Wednesday, July 21, 2010

kurang manis

lokasi : food court di Kampung Pengkalan Balak, Masjid Tanah, Melaka
tarikh dan waktu : 20 Julai 2010 selepas waktu maghrib

kelihatan 2 ketol adik beradik, yakni Lya Colours dan adiknya terkedek2 berjalan ala2 ayam serama pulang maghrib ke food court tersebut

lalu terus menyerbu ke gerai Cikgu XXX untuk mengorder.......

Lya Colours : dik, tapau capati 5 ye
Budak order : kuah ape kak?
Lya Colours : kari ayammmmm
Budak order : ayam bape ketol
Lya Colours : 2 je. x nak kepak ye

lalu selepas order capati kegemaran bapak dan mak beliau, Lya Colours dan adiknya menuju ke meja untuk minum2, sementara tunggu capati siap

lalu lagi !! datanglah budak order air....

Budak Order Air : minum ape kak
Adik Lya Colours : horlick ais
Lya Colours : Laici Suam. KURANG MANIS
Budak Order Air : okey

5 minutes later....

Lya Colours : aik !!!! aku kan mintak laici suam. skrg ais murah ke yg nak bg aku ais ni
Adik Lya Colours : ala ko minum je la. motif ko nak KURANG MANIS kan. ko yg gedik nak bersuam-suam plak..
Lya Colours : hell uuuu... xpe2. baru nak jaga suara dah TERPAKSA minum ais

lalu beliau minum lah laici AIS beliau...

Lya Colours : shit ! aku rasa orang order tadi x pakai alat bantuan pendengaran
Adik Lya Colours : ape lagi la masalah ko ni.....
Lya Colours : MANIS sial ..... aku kan mintak KURANG MANIS . GULA KAN MAHAL. watpe nak isi gula banyak2. bla2..... saje nak bg aku KENCING MANIS... bla2..... jimat2 lah gula tuh sket untuk buat air orang lain... bla2
Adik Lya Colours : bising la ko minum je la !
Lya Colours :huaaaaaaaaaaaaaaaarghhhhhhhhhhhhhhhhhhh




aku ni dah lah berketurunan kencing manis ok
mintak kurang manis, kasi MANIS
abis nak marah budak buat air ke budak order air??
x baik marah2 kan. mungkin dia khayal ingat laki kat umah ke ape, mana la kita tau
so REDHO...... lah ye

agak2 pasni better order

Laici KOSONG 1 !!
Teh O Limau KOSONG 1 !!


lets klik !!

26 comments:

y@n@ M!B said...

hehe..budak yg buat air tu slh..dia dh biasa minum boh gula 8 sudu..TERbiasa gitu..huhuhu~

len kali mtk PLAIN water je lya..kompem xde gula...hoho~ ^_^

Dyna Yvonne said...

die tgk cik lya yg manes lalu tbuat air manes smbil senyum2 manes yg menggoda......





skali skala minum manes...pastu teguk la air masak 3liter oke...










☻/
/▌
/\

fatenton said...

lya,
saya pun cukup pantang klu org buat air manis2 ni..
selalunya saya akan mintak cwn kosong dgn air panas.. tuang depan die sambil ckp, 'manis gila' :D

btw lya, FnF dah kahwin.. dah 7 bulan pun..heheh

SZ said...

lain kali buang S kat hujung "manis" tu, mesti dia x kahyal... hahaha.

hai lya, jodoh dah jumpa belom? gosip hot skrg ni kau ye. hahaha. i like nokkksss! :P

sahromnasrudin said...

salam..sy mintak teh o suam kureng gula tetapi harga pun kureng erk..klu tak, ayor suam je la heheheheh

makdara TERDIVA said...

len kali bawak bekal air time mkn kat luar..

akak pun penah kena dgn tukang amik oder yg sound trabel..

mintak nasi kosong dikatanya.. roti kosong..

i salah ckp ke???

ct odah said...

dan ko akan dpt...cawan kosong 1!!!!!!hahahahahha

Alimaz-Kembara Terasing said...

order jer sky juice kurang manis....heheehehhe agak2 dia paham dak...

sI tEDI said...

semua kosong, balik rumah bancuh gula sendiri

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

haha...tu tnda yg baik utk rakyat mesia ni

mknanya harga barang x naik wlpun minyak ron95 naik 5sen...

bgus...keep it up bebeh..hehe




ei, len kali ko bg nota kt die yg ko xnk ais n kurang manis..

