Thursday, July 1, 2010

TIBI pulak

mode : busy gila
buat revise tender
berlambak2 tender
cilaka btol
lepas satu, satu dtg
aku pny tudung sampai senget2 buat hal tender ni
nak makan pon x sempat
hampagas betol !!!


sket lagi jadi sawan meleleh2 air liur


tapi skrg dah siap
baru bleh blogsawan merempan ke blog2 yg saya gemari !!
baru bleh cuci pet saya kat petville facebook
baru bleh available YM yg dari pagi asek invisible tuh

lagi 2 hari nak men"journey"kan diri ke terengganu plak
minggu ni mmg penat sket la

oh latest, ayah aku tiba2 ada TIBI
macam2 kan bila dah masuk hospital ni kuar plak si TIBI ni
so kitorang dtg sume pakai mask la
umpama zorro je

masa mula2 ayah aku kene TIBI and mula makan ubat TIBI dia mmg teruk sket la
bukan teruk apa
teruk mamai dan khayal
sebab ubat tu ade drug ke apa tapi yg di benarkan lah
so cakap pon ala2 kau kene letak telinga dekat dgn mulut dia
itu pon still x bape paham

macam ade 1 ari tuh...

baba : fatin nak masok u nanti dah tindik telinga blom
aku: hah ???? (sebab x faham apa dia dia cakap so kene hah lima namploh kali baru faham)
baba : fatin nak masok u nanti dah tindik telinga blom
aku : mama tgk baba khayal cakap ape ntah
mama : ape dia ba??
baba : fatin nak masok u nanti dah tindik telinga blom
mama : nak buat ape plak tindik telinga nye
baba : (dengan nada2 khayal) kene tindik telinga (sambil tunjuk2 telinga dia)
mama : laaaa.. x payah tindik pon bleh masok u

note: fatin, adik gua ye

hahaha macam2 kan
kadang2 kelakar jugak
aku dgn mama gelak2 je la
baba aku bukan dia sedar tuh
sebab effect ubat tuh, dia khayal plus mengantok mamai2
so asalkan aku dtg bila waktu aku abis keje
nampak muka aku je, dia senyum2 sket then terus cakap "nak tido"
omg apa la kan. x sempat nak tny
tapi tgk dia senyum2 tuh maknanya ok lah tuh

so korang2 ye
kalo nak p spital pakai la mask
sbb kita bukan nampak virus2 ni kan
mcm ayah aku, dari sebab masok spital sebab kaki dia je, tiba2 kene jangkitan tibi
so silalah pakai mask
untuk mencegah ye
pakai ape dia kawan2???


yess pandai !!! tapi ni xde jual kat farmasi. kalo nak mask yg camni, p carik sendiri. aku x tau ade jual kat mana

atau pon kalo korang peminat bon alvin. boleh dapatkan yang jenis ni!!!!


pegi tanya bon alvin kat mana dia beli

hahahahhaha

okey bye !!

22 comments:

sahromnasrudin said...

wah..awak jaga tender erk...kne hati2 nie..nanti ada yang nak mengulur huhuhuhuh

makdara terdiva said...

akak pun nak cari yg mcm almond london tu..rase bila pakai mcm segak jer...lallalala..

y@n@ M!B said...

pakai bon alvin kena saket sawan jek la..tengok cermin terkezut mcm ghope star wars..ngeee~

semoga ayh kamo cpt sehat hendaknya..amin ^_^

Lya Colours said...

~ sahromnasrudin
kalo dorg hulur pon bukan kat saya
kat boss le
huhu
bab hulur2 ni sy xtau le plak

~ makdara terdiva
tuh la nak jugak kan
kak kalo jumpa saya nak 1 kaler merahhh

~ y@n@ M!B
tq yana =)

Farid MOFASAD said...

suka blog ai tak?
hahahaha



eh..

ayah tak sihat ke?

jaga dia elok2 ok.


nak nurse seksi2 tak??




waka waka eh eh








>>__________<<

Rowena Chasez said...

oohhh kesiannyer ayah lya..
semoga cpat sembuh k..
(:

Lya Colours said...

~ Rowena Chasez
thanx wena
doa yg terbaik utk semua

~ Farid MOFASAD
mesti la i suke blog u
haha
x nak nurse sexy
nak doctor kacak menggoda gagah perkasa
huuuuuuuuuuuu

rATu kEBaYA said...

ayah mcm mana lya.. dah kurang sket ke?

cik pingu said...

kelakar r ko ni lya.

ayah ko tengok muka ko je ckp nak tdo? hahaha..

kesian2.. hahhaaha

nak gelak lagi..

hahahhaahaha

Bulan Di Langit Osaka Biru said...

tak suke g sepitall.. bau ubat...tapi time virus H1NI lagi bahaya

Dyna Yvonne said...

smga ayah cik lya cepat semboh..
slmt bjourney yek...

>_<

alvin takda umah harga 8juta said...

lya..


aku rasa nak terberak bila tgk muka kamen..


haish...
topeng aku tu mmg aku pakai sejak dlm perut ibu aku la...

Lya Colours said...

~ ratu kebaya
dah kurang sket kak
makin stabil la
alhamdulillah

~ cik pingu
hahah tuh lah
aku rasa kat dahi aku ade signage "sila tido"

~ bulan di langit osaka biru
saya pon tasuke
tapi bila ade doktor nsem sy suke
heheheh

~ dyna yvonne
tq cik dina =)

~ alvin
aku nk request mane ko bli topeng tuh
aku nak 8
nak bg sorg 1 dlm umah aku ni
huhu

whitedaisy said...

la....sakit lg ayah lya ye...tak pe la...dugaan...tp, muga cept sembuh.:)

Mawar_berduri said...

huh...bahaya tu sawan leleh air liur ...hihihihi :P

miss nina said...

Lya, semoga ayah kamu cepat sembuh
mahu ke ganu.

juga kirimkan doa supaya kamu & family selamat dan pulang :)

kucingorengemok said...

hihihi... ko memain ye buat kelakar! hihihi... sian pakcik, hihihi (tapi sambung ketawa dalam hati)

ct odah said...

klu pkai mask cam tu maximum protection tol...kuman pun poning nk cari idong ko..hahaha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

yey!da boley komen

kl topeng cm aku ni mmg xleh la ye??





smoga ayah ko cpt sembuh

mahira oya said...

semoga ayah kamu cpt sembuh k...
topeng tu pyh nk dpt nih..hehe

Fahim 'n Alin said...

smoge babah kamu cpt semboh..

2la aku teanye jugak pasal topeng albin 2..hehe

Linglung said...

masuk u kena tindik telinga ke sekarang?? hahaha..