Thursday, July 15, 2010

sambutan bagi meraikan kenaikan harga minyak



uiks terkejut saya tau !!!
minyak naik 5 sen eh untuk ron 95??
suka nya saya !!!

saya ni dah la travel naik kete ke tempat keje yg sejauh 1/2 jam setiap hari
bila saya isi full, lebih kurang rm34 macam tuh la
sebab saya naik Kancil yg takde enjin turbo
isi full, tahan 5 hari lah
pasni agak2 isi full bape hengget ye

pasni, mesti berkurang duit tabungan saya
pasni, pasti saya akan kurang berkunjung ke Tesco
pasni kurang la orang kat Popular book store akan nampak muka saya
pasni susutlah aktiviti berkunjung ke pasar malam
pasni x dapatlah pergi Avon beli bra tiap2 bulan
pasni x dapatlah beli baju tido comel2 kat tesco
pasni x dapat lah beli handbag idaman yg saya nampak kat Jusco ari tuh
pasni agak berkira2 la kalo nak minum coffee caramel kat starbuck
pasni kene saving sket penggunaan topup

bila sume kita kurangkan, maka penggunaan minyak pon akan berkurangan
sebab x bergerak kemana2
pegi keje balik keje
ulang2 pusing2 situ sahaja
x dapat lah nak pergi cari jodoh !!!

baru naik 5 sen dah bising
yela orang seangkatan aku yg gaji x sampai 5-6 riban ni terasa la jugak kan

esok2 kalo naik 50 sen ???
sila menangis tadah air mata dalam baldi
jimat duit x payah beli garam kan


jom p karoke sempena meraikan kenaikan harga minyak !!!


lets klik !!

28 comments:

alvin takda umah harga 8juta said...

owhh...
avon...
owhh bra..
adesssssss.......

penceritaan yg emosi..

SZ said...

weh, naik basikal je la, mcm aku ni haa..

jimat wooo.. xpayah susah2 g beratur kat stesen minyak. hihi. xpyh beli minyak.

SZ said...

gilosss. haha

PN[asam]pedas said...

aduh..terpaksalah kurang bawa Baby Cantik pusing2 petang2..

hiro said...

5 sen...bleh mesej minah, mila, mona. mimi dan michelle...

ces..gua kena mula pikir xnk msg sapa.

Pelatt said...

kuat emo la lu nie

Pelatt said...

testingggggggggggggggggggggggggggg

Afzainizam said...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME—WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

uhhhh nasib lah asik naik aje bilanya nak turun harga... ni bukan briter gembira pun... jap lagi korang tunggguuuu aje lah bila lepas minyak naik semua orang akan naik angin...

aku nak buang- buang angin plak rasa perut tak sodap lah

DuniakuAbstrak said...

aku nak culik ko sempena meraikan kenaikan harga minyak bleh tak?

Lya Colours said...

~ alvin
nak ikut aku p avon bli bra ??

~ SZ
bagus gak cadangan ko tuh
leh slim
warghhhh slim

~ PN[asam]pedas
xpe tolak baby dgn stroller je pasni. hehe

~ hiro
baik ko msg khatijah tan

~ Pelatt
emo la. huuuuuuuuuuu ~ ~

~ Afzainizam
yesss pasni sila nantikan kenaikan harga baranggg

~ Duniaku Abstrak
x nakkkkk report mak kiteee
haha

sahromnasrudin said...

huhuhu..balik kampong makin bertambah la kos kan

Lya Colours said...

~ sahromnasrudin
ya btolll
x payah blk kg
dok umah diam2
uhuhuhu

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

lya..ajak alvin je?

aku pun nk jugak!

seb bek aku kayuh basikal..xpakai minyak

y@n@ M!B said...

wahh kita pn suka bli bra kt avon..haha~

erm redha je minyak nek ni..tp nape gaji tak nek eh??T_T

mahira oya said...

siap sambut nih..haha..
smlm mak msg..tp rumours x kuar pon..
rase rmi tatau psl naik minyak nih..

Lya Colours said...

~ [ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ
ko nk ikot gak ke
jom2
avon cwgn mane mau??

~ y@n@ M!B
tuh la
boss tlg naikkan gaji kamiiii

~ mahira oya
haah kali ni mmg xde rumours tiba2 naik

makdara TERDIVA said...

gaji x smpai 5-6 ribu???

ni msti gaji 4 ribu kan??

jo pi 'kotak merah' mlm ni...lalalallala

ct odah said...

woiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...........uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

miss nina said...

terkejut tau naik petrol
5 sen pun duit kan?

Lya Colours said...

~ makdara TERDIVA
haha
silap
patut ckp gaji x sampai 5-6 ratus
haha

~ ct odah
wei asal ko
giloo

~ miss nina
yela
1 liter naik 5 sen
kalo isi full da bape liter tuh

Nashays said...

langkah kerajaan nak galakkan rakyat hidup secara sihat
- jln kaki g keje
- minum kurang gula
- masak yg ringkas aje, gorg telo x byk pakai gas..

hiro said...

ok..gua msg khatijah je.. tan xnk..dh 2 sen..rugi..

touya said...

lepas nie makan meggi jerlaaa nampaknya

Lya Colours said...

~ Nashays
minum kurang gula tuh xpe
tang jalan kaki tuh??? can die oneee

~ hiro
haha baik msg aku je

~ touya
makan kat umah mak
haha

DrSinga said...

setuju!!!!
(tang makan kat rumah mak...)

Insan Biasa said...

Melakakan terkenal dgn keta lembu ..
guna la keta kuda power cikit ....

fatenton said...

saya hari2 drive selama satu jam ulang alik dari rumah nak pergi ofis.. so harga minyak naik ni sgtlah terasa walaupun 5 sen!

Cik Mawar said...

huk huk.. lopeh nie..
berkurang lah pengaliran wang negara
disebab kan Cik Lya sudah menyekat sedikit sebanyak perbelanjaan beliau
ahakz