahan sangat nak apa2 ke aku akan ajak orang teman

masa dok hostel kat uitm pon sama. sampai ade sekali tuh, tengah2 tidur aku terjaga sebab sakit perut gila2. gila punya penakut sampaikan sanggup x nak bangun amik minyak angin atas meja study. bodoh punya perangai maka tahan sakit sampai subuh. great

semalam balik dari hospital, aku dengan adik2 aku cite2 la pasal makhuk tuh

cerita 1

masa aku kecik2, masa tuh duduk kat Sentul. masa tuh hari jadi yg ke berapa ntah. aku main2 kat pokok buluh waktu maghrib. malam tuh aku melalak2 menjerit2 suma. ni mama cite kan. aku mana ingat beb

cerita 2

masa aku kecik2 jugak. tapi masa ni dah pindah Melaka la. malam2 tengah tidur je terjaga, dan akan nampak ade 1 makhluk ni, dia pakai macam selubung 1 badan and dia di lingkari oleh sparks and macam ade api2. byk kali nampak. memamg aku takut la. kadang2 malam tido menangis2 nampak benda tuh

cerita 3

masa ni dah pindah rumah kuarters guru kat kuala sungai baru melaka. malam2 je, tido if terjaga, akan dengar bunyi orang ketuk2 pintu. dia xde la ketuk laju2 tuh. dia slow2 je tapi lama. shit. aku cite ni aku meremang. cibaisss. yang ni aku pernah cakap dekat mak aku tapi omak den x cayo. sampai la ade orang2 cite. orang yg balik keje kilang malam2 selalu nampak ade lembaga atas bumbung umah aku. yess. bapak aku balik berpolitik malam2 xde pernah nampak ape2 pon. dia x kacau tuan umah kot.

umah kuarters guru yg kitorang duduk tuh 1 kawasan dengan asrama sekolah rendah. budak2 asrama tuh pon banyak2 la cite. yg kene sampuk pon ramai. hoh nasib baik dah pindah

cerita 4

ni dah pindah kat umah sekarang la. umah yang sekarang ni, kitorang duduk since end of 1999. abis je aku darjah 6, terus pindah.

adik aku cite la, masa mula2 duduk kat umah ni, adik aku selalu la ketuk2 pintu bilik mak aku malam2. sebab kitorang ni bila dah terjaga malam2, dan takut lalu nak masuk tido bilik mak la. and adik aku ni, bila dia ketuk2 pintu bilik mak aku tuh. pintu main door pon akan berbunyi ketukan sekali ! fuck !! tasuke la. uuuwwwaaaaaa ~ ~

adik aku yang sama jugak cerita. dia kata sampai sekarang dia selalu dengar benda ni. dia ni bila dah besar xde la penakut sangat if nak kene tido sorang2 je. if dia terjaga malam2, dia selalu dengar bunyi pinggan mangkuk mug kat dapur. babi okey. babiisss.. x suka la. sape pulak kan yg nak mengemas malam2 buta tuh.

dulu ade sorang cousin aku ni. masa tuh aku 1 family balik Terengganu. cousin aku ni dia dok umah nenek kat sebelah. malam2 dia masuk umah aku nak tgk tv. tv kat hall la. ade sekali tuh, dia tgh tgk tv, dia nampak adik aku kat dapur. dia pon terus blah la

uuwwwaaa aku x suka la benda2 ni. aku ni penakut ok. kalo mcm xde org cite2 aku x kesah lagi. tapi if ade orang dah start2 cita, bila aku terjaga malam2 mesti la aku teringat. cibaiii...

so far aku x penah la nampak benda2 tuh live. dan aku x nak nampak pon. sebab if aku nampak, aku rasa tiap2 malam aku akan makan ubat tidur je.. so far, kat umah yg kitorang dok sekarang ni aku x penah lak nampak or dgr apa2. bgs la. hopefully biar dorang kaco adik2 aku je. wakakakaka. wahhh jgn sebarang tulis, kang kene melalak terus pindah umah. ahahaha


actually banyak je cite2 hantu ni kan.
masa study lagi lah, hantu makcik karipap aku rasa paling femes. aku rasa tiap2 hostel ade cite ni kot. gila pemes ok makcik karipap. yang paling bangang, kwn aku cite la, makcik karipap kan jual karipap ikut tingkap, pastuh kan dia jual kat tingkat atas2, mmg dah sah2 lah benda tuh kan. tapi versi makcik karipap yg paling bangang aku dgr,

makcik : "nak2, makcik jual karipap nak" (jual kat tepi tingkap tingkat berapa ntah)
budak : "ermm x nak karipap la makcik, topup ada ???"

excuse.... nak takut pon x jadi okey


note: lately selalu dengar orang kampung cite, ada 1 jalan ni kat area kampung aku, orang lalu malam2 selalu nampak...




















okey jangan harap aku nak lalu jalan tuh !!! aku rela lalu jalan jauh !! x kesah la siang terang benderang ke apa


22 comments:

mahira oya said...

scary la letak gambar bolster tuh..
oya sgt takut...
nk tgk cite hantu pon time siang..
kalu tgk pon asik tutup mata lebih byk dr tgk..
dulu tak takut..smnjak tgk cite ape ntah duk terbayang je..

