Friday, July 23, 2010

mengandung ??? tahniah !!

situasi : office


ada customer datang, bawak buah markisa. orang tuh kata buah ni manis. sape yg x kenal, ini dia....





aku tak pernah try buah ni okey
colleague aku, Aisyah paksa2 try
aku tengok dia makan macam buah tuh rasa MASAM gila duh
siap pejam2 mata
aku ni benda yg tak pernah try, then if tgk orang lain makan macam azab je, mmg takut sket la nak try
dia siap dah hulur2 nak masuk mulut aku
aku siap jerit2 lagi " xnak la takut !!"
omg kau mengalahkan macam nak telan peluru je gayanya
last2 telan gak
ya ALLAH masam gila ok
terus tekak aku kembang !!

pastuh minum mineral air byk2
gile kembang tekak syial

terus pegi toilet
muntah
keluarrr kau semua khazanah perut

pastuh keluar aku tgk minah2 yg lain ni sengih2

aku : apahal?? sambil sebok geledah laci cari gula2

colleague : kak Aini(budak2 ofis panggil aku Aini ok!), tadi Boss tanya, apahal akak muntah

aku : boss cakap apa??

colleague : boss kata kak Aini mengandung

aku : what ???????????????????????????

lets klik !!

25 comments:

y@n@ M!B said...

hahaha nk wish tahniah gak la..ngee~ =p

makdara TERDIVA said...

congrats adikku..hahahahaa! giler lah bos kamu tu

SZ said...

wow!

tahniah lya.

hahahaha.

ct odah said...

eh SZ..ko agk2 ank saper ek...hahahha

SyuQ said...

pernah dengar, tp x pernah jmp n merasa...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

buah markisa ngn buah delima lain ek?











tahniah lya!!

baby gurl ke baby boy?

SZ said...

ala odah. ko ni buat2 xtau pulak..

hahaha.

zatieaqmal said...

oh yeahhhh!! pat ank buah baruu.. miahahaha.. congratzzz~~ lol

+akufobia+ said...

haha.semata sebab markisa.

✿nenek moden✿ said...

hahahahahaha..berapa bula ni??(cis..penyataan xleh blah..haha..asal ngandung je muntah..hahaha...)

Dyna Yvonne said...

ahahaha....
ape daaa bos tuh..
tataw ke cik lya neh lom tawen ag~
haish~

>_<

hiro said...

bukan buah delima ka tu..hehe

miss nina said...

Lya..it's disaster la
bos Lya tatau ke Lya single mingle

hehehhee..sabo je la

green said...

buah ni originally from indonesia.
nak try jus dia? pi aunty anne's; yg jual pretzel tu. ada.

DuniakuAbstrak said...

aku tak paham..bos ko tanya nape ko muntah kan? pastu apesal bos ko plak jawab ko muntah? bos ko tanya pastu dia jawab sendiri? macam tu? ke aku yg tak paham ayat ko? haha

Cik Mawar said...

huk huk.. ingat mak sedara ekou gandung anak ke 10 :D
huk huk :P

Linglung said...

muntah je ngandung....kalau gua muntah, boss lu ingat gua mengandung jugak x?

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

uhhhh cik Lya buah tu ada 2 colour lah kalau ko hambik yang merah tu manis kut yang kuning tu yang masam... ni orang cina sebuk tanam pokok ni pasal ada banyak kegunaannya... tapi tak tau lah apa gunanya.. untuk orang ngidam kut atau lepas makan terus mangandung.. ko tau tak setengah kilo harganya RM 10 ... kau tau tak.. kira mahal lah tuuu.. isshhh ponek aje diorang belanjer makan buah markisa tu kat ko...

Fahim 'n Alin said...

buah 2 byk gile dow tym aku kat indon dulu..tapi sumpah aku xske..huhuk

alvin takda umah harga 8juta said...

entri ni tanda awal kau pernant ekk??

tahniah parit..

Anne Boleyn said...

salam...

buah markisa tu memang amsam kot. pernah makan sekali jerr.

kan dah muntah n x pasal bos cop ngndung lak. hehe. sabo yerr.


p/s; 1st time komen sini..jemput dtg blog HLN balik kay. :)

¶A.K.I¶ said...

hahaha!!
congrates la kalu g2~
keh keh keh!

Mawar_berduri said...

hahahha....mengandung buah markisa rupenya...huhu...tahnaih pada bos yang tringin nak dapat cucu kot ? huhuhu



:P

DrSinga said...

sungguh ayu nama itu...

kucingorengemok said...

yang dah jadi kordial sedap!
ps-ibusinga, tak seayu nama aisyah :)