Tuesday, June 22, 2010

pergi tak kembali

sunday 20jun2010, around 12pm
dapat call dari cousin ...... "mokteh dah meninggal...."


mokteh (baju biru) .... terkilan sebab x sempat jumpa
sebab aku dah plan, after hantar makanan kat baba kat hospital tghari ahad tuh, nak ikut makcik ke puchong jumpa mokteh

odw ke hospital, menangis2 sampai merembes habis. baba call, baba nak bercakap pon x lepas2 sebab sedih sgt. pergi hospital, hantar makanan kat baba and mama, tukar kereta, balik rumah terus tukar baju terus gerak ke puchong dengan makcik.

cepatnya mokteh pergi... gambar atas tuh, masa raya 2009. mokteh dgn pokteh balik raya kampung(melaka). last raya dengan dia rupanya...

mokteh is kakak kepada ayah aku. antara mak2 sedara yg ada, dia memang yg paling di sayangi oleh kami2 semua.

odw ke puchong, kereta banyak. terpaksa pecut sebab org puchong keep on calling "ada kat mana?? dah nak kapan ni".. sebab kebumi after asar. kami bertolak dalam 2pm. so mmg nak kejar masa. mintak maap la terpaksa bawak kereta mcm langsuir..

sampai2 je umah mokteh, sangat ramai orang. parking x tentu hala main park je, terus masuk, tgk dah siap kapan, belum tutup muka je. sedih. menangis lagi. cucu mokteh yg sulong datang kat ktrg menangis2, omg i cannot tahan.

walaupon aku penakut, x pernah cium orang yg dah xde nyawa dan di kapankan, tapi sebab sayang mokteh, aku berani kan diri cium untuk kali terakhir. bersih muka mokteh, bagaikan tersenyum...sedekah al- fatihah. bergilir2 la anak2 buah, adik beradik yg memecut dari melaka tadi cium mokteh untuk kali terakhir.... after cium merembes lagi. seriously i love her so much. dan sangat terkilan x sempat jumpa... baba lagi sedih. sebab dia x dapat datang. kesihatan dia mmg x mengizinkan.

tiba2 masa nak angkat mokteh atas keranda, anak mokteh yg sulong cakap " dulu kecik2 mak angkat kita, skrg kita angkat mak".... uuwwwaaaa cannot tahan. everyone crying.

mokteh, selamat jalan ke dunia baru mu
saya sgt sayang mokteh
dah nak raya, no more kuah kacang ayam mokteh yang sedap setiap kali raya
izzati plz dont cry. mokteh x kan hantar ko kat airport lagi pasni. dia tgk dari sana....


dari kiri : izzati, arwah mokteh, baba, mama, maklang

ini last year masa mokteh ikut hantar izzati (my sis) ke KLIA. setiap kali adik aku nak balik mesir, mokteh mesti ikut hantar kat KLIA. gonna mish u.....



aku di pangkuan mokteh masa wedding siapa ntah



aku dengan mokteh.. makan ayam goreng sama2


al-fatihah mokteh
i love u so much
putuslah hubungan duniawi
tapi sentiasa di ingati sampai bila2

note : entry di tulis dengan penuh rasa sebak. uuwwaaaa i want to cry more. but cannot. x elok menangisi orang yg dah pergi. kami redha...

~ x sempat nak update semalam. keje banyak di office le...



29 comments:

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

al-fatihah

smoga awrah mak teh kau di tempatkan dikalangan org2 beriman

amin


takziah

sahromnasrudin said...

al-fatihah utk mok teh awak..semoga rohnya ditempatkan di kalangan org2 yg beriman

Insan Biasa said...

selamat berbahagia ....

pakcik kordi said...

beb,al fatihah ok..doakan arwah byk2....tenang dia di sana..=)

Aujinz said...

Al-Fatihah.

semoga beliau di tempatkan di kalangan mereka yang beriman..

Amin..

Miss Eyda said...

innalillah..banyakkan sedekah yassin pada arwah..takziah.

mahira oya said...

alfatihah buat mokteh..
semoga roh nya dicucuri rahmat..
takziah..

