Thursday, July 8, 2010

terengganu 2010

last saturday sampai monday kan balik terengganu
bukan balik bercuti2 malaysia ye
menghantar adik yg ni 3 sambung study kat unibesiti malaysia terengganu
balik 3 hari je. mana puas kan. dapat berjalan pon kejap je

fyi, aku ni ada la darah terengganu sket, coz my mama asal sana. abis xtau la camne leh kawen dgn ayah aku yg asal melaka ni. jodoh kan

so balik sana, stay kat umah nenek. nenek atuk dah xde lah. ade makcik2. lama betol x balik terengganu kan. ade la 5 tahun kot. boleh di label lupa daratan ni. hahaha. aku la yg 5 tahun x balik. mcm adik2 aku ade je balik.sebab dulu aku study kan, jauh plak (jauh ler sgt).. hahahaha

malas la nak tulis2. aku tepek gambar je la nanti aku caption la sket2. sumpah banyak tapi aku letak sket je la. ade aku kene sumpah seranah plak kang " ape gambar je berlambak2 ni !!!"

sabtu pagi 8 am gerak dari rumah

ini memang gila la. aku balik dulu xde highway sekarang dah ade tapi belom fully siap. tapi bleh je nak lalu jalan kampung, tapi malasy !!!!



ok dah sampai terengganu. sila jangan suka. if da sampai sini, ada lagi 3jam ++ nak sampai destinasi ye


pukul 3.30 sampai Marang. sampai pergi rumah Cu dulu. Cu is adik mama. Cu bising dah lama x balik kampung kene datang rumah dia dulu lunch. woot ~ ~ best2


and after pergi rumah Cu,terus balik kampung. dekat je dlm 15 minit la. sampai2 woooo dah lame nya x balik kampung kan. rumah2 tepi pantai byk dah kene roboh sebab dulu konon ade orang nak membangunkan hotel la ape la. last2 terbiar je. bodoh

x panas bontot dok atas umah dah p pantai. wuhuuu lama x lepak pantai !!! oh kampung saya dekat Cendering, Kg. Pantai Pandak


skrg da majuuu. dulu pantai ni mana ade org. org2 kampung je la datang mandi laut ke apa. skrg dah buat kedai kat hujung tuh. ni area hujung pantai. pantai dia luassss


abaikan 2 ketol perempuan tuh. nak tunjuk keluasan pantai je. ade lagi hujung sane jauh2 la. pantai ni dengan rumah dekat je. tapi gedik nak dtg kat area batu2 ni kene naik kereta. x kuasa la jalan kaki


ok sakit kaki jalan atas batu2 ni. serius !! tapi rindu kat pantai harus redah. yg 2 orang budak tu sepupu aku. kecik lagi. dok tangkap ikan. aku nak turun bawah sana takot ! kang ade x naik2. haha



pasir pantai area timur ni halus2. x macam pantai belah2 sini, kasar. dulu masa kecik, selalu buat bola2 guna pasir pantai


weh aku memang muslimah ok. naik atas batu2 pakai baju kurung. tapi kurang muslimah sket sebab sinsing lengan. huhu




ok yes gila keji muka aku noks. xtau lah apesal senyum macam bangang kan


pas puas2 lepak atas batu, pakcik aku ajak makan kat kedai dia, makannnnn....



sotong goreng tepong !!! nom nom nom ceah macam cafe world plak. uhuuuu sedap gila. sotong besar plak tuh. 3 rengget je sepinggan ! mane nak dapat fresh seafood 3 rengget??


keropok lekor banyak ikan. pakcik aku kata keropok seberang takir ni. patut ler sedappp


omg sedap gila okey. kesedapan balik kampung is dapat makan kopok lekor yg kaya ikan dan kuah cuka cicah yg besttt


oh my god... (sila nyanyi macam usher) kau x reti ke cover sket double chin tuh nyah. hodoh benau rupa woi !!!

the kedai. very simple and nice. orang memang ramai datang makan

ok abis cerita day 1. day 2 pulak, pegi unibesiti antar minah tuh plak.



wah over nya minah ni macam nak p menikah. ada tips camne nak tangkap gambar tapi muka x nampak memenuhi ruang ??? hahaha



my sister, fatin tapi ade nama glemer, Nonot. asal same purple ni !!


tempat pertapaan Nonot untuk 3 tahun dalam jurusan Ijazah Sarjana Muda Sains, Matematik Kewangan


ok sampai awal tapi nombor giliran Nonot adalah 281 !! wth. ko tgk kat skrin baru nombor berapa. cibaiss.. nasib baik nombor laju jalan.


perempuan ni laju je. x sempat nak snap dah bangun


omg bilik dia sumpah kecik. almari baju lagi kecik. adik aku dah mengomel2. dia asik la nak membanding dengan matrik. yela, matrik mmg nak bg kau selesa je, skrg baru betol asrama, sempit. padan muka. haha dan aku pon padan muka, kene panjat tingkat 4 nak hantar barang2. tapi xpe aku kan kakak yg baik lagi cun. muntah plz eberibadi

dah settle sume, dalam kol 1.30 pon kitorang balik. puas pesan "laptop tuh jaga, jangan byk tgn sangat" haha bukan nak pesan jaga diri ke kan. jaga laptop yg penting. drama air mata xde yerk. sebab drama dah berlaku masa nak berpisah dgn mak ayah aku kat spital. menangis2 mak ayah aku x dapat ikut menghantar


the precious, bumbung stadium runtuh. dapat snap yg ni je. yg lain x clear plak. lagi best tgk live. gila punah ok




balik pergi tempat yg paling ingin di tuju Pasar Payang !!!!

