Tuesday, August 17, 2010

rasa nak hempuk diri sendiri

what a bad day for me
1 hari suntuk pening kepala
siap pakej muntah lagi tghari tadi masa kat office
tapi still berpuasa. mampu lagi. bukan sengaja muntah kan
if sengaja, jolok2 anak tekak kasi muntah baru batal

menu hari ini :




kueytiow goreng. kitorang ni jarang berbuka makan nasi. selalu hadap benda bergoreng2 macam ni la



dah 3 hari berturut-turut aku rasa ada roti jala ni. tapi kuah kari dia memang mabeless





my favvy !!! agar-agar santan




kuih beronok - seri muka - popia sardin - favvy epok2




wajib ada- murtabak ayam





vadeh - kedekot cili. seketol je bagi ?? ewah2 gigi kau da baik ke nak kunyah cili ni ?????




lauk sahur - masak lemak hijau ikan tenggiri





yang rajin memasak mesti la my mummy kan
aku ni rajin menyumbang ke arah keuntungan kepada peniaga2 bazar ramadhan je
tgk la weekend ke, cadang nak masak olio spagetti
cadangnye la. kene tgk tahap kerajinan dulu
dan nak buat kuih tepung pelita
woooot ~ ~ sedaps nya
tetapi, kalo malas, jawabnya, beli sahaja...


mintak maaf lah ye. bulan puasa blog aku ni mmg meriah dgn makanan je
so korang rajin2, share la apa menu korang
kasi sama2 keliur bila usha blog waktu siang esok..



lets klik !!

22 comments:

Ery Farieha said...

vadeh tu ape?
makan dgn cili?
wuuuuuuuuuuu~

sahromnasrudin said...

salam ramadhan..mak aii..ini pakej makanan utk berapa org nie..variety sungguh..leh amsuk channel AFC nie :-)

ct odah said...

bli mane roti jala...huhuhu

¶A.K.I¶ said...

3 hari berturut ko mkn roti jala kn kn~ lya2~ huhuhu

nsb iman kuat pose2 xksh tgk mknan2 ni...kakakkkaaa

rATu kEBaYA said...

sedapnye semua makanan2 ni.. vadey tu paberet akak dek.. baling satu

Cik Mawar said...

huh hu lya..den bukan namo kongsi.
kang den lapor org lapor..sian lak
walaupon tak ramai terjah blog den tu
nnt post pasal biskut raya ja lah.. hik hik

alvin takda umah harga 8juta said...

adesssss......
ni yg aku rasa lemah..
tgk menda makan..
aku nak gelar blog kau ni blog hasutan makan.

Adeqq said...

erkk. banyak betol menu eh? adesss~ uma aku slalu ade 2 menu jek. heeee~

c-idah said...

pehhhhhhhhhh.....
makan!
makan!
makan!
dAn..
makanan sAjE!!!!

dunspeak♥ said...

sedapnye roti jala. Nasib baik x tergoda..hek2

Mimis said...

Sekali sekala bukak pose mkan speghety pun ok gaks kan..

Nerzhul said...

hmm takde nasik macam tak complete misi bukak puasa. hehehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

macam jalan jalan cari makan

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

sedap nikmat..makan sorang tak ajak gua

mysara said...

ish..mmg terliur la....

Mawar_berduri said...

Lya....perut ku berdondang sayang dipagi hari setelah menjenguk blog anda ? ....huhuhu ...sedap2...

¶A.K.I¶ said...

lpe nk ckp~
org sakit gg xley mkn kan..
pas sume mknan kat ak beb!!

mahira oya said...

meriah abih..mmg terliur je la nih..
anyway bg idea nk buka ape..
sumtimes buhsan jer..

miss nina said...

Lya, blog ko penuh dgn makanan la time2 ni. patutlah rajin g page masakan :)

green said...

aku cuba elak buka blog ko time siang. adeh!






hope ko sehat cik warna. ;x

DuniakuAbstrak said...

ko perlukan pertolongan untuk dihempuk tak? aku sudi membantu menhempuk ko....haha

tlg la jgn terliurkan aku bulan2 pose ni...

Afzainizam said...

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..
♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•' ´¯)♥
♥♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸**¸.•'´¯)¸.•'´ ¯)♥♥
----==--Ramadan Mubarak---==----
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥♥♥*`'•.¸_)`'• .¸_)
♥(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•. ¸_)♥
Salam ramadan Al Mubarak..
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

adoiiiii meriah tulll lah dari taun lepas ke tahun ni lah nampaknya ko dah boleh ganti pengacara Samsul Ghau-ghau tu kat bazar ramadan @ samsul... ahahhhhh gilerlah aku teringin nak rasa agar-agar santan ituuuuuu.... nampak sodap lah ye