Sunday, July 18, 2010

gardening session

dah lama tak exercise kan
nak jogging pemalasy
so gardening je
ini pon dah separuh nafasku pergi
pasu besa2 angkat
sila patah pinggang
semalam dgn pagi tadi pergi nursery
beli pasu dan bunga2
so hari ni gotong royong
start jam 10am sampai ke azan zohor baru selesai
nasib cuaca x panas
mendung2 dan angin kuat
kalo cuaca panas, angin aku plak yg dtg kang



hasil rembatan di nursery



dedaunan belakang nye kaler merah



merah



pink




anak beranak keladi




pokok tak tau




free. boleh kerat batang buat tanam dalam pasu kecik




kaktus ekor kucing




gantung-gantung




from Tesco with love













baru 2 hari lepas upah orang cuci kolam, ni hujan hari2, dah hijau air. ikan2 aku sume pemalu dgn cam ye. mak aku sgt bagus, beli anak kura2, 10 hengget sekor. baik la aku suoh adik aku cari kat paya sebelah umah ni je


ok itu sahaja la aktiviti x bermanfaat saya yang x femes ni di hari minggu
kira baik jugak dari membadak di atas katil
ini pon, habis garderning lepas zohor, mandi2, siap sarung baju tidor x tahan
sebab hujan, so mendung je. tido membadak sampai pukul 5
bangun2 terus pegi pekan pasa malam and beli kasut
kasut i dah punah
last week, hujan lebat Melaka ni, kat majlis bandaraya punya tempat parking bertakung air
sungguh great meredah air. akibatnya, kasut hamba punah
x kan nak claim company kan. gilo

ok itu sahaja
nak tid0
buhye


lets klik !!

26 comments:

Farid MOFASAD said...

tak tahu nak komen apa entri ini..

tapi nak kata..


cantik header 2. hehehe

SZ said...

waah! ni 2nd step jodoh ko lya!

sila senyum sampai ke kaki ok!

haha.

tp, bab tdo tu kena buang, blh jadi 3rd step ke alam jodoh. hihi.

:)

alvin takda umah harga 8juta said...

rumah lu mcm taman rashidah utama..

miss nina said...

oh lya
ku sudah jatuh cinta dengan pokok bunga di rumah kamu
~mahu juga sepasu utk di bawa pulang ke kulai

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Sorry Puan Lya wehhh lama tak ziarah ko ... aku sibuk cari duit raya sekarang ni...

wehhhh ko ni rajin sangat lah siap gardening plak berjam-jam wehhhh anak Baba ni memang rajin lah...

aku suka tengok kolam ko tu siap tertenggek plak reban ayam atas kolam tu...

eehhh reban ayam plak... mana nya ikan ko tak nampak sekor pun... nampak batu aje 3 ketul tu... ko bela batu ke kat dalam kolam tu...

apa pun memang landskep umah ko tu cantikkkkkkk.... Dalam umah ada tu ada taman... Dalam hati ada taman gak... eeeeehhhh heeeee

sahromnasrudin said...

cantiknya pic2 kat atas tue..gune kamera ape???

Lya Colours said...

~ Farid MOFASAD
hai perli bang
header aku buat hari tuh cam bangang je

~ SZ
wooot ~ ~ jodoh !!! pasni aku buat entry masak2, mmg dah sampai seru la tuh
hahaha

~ alvin
yess. nanti aku jempot ko la nyanyi tgh laman aku

~ miss nina
nanti dtg amik kat umah saya hihi

~ afzainizam
kan sy da ckp, ikan2 sy pemalu dgn lensa. haha

~ sahromnasrudin
guna kamera cikai je
bukan dslr
hahha

fatenton said...

omg jelesnye tgk ur garden..cantik and tenang je nampak..

Cesc Luzeza said...

rumah area melaka ni memang cntik2 yerk..

kucingorengemok said...

1-2 bulan ni kasi baja intensif, raya nanti dah gemok, cantik!

DrSinga said...

ala-ala Floria lah ...
:)

Cik Mawar said...

huk huk cantik umah ekou Cik Lya..
sojuk mato mandang ha :D

rATu kEBaYA said...

dek cantiklah bunga tu semua.. mintak sepasu boleh tak?

Pelatt said...

lanskap umah gua lagi cantik




*pergi blog gua.. gua jelaskan maksud romen2 entri sebelum tu. huh

Mawar_berduri said...

wah...rajinnya menanam pokok.....cantik...cantik....

ct odah said...

wahdah nk gahayo lik dah aku tak smpi2 lg umah ko..dah ado pgar la...wah tekejut2..hahaha

ct odah said...

wahdah nk gahayo lik dah aku tak smpi2 lg umah ko..dah ado pgar la...wah tekejut2..hahaha

Lya Colours said...

~ fatenton
hihi biasa la
x cantik mana pon
saja nak kasi hijau sket2 je

~ Cesc Luzeza
rumah2 kayu cantik la
berseni sket
umah sy biasa je

~ kucingorengemok
tq for the tips !!! nnt nk kasi tau mak saya

~ DrSinga
hihi xde la
ni simple pimple jerk

~ CikMawar
umah2 kampung je biasa lah mawar

~ ratu kebaya
mintak mak saya. sume pokok dia pny. haha

~ Pelatt
umah saya kampung2 je.mane la cantik sgt. janji ada je

~ mawar_berduri
haha sekali sekala exercise

~ ct odah
tuh la ko berlagak
nnt kenduri umah aku dtg !!!

Dyna Yvonne said...

santek nye taman uma anda cik lya...
munge2 yg ditanam itu jugak santek...





baru perasan blog suda bwajah baru..ngee~




mish kamu~
>_<

Lya Colours said...

~ Dyna Yvonne
haha blog wajah lame la
dlu penah guna layout ni
huhu

Nerzhul said...

nape tak tanam durian. nanti boleh jimat tak payah beli durian. hehe

hiro said...

remaja aplikasi farmville dgn sempurna...itu teori gua.emm.

Lya Colours said...

~ Nerzhul
pecah pasu nnt tanam durian
haha
ade la pokok durian tp muda lagi lom leh berbuah

~ hiro
yess
x lama lagi petville akan di aplikasikan
huhu

PN[asam]pedas said...

cantik betul bunga2 tu ya
pn asam tidak suka gardening~
juga bukan seorang yang 'green finger'

Lya Colours said...

~ PN[asam]pedas
saya pon bukan green finger sgt
kalo setakat pokok senang2 leh lah tanam

Abg Din said...

semua cantik-cantik...

kolam tu pun comel je...

rajin betul...