Sunday, July 11, 2010

berpantai-pantai

happy weekend ya'lls
weekend ini sangat pemalasy bg aku
mula2 plan nak pergi beli kain untuk baju raya
tapi dah nama pemalas, jgn harap la nak pegi

lagipon, sedara mara dari Puchong mai
so diorang ni if balik kampung, mesti nak ajak mandi laut
aku ni dah la pemalas nak menjejak ke laut tuh
even laut dgn rumah kalo jalan kaki x sempat kuar peluh, tapi kan aku dah kabo, aku ni pemalas !!!

abis dah budak2 ni gertak aku la, memekak2 tepi telinga nak ajak mandi laut
bila aku cakap "x bleh mandi la ada buaya x takot ke"
xde budak2 ni heran pon
kalo dah nama begik tuh, begik la
muehehheeh marah btol ni


budak2 yang sumpah bising "cepat la nak mandi laut !!!"




clear blue water?? not !!


while the kanak2 mandi, remaja2 dan seorang wanita ini uhuk2 sibuk menggali



menggali2 pasir nak cari ....... korang tau x if orang dok tepi2 pantai ni cari apa?? meh nak kabo



benda alah ini di gelar REMIS


kalo datang musim dia, memang banyak la
ini pon boleh tahan senang dapat gak
korek2 je ada




boleh tahan gak hasil korek2 pasir ari ni
rasa2 nye ada 1/2 kg kot
x payah beli2 kat pasar
errr pasar ada jual ke?? x penah nampak plak



mari masak !!!!




nyum nyum nyummm
ceah kau ingat artistik sgt ke letak serai tuh nokss


ok buhbye
nak berurut kaki
lehengoh !!!


13 comments:

mysara said...

remis?? xpernah dgr plak...

Mawar_berduri said...

dah lame tak pg korek2 remis kat pantai ...huhu...oh..rindunya ~

sahromnasrudin said...

kat mane nie?? sg besar erk....

rATu kEBaYA said...

nampak sedap dek.. tapi akak tak leh mkn remis ni.. nanti perut mesti buat hal.. kepingin dan teringin

makdara TERDIVA said...

tak sempat nak pegi pantai merdeka menjejak kasih yg tertinggal..cewah!!!!

ko saje buat perut akak shuffle dgn N3 ni.. :P

Mama JnJ said...

salam
1st komen..remis sedap :-)

DrSinga said...

chopp.....
Pantai mana yang ber'remis' kat sini ni??!!!

mahira oya said...

syoknya..
lame x ke pantai la..

Afzainizam said...

WELCOME.WORLDCUP  
╔══╦══╗╔╦══╗  
╚═╗║╔╗║║║╔╗║    
╔═╝║║║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║╚╝║    
╚══╩══╝╚╩══╝
SAY.NO.JUDI.BOLA
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

tempat aku tak ade pasir tak adalah remis ni... cuma ada kijing, lala, lokan, kerang, kupang, tiram dan teritip..

aaku selalu gak gi kat laut kutip sipot sedut... wehhhh sedap masak lomak cili api wehhhh...

kalau sesapa ada sakit gaut tu lepas makan benda alahhh ni semua pasti baik penyakit dia tu....

DuniakuAbstrak said...

ni berpantai-pantai ke beremis2? haha

Insan Biasa said...

mianat la nak main kat pantai dan cari de tu ...

PN[asam]pedas said...

seronotnyer!

miss nina said...

sedapnya lauk
kirim resepi Lya :)