Lya Colours said...

~ y@n@ M!B
hoho
mintak plain water
pastu bawak laici dari umah

~ Dyna Yvonne
tuh la
if minum manis kat kedai2 ni kan, balik umah kompem minum mineral byk2
cannot tahannn

~ fatenton
aiyakk da kawen. haha salah tembak ler

~ SZ
woi kelucahan kau yerk
gosip ape ni

~ sahromnasrudin
tuh la air suma better kan

~ makdara TERDIVA
haha kalo NASI dgn ROTI kan jauh beza nye tuh
khayal la tukang order ni

~ ct odah
pastu ko dpt penampau penuh aku
hahaha

~ Alimaz-Kembara Terasing
kalo dia x paham, suoh dia terjun longkang. haha

~ sI tEDI
yeuwww bawak gula equal sdri

~ [ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ
aku bg nota tampal kat dahi dia len kali

Farid MOFASAD said...

SZ sudah nampak kegersangan... sila beli dvd maria ozawa dekat jepun sana

Lya Colours said...

~ Farid MOFASAD
sz kalo ko beli, aku nak 1 tawwww

alvin takda umah harga 8juta said...

lain kali order air mutlak..

armouris said...

info tentang kencing manis di SIHAT SELALU - Kencing Manis Punca Sakit Jantung, Darah Tinggi, Buah Pinggang Rosak

PN[asam]pedas said...

budak tu dengar perkataan manis jerk =)

Fahim 'n Alin said...

manis sgt ko ni akurase

Lya Colours said...

~ alvin takda umah harga 8juta
air mutlak
maknanya air hujan bleh kan kan kan

~ armouris
tq for the info :)

~ PN[asam]pedas
haah ye la kot dia pon ade 1 je deria rasa agaknya

~ Fahim 'n Alin
haha manis ke aku oiii

mahira oya said...

emo nya..
tp mmg x patut..
telinga ade probs sikit tu

kucingorengemok said...

laici suam TAWAR satu

Lya Colours said...

~ mahira oya
yes
kene pakai alat bantuan pendengaran

~ kucingorengemok
pastuh tambah "saya ni genetik kencing manis kak oiii"
haha

Adeqq said...

hahaha.
marah budak amik order lah!

Mawar_berduri said...

Lya, pasni ulang cakap 2 3 kali kat budak order air tu...Nak Kurang manis! biar dia stress baru dia ingat ...hihi

Afzainizam said...

salam dihulur tanda persahabatan,
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

sorry lama tak ziarah ni sorry ye... agak sebuk kebelakangan ni lah.

beb aku rasa dia teruja ngan kemanisan raun wajah si gadis Lya memesan Air ngan suara yang sopan santu tu... cuba lah ko oder air tu dengan menengking-nengking suara biar brutal sikit... bukan setakat air laici suam aje yang ko dapat... seguni gula ko dapat bawak balik umah...

aku teringat masa aku kerja kedai makan... ada orang oder nasi goreng cendawan tak mau cendawan... pastu aku tulis bagi kat tukang masak.. tukang masak pening camner nak masak nasi goreng cendawan tak bubuh cendawan... herankan menu apa tuuuu yang dia oder...

Lya Colours said...

~ Adeqq
marah dia !!!

~ Mawar_berduri
nak kene tampal memo kat dahi dia tuh

~ Afzainizam
aiyark?? nasi goreng cendawan x nak cendawan
gilo org tuh

hiro said...

jom main fotball manager..ehhee