Monday, August 9, 2010

kene gerudi tsk tsk :(

last saturday ke dentist, di temani malaun odah
hoih takuit ok masa nak p dentist
padahal more than 1 week merana sakit gg
still x pergi
actually last 2 weeks nak pergi, tapi apakah kesyialan dentist tutup
so postpone last saturday
itu pon gigil dan memaksa kuatkan hati pergi
takuitt
padahal sebelum tu dah tala sepinggan kueytiow kungfu kan
yela kata la kene cabut ke gerudi ke apa ke, lepas tuh mesti xde selera nak makan, x kan nak berlapar kan

aku paling takut dentist berbanding doktor2 lain ni
yela, takut ok
bayangkan if nak cabut gg, kau akan nampak jarum depan mata masuk dalam mulut
wtf
aku takut kene injet !! last kene injet masa sekolah la. yang form 3 ke bila ntah
lepas tuh, sampai skrg xde injet2 ni

then masa masuk dalam jumpa dentist tuh, cakap la...

dentist : ok gigi kenapa
me : saya punya gigi, this side (sambil tunjuk2 pipi belah kanan) sakit gila. nak makan x boleh. ngilu sangat2
dentist : ok bg saya tgk dulu. bukak mulut

so bukak la. tgk2 ...

dentist : ok gigi elok x perlu cabut, cuma kita akan tampal je la

tampal !!!! kene gerudi yakksss !!! ngilu syiallll

dentist perempuan okey. so xde la malu2. siap aku tanya..

me : sakit tak. sebenarnya saya takut ni. muka saya pucat tak ??

ewaahh byk plak cakap kan. kalo aku yg jadi dentist, org byk2 cakap ni aku gerudi terus kerongkong dia. hahaha. that's why la aku x jadi dentist kot. kang ramai pesakit berlobang di leher. ho ho ho ho

serius ngiluuu gila ok. ada one part tuh, aku x tahan, dia tengah gerudi tuh, tiba2 aku terkeluar bunyi aaaahhhhh.....

x tahan !!! bukan stim duh!! ngilu yang cannottttttt tahan !!!

hahaha kurang supan ok. kalo dentist laki, aku buat ahhhh tuh, apakah reaksi nya?? ok kalo dentist laki, harus ada intonasi ahhh ok... baru mencairkan. hahahahahaa

ok lepas dah settle, pembantu dentist tuh tny, "sakit ke"
ohh ia x sakit tapi ngilu nak mampos.
settle suma, rm 55. erk mahal gak ek
aku x pernah pergi dentist
masa skola kan dentist free kan
rm 55 bleh bli lisptick 2 taw
nanti nak buat scalling plak
scalling lagi ngilu kot kan???


oh ye, nak wish sume blogger tersayang selamat menyambut ramadhan
semoga dapat keredhaan di bulan yang mulia
sila jgn tinggal puasa, melainkan period atau mendapat keizinan doktor
agak2 yang x nak puasa, sila jgn suka2 pergi mamak beli air sirap
dengan aku terliur nanti
selamat berkunjung ke bazar ramadhan
and nantikan lah entry hari2 aku yg berunsurkan makanan berbuka
hahahahahaha

ok bye



google moogle


lets klik !!

22 comments:

y@n@ M!B said...

sengal dow dia nih..hahaha~

aku pong ada bercita² nk wat scalling gigi..mcm da berkarat jek gigi nih..last gi dentist time sekola rendah kot..miahahaha~ =p

ct odah said...

ade note di dlm note book anda..sile semak!!1ngeh3

SZ said...

selamat berpuasa beb!

Dyna Yvonne said...

ooo..cik lya g dentist yek..ahhaha...
tmpl stil oke...
klo saye da 2x operate gg graham kiri n kanan...wah...
1mgu xleh mkn ape..
minom milo saje..haishh..
kempis pewot waktu tuh..heheh...
tp bile da baek...nahhh bonchet balek lah jwabnye...













slmt bpose~
>_<

DrSinga said...

tang gerudi tu ang tak tahan!!!!!!
aku pun ngeri dan lariiiiii...

MOFASAD said...

ngahahahahaha


>>_________________<<

mysara said...

ish..mai xske dentist...
nsb bek la mai xda mslh gg..
cuma pernah jmpa time skolah dlu je coz kn wajib...
asal nk jmpa dentist je dr skolah rndah smpi menengah, seram sejuk...hahaha
pernah mai tak dtg skolah!
tp pas tu kne pggl gk....:DD

Mawar_berduri said...

waa...

tak suke jumpe dentist ...
tak suke kna gerudi....
tak suke kna cabot ....sume tak sukeee



huhuhuhu...Selamat Berpuasa Lya :)

sahromnasrudin said...

selamat menyambut ramdhan..pengalaman kat dentist ini mmg sesuatu yg mengerikan huhuhuhuh

fatenton said...

happy ramadhan lya..
ehhehe saya pun takut klu nak jumpe dentist.. rasa nak terkucil :D

rATu kEBaYA said...

oh.. sebut dentist ni aduh senak perut dibuatnya.. biar kene cucuk dengan jarum jgn kene gerudi dengan dentist..scary akak tau...

rATu kEBaYA said...

lupa pulak.. selamat menyambut ramadhan al-mubarak..

makdara TERDIVA said...

selamat menyambut ramadhan cik lya cumey..

kalau x nak ngilu, kita bole request kat doktor tuk bius..sbb akak penah buat..tp rm55 tu mmg standard..

scalling pun lebih kurang jer..yg penah dengar, sekali scaling doc caj 100++ jugak ler..

Cik Mawar said...

Selamat Berpuasa Buat Cik Lya dan keluarga.. :)

Adeqq said...

HAHAHAHA.

takot dentist ke? sabo je laa. hehehe. xpe, at least nanti da tampal x la sakit sangat kan?

semoga cepat sembuh and Happy Ramadhan!

mahira oya said...

takut gell jmpe dentist..
bukan sbb gigi jer..duit pn tkt kuar byk deh..

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°
رمضان مبار… رمضان كريم… رمضان مبار…
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°

Salam ramadan Al Mubarak..
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Ramadan bulan yg mulia..
Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.
adooiiiii ngilu lah tampal gigi...aku pun tak suka tampal gigi last aku jumpa doktor gigi tadika aje...

CERITA LEBAT said...

geli wei kena gerudi..gua tak tahan..rasa macam nak terberak..

DuniakuAbstrak said...

kalau aku doktor tu aku cabut semua gigi ko...takde motif saje suka2..

alvin takda umah harga 8juta said...

lya..
jgn lupa entri lauk berbuka kau setiap hari mcm puasa tahun lepas..

Nashays said...

uhuhuuuu...tahniah berjaya jumpe dentist..mmg ngeri siot..tp skang gerudi lagi ke?bukan die tampal aje mcm plaster siling tu?

¶A.K.I¶ said...

hahahaha...
lya lya...
scaling tu ap sbnrnye?
tang aahhh tu..
hurmmmmmm~~~~ kekekkee