Frodo Baggins said...

takziah lya.
alfatihah buat arwah
kenangan itu terus hidup

semoga arwah dicucuri rahmat.

big hugs lya.

DrSinga said...

moga MokTeh bahagia di sana..
AlFatihah daripada saya..

ct odah said...

uish sebak gak la bace...moge2 rohnye ditempatkan dlm golongan2 org beriman..amin...

INTAN said...

Salam takziah..
Semoga rohnya dicucuri rahmat dan syafaat dariNYa..amin

Insan Biasa said...

hihihi ...datang lagi .....

n@D3iR@H said...

adeh, entry ko nih dik bikin akk sebak jek...Al Fatihah....

miss nina said...

takziah utk Lya sekeluarga
semoga arwah mokteh kamu dibawah lindungan rahmat-Nya

~ kehilangan dan perpisahan sangat memedihkan. S.A.B.A.R ye!

y@n@ M!B said...

takziah buat kamu sekeluarga..jgn nangis² lg ye =)

maiyah said...

al fatihah.. moga rohnya dicucuri rahmat..

Nerzhul said...

al-fatihah. takziah lya dan keluarga.

Dyna Yvonne said...

innalillah...
smga arwah tenang di sne..
ditempatkan bsme org2 yg soleh & solehah..
alfatihah~

alvin takda rumah harga 8juta said...

al fatihah..

sedey aku baca entri kau ni..

c-idah said...

alfatehah buat mak cik lya ye...
buat ayah lya..akk doakan yg terbaek untuknya semoga cepat sembuh...
xsangka plak melarat sampai potong tahap 3...semoga cepat sembuh...

cik pingu said...

al fatihah

hantumakan said...

lya,
sedihnya..
al fatihah untuk makteh..
be strong for you and semua famili members..

tak apa,
dia tunggu kamu semua di sana,
berpisah sekejab saja,
kematian pun perjalanan kehidupan juga,
bukan endingnya.

NiZaM Limited said...

takziahye lya..smoga roh beliau di tempatkan dlm golongan org2 yg mulia disisi-Nya..Amin..

kucingorengemok said...

kita hanya pinjam saja, satu hari semua kena 'pulangkan' pada pemiliknya

takziah untuk lya sekeluarga

rATu kEBaYA said...

al-fatihah.. semoga dicucuri rahmat..
sabar ye dek..

zatieaqmal said...

<< am currently sad~~ :'( >>

Allah lg sygkan mokteh...
maybe tu yg terbaek wat mokteh drpd trus menanggung sakit...

apepun... org syg sgt2 kat mokteh... semoga tenang kat sna...
al-fatihah buat mokteh syg... :'(

Whoopz said...

Al fatihah.. Memories remain.. Semoga rohnya aman disana.. Amin..

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME—WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~
~۞~ Kembara~Mahkota~~Johor~۞~
~~۞ ~(KMJ) 2010~edisi~ ke12~۞~
~۞ ~~26 hingga ~28 Jun 2010~~۞~
~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Takziah.... harap bersabar ye...
Ya Ilahi
merendah pada-Nya
harus tunduk percaya
ketetapan Maha Suci
sentiasa kekal abadi
ketahuilah diri
dia telah pergi
walau aku masih di sini

Sudah menjadi ketetapan
Tidak sedetik terawal
tidak sedetik terlewat
Perginya tak kembali lagi

AL FATIHAH.....Moga Rohnya di tempatkan di kalangan orang yang soleh Amin......

Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
2 Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
3 Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ
4 Yang menguasai di Hari Pembalasan مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
5 Hanya Engkaulah yang kami sembah, dan hanya kepada Engkaulah kami meminta pertolongan. إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
6 Tunjukilah kami jalan yang lurus, اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
7 (yaitu) Jalan orang-orang yang telah Engkau beri ni'mat kepada mereka; bukan (jalan) mereka yang dimurkai dan bukan (pula jalan) mereka yang sesat. صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ

hellioz said...

al fatihah~