Sunday, June 13, 2010

sunday june 13

anak jati melaka, cik tedi dah lama buat entry promote SUKMA 2010
aku harammmm

baru nak buat hah
hihihihi

semangat lambat sampai okey
semalam tgk opening ceremony, weuwww mcm best je
kalo aku yg ada kat stadium, mampos la aku menjerit2 bila kontinjen melaka keluar
eh aku mmg suka semangat over2
macam tgk battle of the band plak gaya nye kan

kalo xde aral, mmg nak pegi opening tuh
tapi aku sengaja la menimbulkan aral sendiri
wakaka
apa ke tidak nya
punya lah jam all the way nak ke stadium
x kuasa lah aku nak menempuhnya
lalu pulang ke rumah tgk depan tv



logo SUKMA kali ini, adalah kancil !




maskot, si Tuah yang cute. ada jual kat mana2 ke patung maskot ni ek. nak belii


saya anak jati melaka mesti lah sokong melaka !!! well xde lah jati sangat. sebab bukan lahir kat melaka pon. lahir kat kolumpo!! tumpang lahir kat sana je. wahahaha. xde lah. dulu kecik2 dok kat sentul. pastuh pindah melaka masa umur bape ntah den x ingat lah.

and hari ni start acara sukan perahu layar kat pusat perahu layar hang jebat. which jalan kaki pon dah sampai dari umah aku tapi mmg aku x nak pergi tgk sebab x sanggup terjah orang ramai. tapi kalo terjah orang ramai kat wayang aku sanggup plak !

and after bosan2 tgk opening sukma sebab minister dok bagi ucapan berjela2, maka lari lah tgk football !!! argentina vs nigeria

oh untuk world cup kali ini, aku sokong Argentina, Itali dan Jepun !!

pagi2 dah check out Digital Sports Daily sebab malam tadi x tgk match sampai habis sebab tgk hindustan !!! keh keh keh

tapi score tanduk yg heinze buat tuh mak tgk ye nyah


omg aku suka gila argentina ni
x ingat world cup zaman bila, masa aku sekolah kot yg buat kat korea, masa tuh batistuta main lagi. gosh suka gila kat dia. uhuk uhuk



dont u think he look sooooo......... tak terkata. muehehehe


tapi memang enjoy tgk world cup korea lah. sebab waktu dia mcm x lari kan. so ade match yang siang boleh tgk. balik sekolah tgk match. pastuh esok dtg sekolah cite2.

so x kira la itali / argentina / japan x masok final pon tapi mak tetap support mereka noks
bye2

news : fifa.com

6 comments:

Rowena Chasez said...

wena lahir kat melaka...
tpi xtau plak sukma kt melaka..
hahaahahaa
lgi laa terok!

maiyah said...

nasib baik ko x kene buang daerah hehe..

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

aku harap sukma nanti kau jadi maskot..

mahira oya said...

trtgk sukma kt arena sport..
tgk gymnastic tp nmpk sempit tmpt tu..

worlc cup..oya tibe2 nk sokong korea n spain..then hopefully goal keeper england bangun!!!hehe

y@n@ M!B said...

wah mmg semangat kesukanan sungguh aweks ni..huhu~
thn ni xtgk pun world cup..ntah la, xde geng nk bercerita kut selain my bf..dgn bf bek buat watak cerekarama dpd cite psl bola kan kan kan..huhuhu~ =p

green said...

aku pilih north korea kot...