Friday, August 6, 2010

kurang meriah

hari ni 6 Ogos 2010, perginya 1 lagi insan kesayangan dalam family
macam mana ek nak cakap relationship arwah ni
arwah ni, ayah aku punya arwah kakak punya suami. ape eak. abg ipar lah kan
hoh tiba2 jadi biol plak apehal aku ni !!

meninggal subuh tadi around 5a.m.
actually dari semalam dah nazak
rupa2 nya sedara mara yang lain ramai dah balik
tapi tak bgtau ayah aku sebab x nak susah hati. ayah aku pon baru discharge hospital petang tadi
so pagi tadi aku and whole family gerak ke rumah arwah kat Felda Bukit Senggeh, kat Asahan, Melaka

off course sedih lah kan
sebab kitorang mmg rapat dgn arwah, especially ayah aku mmg syg arwah sgt2
masa ayah aku kat hospital pon, arwah yg x sihat sgt pon dtg melawat, even arwah sendiri pon x bleh jalan sgt, guna wheel chair

off course aku ni benyeh lah ok. sampai2 je salam anak2 arwah (sepupu2) menangis2. cannot tahan lah. terkilan sebab x sempat jumpa kan. adik aku yg balik mesir tuh pon x sempat jumpa. sebab ari tuh ayah aku ada cakap nanti bawak2 adik2 ziarah pektam(arwah), tapi nyata ALLAH lebih sayang dia, so x sempat...

tapi yang nyata, raya tahun ni memang akan kurang meriah
mokteh baru meninggal last 40 days ++.. ini pektam pulak dah takde..
hurm...

al-fatihah...


lets klik !!

11 comments:

SZ said...

alfatihah.

sabar lya..

WONG SIKAMPUH said...

semoga ALLOH menerima segala amal ibadah yang telah di perbuat semasa hidup nya

reen_sofee said...

takziah!
semoga arwah ditempat kan dikalangan org beriman!
aminn
alfatihah!

Anip™ said...

alfatihah..semoga roh dicucuri rahmat dr allah..dah dkt nk ramdahn n raye ni..sedih la pulak..

MOFASAD said...

alfatihah... patut lah tak on9 hari ini.

Rowena Chasez said...

salam takziah...
al-fatihah...

ct odah said...

yg pergi tu ttp pergi...kte ni kne bersiap sedia...

Frodo Baggins said...

alfatihah ...
kehilangan lagi.

Afzainizam said...

Ya Ilahi
merendah pada-Nya
harus tunduk percaya
ketetapan Maha Suci
sentiasa kekal abadi
ketahuilah diri
dia telah pergi
walau aku masih di sini

Sudah menjadi ketetapan
Tidak sedetik terawal
tidak sedetik terlewat
Perginya tak kembali lagi

AL FATIHAH.....Moga Rohnya di tempatkan di kalangan orang yang soleh Amin......

Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
2 Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
3 Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ
4 Yang menguasai di Hari Pembalasan مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
5 Hanya Engkaulah yang kami sembah, dan hanya kepada Engkaulah kami meminta pertolongan. إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
6 Tunjukilah kami jalan yang lurus, اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
7 (yaitu) Jalan orang-orang yang telah Engkau beri ni'mat kepada mereka; bukan (jalan) mereka yang dimurkai dan bukan (pula jalan) mereka yang sesat. صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ

takziah dari kami ucapkan pada keluarga nya... apapun harap dapat reda dan bersabar

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

¶A.K.I¶ said...

innalillah....
moga lya sekeluarga tabah ye~

Mawar_berduri said...

al-fatihah,

sabar ye Lya...Allah lebih sayangkan beliau, kita kna redha....




semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman...amin ....