Eriqa said...

fuhh.....skg..mcm2 leh jadi..

SyuQ said...

mak aaikkks

gambar cik poc_ong tu plg gerun. sy bkn penakut. tp belum pernah alami spt yg diceritakan spt diatas. simpang malaikat 44, mudah2an tidak laaa... smpi bila2 pun jgnla...

makdara terdiva said...

kita mmg takleh duduk serumah..sebabnye hantu tak takut kat akak jugek!!!..huwaaaa!!

syahira ariff said...

wahhh hantu selubong
gmbar pucong!
kenapa la terbaca entri nie waktu malam
hehehe
seyesly,sy pun penakut gak
=]

komment entri baru:new header syahira

hellioz said...

cerita makcik karipap tu pehmes okayh
gwa sayang gyler cte tuyh

member gwa penah sampai tutup sume tingkap selama 1 sem kerna terlalu penakot

gwa slalu g bilik dia sambil maki
"ape babi ko x bukak tingkap neyh?, panas la lahanat! gyahaahahaahah~"

gwa xtau la apsal laki takot smpi cmtu skali
gyahaahahahaah~

cik pingu said...

woi! hihi. sori lama xdtg sini. pergh..layout dah baru.

aku xbaca habis dowh, pjg. nanti aku ada masa lebih aku baca yer. huhu. daaaa..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

dulu masa aku kt poli, ktorg xde macik jual karipap

poli ktorg macik jual nasik lemak..

huhu..

mgkin dieorg ni ade bukak perniagaan secara franchais..ade yg jual karipap, nasik lemak dll

mgkin kt tmpt lain ade yg jual kuih lapis @ masalodeh?haha

Rowena Chasez said...

woot woot..
byknyer mencarut syg..
huhuuu..
lorhh..
tpi biasanyer bnda2 gnie dia xkacau org yg penakot sgt...
sbb 2 org yg pnakot..
jrg nmpak bnda2 nie..
aku prnh kne lbh trok dri nie..
prcyalah...
Alhamdulillah skrg dh ok..(:

Mawar_berduri said...

hua....agak menakotkan ye...
sebab dirumah sendiri ..nak tak nak kna gak hadap ....huhu ...sabo jolah ..

y@n@ M!B said...

hey silalah jgn boh gbr pocong tuh laghik..ai pun penakut gak tp tak seteruk u la..hoho..

tp ai mmg xsuke sgt tgk gbr² or cite² antu nih..hehh~ -_-

en_me said...

takutnyerrr..

rATu kEBaYA said...

gambar last u scary betullah... tak leh tido malam akak nanti..

sahromnasrudin said...

alhamdulillah..sy jadi follower saudari yg ke 230..jemput ke blog sy..tenkiu :-)

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

kau kena pakai gelang mekah lol..


huhuhu...


hafal ayat kursi la..

apa2 hal Tuhan kan ada..

maiyah said...

tuuuu.. tuuuuu.. apa kat bakang ko.. eeeeeeeeeeeeeee

DrSinga said...

cisssssssssssss!!!!!!!!!!!
anak aku baru je cerita dia nampak bantal peluk tu lompat2....aku dah buat2 lupa... nampak lak bantal peluk tu ...
cisssssssssssssss....

whitedaisy said...

btl kata alvin tu...tuhan kn ada...gua xtkut lgsung kt cik antu tu..hehhe

green said...

aku ada ramai member hantu. ko xnak jumpa dorang?
erk..






dulu hantu purdah pun famos beb.

Awe said...

sebenarnya benda ni memang dia pilih orang...setakat ni aku tak penah alami cam ko..jumpe pun tak...
tapi mase bace cite u, seram gak..

Fahim 'n Alin said...

hantu!!!

larikkk..hahah

Afzainizam said...

WELCOME.WORLDCUP  
╔══╦══╗╔╦══╗  
╚═╗║╔╗║║║╔╗║    
╔═╝║║║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║╚╝║    
╚══╩══╝╚╩══╝
SAY.NO.JUDI.BOLA
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Gilak plak ko citer pasal hantu... cehhh tak guna punya ko... aku bukan tak berani cuma amat segan malu plak ngan antu ni... tu yang tak mau jumpa ngan dia... tak mau lah