Saturday, August 21, 2010

olio tomato spaghetti

what a lazy me
aku rasa bulan puasa kali ni macam horrible for me
sebab everyday rasa tak larat je
aku rasa nak sepak2 amoi kat office aku sebab hari2 tapau wantan mee la, mee siam la, mee penyepak la. aku sepak muka kau baru tau kan
ini ciri2 manusia tak tahan gudaan di bulan puasa
ape ke tidaknya, bau wantan mee dia, aku masuk2 office je da semerbak
hurghhhh sabar2
itu belom after lunch break, dia balik siap beli cempedak goreng !!! chilaka ok
kau dapat bayangkan tak betapa kuat nya bau cempedak tuh???

itu belum lagi kes kau nampak org2 seagama kita yg tak puasa ni pegi mamak sebelah office aku
dgn selambanya hisap rokok
dengan selambanya tapau teh ais
rasa nak marah ok bila tgh2 ari panas tuh nampak plak teh ais
aku rasa, org tuh tak puasa sebab dia tgh pantang bersalin la

tiba2 blog aku sepi tak de menu berbuka kan
sebab??
sebab aku malas nak snap. tak larat. lagi 10 minit nak azan aku dah dok kat meja siap tuang2 air
tgk kuih sampai kecur2 air liur
gila buruk perangai

hari ni, even pemalas kan, tetapi kene kerah dgn adik2 aku masak spaghetti
apahal lak korang ni nak makan spaghetti tiba2 masa berbuka. gila feeling britney la konon kan




as usual la, rebus dgn olive oil. masak half je. sebab tak ramai pon kat rumah





biasa guna olive oil yang ni. tgk la aku rasa baru je beli olive oil ni tapi dah nak habis. aku rasa sume org makan cekodok cicah olive oil kot




lemon. petik belakang rumah je. kira lemon mesia la ni. kalo lemon mat saleh kan lonjong2. aku guna 2 biji je. kang guna banyak2 kau tak tahan over masam plak




ini cara orang pemalas punya bahan2 nak masak




after baru letak tomato tin tuh. sepatut nya letak 1-2 sudu je. tapi aku kaki masam. dan aku kan suka2 je jadikan spaghetti ni sebagai "Olio Tomato Spaghetti", so instead of 2-3 sudu, aku up 6 sudu tomato terus. hahaha. konon kreatif la nak cipta resepi kan




bila dah siap ni, adik aku cakap la, "hurgh ko masak style apa ni ?? aku ingat bolognese. mcm ni x suka la"... cait. cakap je lebih kan. aku tgk bila berbuka kemain melantak. siap balik terawih bleh ada second round ok. so pengajaran nye, rasa dulu, baru komen. waakakakakaka.. next time nak buat cheese herbs pulak. weuuuu ntah bila zaman rajin kan. dah lah lately penyakit M tuh memang berleluasa. tak pe, itu bukan point nya. point penting adalah ini....




kek coklat kukus !!! uuuwwwaaa sedap nak mampos!! siap aku bleh warning kat adik aku before aku nak p terawih " aku tgk kek xde ko siap" hahhahaa. gila buruk lantak. ni nurse ayah aku kasi. dia kasi tepung pelita sekali. pon sedap gila. tapi kek ni memang sedap la. rasa macam nak order kat dia je bila raya nanti kan. huhuhu sedappp gila klimaks ni


lets klik !!

10 comments:

eiffel said...

huhuuuhu...memang cm siak giler mbe opiz ko tuh...xrespect ngan org pose tol!! >.<

Afzainizam said...

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..
♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•' ´¯)♥
♥♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸**¸.•'´¯)¸.•'´ ¯)♥♥
----==--Ramadan Mubarak---==----
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥♥♥*`'•.¸_)`'• .¸_)
♥(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•. ¸_)♥
Salam ramadan Al Mubarak..
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

hamboi ko macam puasa kat prancis plak....ko pakai olive oil tu baik untuk kesihatan lahhh.... tapi aku guna olive ni bubuh kat rambut... bagus gak untuk rambut aku... beb kek hitam legam tu sodap ye.... adoiiii

MOFASAD said...

entri makanan lagi~

Rowena Chasez said...

ohhh spagetti...
nyum3..
ehhh2..
org laki ke yg xpuasa tuh???
isshhh3...

DrSinga said...

kaki masam ,tara apa dek....
kaki busuk...tara worang mau kawan...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

macam tak caya pandai masak

alvin takda umah harga 8juta said...

makan lagi..
pasni perut kau ngan parid boleh join club la..

perut aku?
aku hampir kurus k..

Cik Mawar said...

wah.. leh cubo2 lain kali nie
hik hik :D

maiyah said...

asal msuk sini je.. ko tnjuk mkn huhuuuwaaaaaaaaa

Mawar_berduri said...

macam best la spaghetti ni ..huhu