Friday, September 3, 2010

AP- Ayam Penyet

hari ni berbuka puasa kat luar (ceah macam kau puasa kan)
sebab adik aku balik hari ni, so kene amik dia kat Melaka Sentral
budak2 u kan dah start cuti. so selamat bercuti kepada semua pelajar2 ye
tapi dia sampai kol 7, sebelum menanti dia sampai tuh(she's from Terengganu), pergi Jusco dulu.
kita ni orang solo uolss, pakwe xde. so shopping sendiri2 je. sob sob sob ~ ~
motip nak raih simpati kat sini??

mula2 nak makan kat mekdi Melaka Sentral je. sekali bapak la penuh kan. aku rasa sume kedai makan dalam Melaka Sentral tuh full. take away fries dgn gcb seketul, share2 makan buat alas perut. plan2 nak makan, terus teringat yg AP- Ayam Penyet dah sampai kat Melaka !! weeeehuuuuuuu
so gerak la kita ke Tesco Peringgit.pukul 8 baru dapat makan. kepada org2 Melaka, ayam penyet yg besttt itu ada kat Tesco Peringgit dengan Tesco Cheng ye. sekian dimaklumkan. ngeh ngeh ngeh ~ ~




sebelum ni aku selalu tgk AP ni kat blog sifu makan2. haha x payah la letak link dia kat sini. takuit. hahaha. dia selalu cakap AP ni best gila. nama nak pegi KL, xde nye kan. so bila da sampai kat Melaka, harus lah happy2. kata suka makan =P





gado-gado
sedap gila okey. tapi tiba2 ada keropok2 kat atas dia. tetaplah hilang masuk perut ye. oh kami ber4. bukan makan ber2. sebab tiba2 lagi 2 ketol adik aku muncul. caittt




okey ini serius sedapppp melampau okey. lemak pucuk ubi cili padi.. uuwwaaa serius sedapp




precious AYAM PENYET... okey x payah cakap la memang sedap. especially sambal dia. pedas menangis2 okey. tapi tetap la habis. adik2 aku sume makan, baru sekali suap dah x tahan. aku mmg kaki pedas, harus licin bedal biar la menangis2 pon





udang penyet. ok sedap la jugak. set yg sama dgn ayam penyet cuma gantikan udang je. oh slack 1 je sebab xde tempe. dia bagi tauhu je. nak tempe kene order set yg tempe dan tauhu bla2. ape ntah





sayur asam. ni aku kurang minat la. tapi not bad je kot. tapi macam pelik sebab ada seketol jagung, sayur nangka, kangkung dgn sayur2 lain campur sama2. pelik la lalu x makan.


ok kira Ayam Penyet ni yg paling best la kat Melaka. kat Kota Fesyen MITC ada 1, tapi biasa2 je. kat Semabok ada 1 tapi hampes, serius rasa macam nasi ayam je. Melaka Raya ada 1, also not bad. tapi aku rasa, yang ni paling best. so aku da bg info ni, x reti2 ke pegi makan!! kan da gaji ni !! hahaha tiba2 nak paksa org. lempang plizz




hurghhhh... eye bag yang teruk !! korang ada petua nak hilangkan eye bag x ?? muka pucat macam cik ponti. bulan pose x mekap. so muka ala2 mati laki je pegi keje hari2. muka macam tempayan. ni sume salah sapa yg jual2 makanan sedap2 kat bazar. hahahahaha


minggu depan dah raya !!!!!!

lets klik !!

14 comments:

mysara said...

akak ni..kalu pasal makanan, sume sedap2...:DD

makdara TERDIVA said...

eh! dtgla sini..bole terai makan ayam penyet kat wong solo..lagi sedap dr ayam penyet AP tu..

Anip™ said...

perghh..sedap sih ayam penyet tu..
lemak pucuk ubi mengancam..hehe..

Dyna Yvonne said...

sayur tu aku suke...hahaha...
ayam penyet sedap...salu g mkn kt jj perda kt penang tu..hehe
>_<

ct odah said...

uwaaa...nk gak!!!smpai ati tak bwak aku...huhuhu

PinQib said...

u make me drool!!!!!! slurp!!


Latest entry di:

Daddy ku agak manja?
Hantu wujud atau tak?
Dosa ke tengok orang naked!!!!
Kambing untuk dijual!

CERITA LEBAT said...

ayam penyet palin cun skali adalah dekat skudai...mabeles!

maiyah said...

wowww.. mABELES..

slmt hr rya.. maaf zahir batin

y@n@ M!B said...

tak pernah try mkn aym penyet lg..kesian kan..sob sob sob

seyes meriah menu tu..dtg ramai² best ni..tggu raya la pi..bwk kazen² yg mmg kuat mkn..huhu~

Insan Biasa said...

Salam ...

Oh ... ayam ....
sedap sedap sedap ...

DrSinga said...

lepas raya...
kita jogging sama2 deh??!!

Afzainizam said...

----==--Dah nak raya lah ---==----
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com

Sorry Terlalu Lama Tak Ziarah Blog Ni but kita masih kawan sealam maya kan.... coz banyak hal sibuk ngan bagai-bagai urusan lah... Sorry...

woooo belum lagi lah rayo... lagi sikit lagi ...bebawal besabar yeee

woooo ko kalau bab makan kat melaka ni mau ko dah semua ko gi ye... yup aku mmg mania tengok ayam penyet ni.... tengok sodap cuma sayur asam tu aku tengok pun macam tak selera aje... tapi tang ayam tuuuuu nampak terliur lah plak

DuniakuAbstrak said...

nafsu mkn aku d bulan puasa terpenyet2 ni

MieZa said...

wah..nak cuba lah =)