Monday, October 18, 2010

aku benci soalan ni

ok dah setengah jam kot aku bukak je box "new post" ni tapi taipnya tidokk
ini menandakan bahawa otak aku dah jammed but still nak update
hoh actually bukan otak aku jammed, tapi minda aku memikirkan sesuatu yang tak pasti
fikiran sangat tak menentu
tapi ia adalah sangat bahaya untuk di ceritakan secara umumnya di blog untuk mengelakkan aku di timpa malu
hohohohoho


lately bila bukak fb je, ada je yg dari "single" pergi ke "engaged"
kalo yg in relationship tuh tak heran sgt la
tapi bila goes tuh "engaged" atau lebih menikam "MARRIED"
lantas terus membandingkan diri ini "bila lagi??"
watdehelllll
serius memang ramai ok kawan2 sekolah, kawan2 unibesiti yg nak tunang / dah tunang
atau dah tunang dan akan kahwin tak lama lagi
hurgghh dan aku terus akan rasa nak berdiri depan cermin and asking "kau bila lagi sengal !!"


and pagi tadi bukak fb, tgk one of my close friend masa form 2, dah tunang
and lately kawan2 sekolah rendah plak jumpa fb aku, berduyun2 ok add
aku memang menyepi la dengan kawan2 sekolah rendah ni
sebab x rapat sgt
ini bila dorg jumpa fb aku, dan add, bila aku approve, tgk kat photo album
omg dah kahwin budak ni ??????????
bukan sorang
ramaiiiii
in fact yg masa sekolah rendah tuh perangai macam jin pon dah kahwin
aku yg konon2 anak cikgu dan baik budi pekerti ni masih terkapai2
uuwwaaa benci nyaaaa

tapi soalan paling menikam lah bagi yg baru add aku kat fb
"dah kahwin??"
bitch
kau tak baca ke kat info aku tuh??


aku kan, jenis tak kan fikir sgt la bab kahwin ni kalau xde org tny, kalau x tgk pic2 org kahwin
tapi bila lately sekeliling aku ni mcm heboh2 nak kawen, and keep asking me "bila lagi"
serius rasa nak letupkan sorang2 guna karbaid

dah lah lately, aku dengan odah asik cakap2 pasal pakwe je kan
yela kitorang ni dah nama best friend
and dalam masa yang sama ada minat org ni
nasib baik bukan minat pada org yg sama
kalau tak sia2 jadi "best" tuh
hahaha
and tiap2 malam msg2 berjiwang berdua
ntah apa2 je
x kan nak copy sini kot apa msg ktrg tuh
malu la i nok
hahhaa
kantoi jiwangssss


tapi bila fikir2 balik
aku ni nak kahwin pon x layak lagik
yela. first and foremost, pakwe pon xde
then, kerja yg btol2 tetap pon xde
aset sendiri pon xde
abis kalau nak kahwin pon takkan nak nyusahkan parents sendiri kan
so, sedar2 la dulu
berangan nak kahwin xpe
tapi untuk betol2 ke arah itu belom kot
walaupon zahir batin ready KOT
hahahahahaha buduhhhh
dasar miangggg

huh tiba2 entry ni jadik melalut
tapi nanti aku nak story pasal aku ada jumpa sorang pakcik ni kat carwash
yg konon2 dia ni pandai telek org
nanti aku cite
skrg mau main game


lets klik !!

15 comments:

Cik Bulat said...

hee. tak da idea. panjang pulak idea bila jari di papan kekunci.

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

huh....aku da agak da ni mesti cite kawen

haha..xpe2, ade jodoh nt, ade la tu
xyah dok pk sgt..cam AJ kata, wat pe cepat2 kalau menderita..baik lambat2 tp bahagia..

mksdnye kl cepat2 pun even zahir batin da bsedia, tp xde persediaan pun akan mengundang penderitaan jgk kan?

so, baik pelan2, tp bersedia, then bahagia..hahaha.

cm doktor pakar rumahtangga pulak aku ni

sahromnasrudin said...

wahahaha..tajam menikam soalan tue..tp soalan paling best kat FB adalah " hang ada blog??? org mcm hang pun tahu menulis ke?" hahahaha

MOFASAD said...

dasar miangggg

eiffel said...

-.-" lya umo ko baper??????

aku rasa ko tua setaun jerk kn ngan aku.. -.-"




buat apa nk terkejar2..wat rilek suda...cm kamen ckp tuh..

bek ko kje betol2 simpan duit sndiri..

zacky ~786~ said...

jodoh pertemuan kn dh d'tntukn.. cume cpt atau lambat jer... hehe..

smile aLways.. :)

luahfikiran said...

SALAM,
LF DAPAT MENGERTI PERASAAN YANG MENYELUBUNGI ! TAK SALAH KALAU KITA BERDOA KEPADA ALLAH SWT AGAR DIPERTEMUKAN JODOH !

rATu kEBaYA said...

takder idea dan n3 yg panjang.. hehehe..

akak dulu pun mcm ko jugak.. tup2 bila dah sampai seru tak dan tgu setahun 6 bulan terus kawen.. eii.. ingat balik mcm dah gatei sgt je... hahahaha

sz said...

chill lah.

:)

hamzah ian said...

kahwin ssh oo.. rilek ah.. watpe awal2..

DuniakuAbstrak said...

aku pon hangin gak

grrr

jom tubuhkan kelab "jangan tanya aku dah kawin ke belom" kat fesbuk jom!

mahira oya said...

itu lah nape kuarkan soklan sensitif ni..tp bile da byk sgt tanya..jwb ngn jwpn kasi senyap sikit..hehe..

DrSinga said...

panjang weh luahan perasaan hari nih!!!!!!!!

Fida Faizal said...

salam .
paling perit dengn soalan yang tiada jawapan :(

en_me said...

rajinnyer main game tewww.. ehehe