woot pasar payang here i come !!!!


tiba2 depan pasar payang dah ade Bazar Warisan ??? menampakkan memang dah lamaaaaaaa aku x balik.

gila jam. nasib bertuah sebab dapat parking betol2 depan pasar. heavennn ade la hasil pancingan sket2. nanti tunjuk.

pas pegi pasar payang, nak pergi beli tudung kat busten. uuwwaaaa xde parking. kesialan !! pulang dengan hampa


rembatan di pasar payang. beli key chain 1 paket untuk ofismate. ni amik 4 ketol simpan nak bg kawan2. ade jugak beli fridge magnet

sape2 x kenal satar, ini dah dia. huaaa hodoh gila ok rupa. bukan begini rupa masa beli. actually, semalam aku nak panaskan dalam toaster oven, sekali over heat kot, terbakar dia punya daun salut tuh. menyala2 api. huhu nasib x meletop oven tuh


woott ~ ~ sedap gila ok. dapat tang yang hitam2 tuh memang heaven. balik ni nak panaskan lagi. hopefully xde lah kejadian kebakaran lagi



benda wajib !!! tapi sampai skrg x rasmi2 goreng lagi. malas! dan asik melantak satar je


karipap frozen inti ikan. woooo sedap gilos. moksu bagi. kat melaka mana ade weyh. ni pon x puas sebab x dapat makan pulut panggang inti ikan !! nak balik lagi !!! uuwwaaaa


hasil rembatan paling best kat pasar payang adelah !!!!!






mengucap mak aku nampak binatang sebeso alam ni



20 comments:

ct odah said...

WOITTTTTT..NK KOPOK LEKOR.....UWAAAAA

makdara TERDIVA said...

paling suka gambar budak comey atas batu tu..mgkn sebab batu tu kot yg comey..lalalalla..

nak pinjam katak ijau leh x????leh la..lehla..eh

sahromnasrudin said...

nak baju batik..bole pakai ari kamis heheheheh

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME—WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME.WORLDCUP  
╔══╦══╗╔╦══╗  
╚═╗║╔╗║║║╔╗║    
╔═╝║║║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║╚╝║    
╚══╩══╝╚╩══╝
SAY.NO.JUDI.BOLA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com

uihhhh ko jelajah terengganu nampaknya ye.... merata tempat ko masuk ye... yang penting satar ko pun selamat sampai ke perut.. tinggal kepok lekor aje.. pastu karipup tu ko bedal plaak.. ape plaak yang tinggal kat aku naanti..
sememangnya terengganu negeri yang cantik.. banyak pintu gerbang.. banyak pantai yang cantik..

aku selalu gak gi pasar payang tu tapi tak singgah sangat coz selalu menyimpang ke kolej jururawat tu aje wahhh nurse pelatih kat sana cun-cun sehh.. wehh hajat hati naak bwaak balik nurse tu taapi tak leh plak..

n@D3iR@H said...

kelakar ar ko ni dik..besor yek bear tuh..sedap nyer tgk kopok lekor tuh....cecah2 lagik....ishh, akk nih asyik ingat mkn jek...

Fida Jai OWN said...

wahh . bestnya , . lama tak makan satar . hehe

cik pingu said...

siyes rasa nak balik!

arghhhhh..


sobsobsob.. :(

rATu kEBaYA said...

banyak2 benda dlm n3 ni.. akak paling minat yang pic last sekali.. cutenye.. klu bagi uzrei mau tak tido malam dia

miss nina said...

dah selamat sampai melaka? alhamdulillah :)

~teringat masa g melaka n makan2 di sana
pantai sana best..sejuk n ada rasa "sweet" kan?

pasar payang ni, kalau boleh nak je pusing n naik turun tangga berkali-kali..hehehe

mysara said...

wah...jauhnyer berjalan...

y@n@ M!B said...

byk betollll makanan...lapo taw..tsk~ -_-

tqa said...

lame gak x singgah ganu.
i miss kopok losong ganu.
:D
tapi xske la ganu skunk.
mcm maju jeh.
hihi.
ske lagi dulu2.
aman.damai.bau kampung.
love it.

Mawar_berduri said...

Sedapnya sotong goreng tepung...bukan paul kan ?hihihihi

mahira oya said...

lame x ke ganu...
rindu nk ke sane...

Hamzah Ian said...

pergh.. sedap2 makanan ganu nih.. kene g nih

Farid MOFASAD said...

err...

final

jermanlawanspain kan?


hahahahahahaha






>>__________<<

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

kepada adik lya : blajar rerajin ye

kepada lya : tiap kali aku masuk blog ko, mesti aku rasa lapar gile..hish...

alvin takda umah harga 8juta said...

bila masuk blog kau..aku jadi lapar..

DuniakuAbstrak said...

mana kopok leko aku? sila pos segera..=)

Cik Mawar said...

wah wah sakan ekou..
den lak jadi lapor nie.. huk huk