Tuesday, October 19, 2010

aku memang benci betol lah dengan pencuri ni. kau ni lahir2 masuk kelas mencuri ke???

dulu, siapa ingat, handset bapak aku hilang masa dia kat hospital
sekarang ni, hilang lagi aset
bukan handset
besar lagi dari handset
motor kau !!!
aku tak tau lah babikkk cilaka mana yang mencuri ni
mengapalah mesti nak mencuri
banyak lagi keje lain kau boleh buat


kejadian di sedari pada waktu pagi tadi oleh makcik aku yg tiba2 menjerit
"mana motor???"
lantas masa tuh, aku yg telah berada dalam kereta, secara langsung mencari2 kelibat motor yg dah hilang
motha fucka
aku x perasan pon ada ke x motor masa aku lalu nak masuk kete
padahal sah2 motor kat umah ni 1 je, park sebelah kete aku pon aku x pasan


untuk lebih memahami, sila lihat gambargajah di bawah





gambargajah menunjukkan lokasi di mana mangsa rompakan (yakni motor)
mangsa merupakan seorang motor Yamaha LC berkulit kaler hitam gold bernombor plat aku x hingat dan baru berumur tidak sampai setahun telah di curi pada jam antara 12 malam hingga 6 pagi (anggaran aku lah).. mangsa yang memiliki alarm jugak tidak dapat di kenalpasti cara diculik memandangkan tuan rumah sume tido dan tiada sebarang bunyi alarm kedengaran. Dengan ini saya menyimpulkan bahawa pencuri motor yang ketandusan wang nak beli dadah (kot) memiliki ijazah dalam hal potong memotong wayar alarm motor, kereta, rumah dan sebagainya. .


Saya sebagai wakil dari keluarga mangsa dengan ini berharap agar kepada pencuri tersebut:

1) kalau anda mencuri sebab anda seorang penghisap ganja dan jual motor adik gua sebab nak beli ganja, gua harap lu mampus depan rumah gua sebab overdose.

2) kalau anda seorang mat rempit dan merembat motor itu untuk tujuan rempit, gua harap lu tersepit kaki celah rim, lalu kaki lu putus, lalu lu datang merangkak depan umah gua mintak maap. masa tuh gua baling lu dengan puntung rokok yang pakcik gua isap

3) di sebab kan lu curik motor adik gua, motor yang dia gunakan nak p skolah, p tusyen, p main bola sepak, futsal dan sebagainya, dan adik gua tuh plak akan sit for SPM tahun ni, gua harap lu mampus sebab kene sepakan bola sepak sesat dari padang bola. dan tanpa di sedari orang yang tendang bola tuh adalah penghulu kampung aku. mampos kau siall

dan apa jua tujuan lu curik motor tuh, gua harap lu mampos kene gelek lori bawak binatang yg hidung pesek dan ekor pendek
masa tuh dah tak dan kau nak samak atau mintak ampun

yang aku tulis banyak ni apsal
ingat pencuri ni tau ke blog ni
dia tau kekdah nak curi "motor umah sape plak malam ni. gua nak buat beli pall mall seguni"
babikk lu

menurut adik aku, report polis dah dibuat oleh ayah aku dan polis pon dah datang rumah untuk menyiasat around 1.30pm tadi

mintak2 ada harapan jumpa balik. sian adik bujang aku monyok je. uuuwwaaa babikkk la kau pencuri !!!!!




encik motor semasa beliau berusia 1 hari




kau nampak tak tuh pencuri cilakak
adik aku dah p masjid siap2 dgn kawan2 dia
mampus la kau menggigil kembung perut pasni
haha ni gambar bilo ntah. aku main tepek je




sorry
entry penuh amarah
and carutan

hurgh biasa lah
Melaka kan maju 2010 !!!
2010
20 haribulan 10
pukul 20:10 (8:10)

maju la hoiiiiii



maju2 pon
pencuri banyak
kes jenayah ni
hurghhh marah betol ni
senang cite la kan
aku ni kakak yg baik
tapi penuh amarah
dan mulut jahanam
adik aku akan marah kalau aku mencarut
tapi i loff my brother
harap2 dapat la motor dia
kalau x dapat jugak
aku harap pencuri tuh mampus eksiden depan rumah aku
sekian terima kasihhhhhhhh !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


lets klik !!

24 comments:

eiffel said...

oke...sgt marah -.-"


harap2 dpt jumpa blik walau pun aku rasa hrpn tuh tipis..

polis kn 'rajin'

tunang aku pun kehilgn moto dlm bbrp bulan yg lalu...kakak dia pnjm..dn moto tuh ilg dlm garaj umh gak!!!

camtaek kan!!!!

Lya Colours said...

tuh la aku pon rasa harapan nak dapat tuh tipis tapi apa nak buat
tawakal je la
dah wujud nya pencuri2 bangang dlm zaman nak maju ni kan
mmg camtaek

rATu kEBaYA said...

marah betul lya ni.. herm.. tak tau nak kata apa.. pencuri mmg mcm tu.. lagi2 penagih... klu menagih tapi cari duit mcm pennyanyi lelaki yg tersohor satu ketika (azura) dulu takper jugak... dah tentu2 cari duit sendiri.. ni tak barang org jugak dirembatnya... geram jugak ni..

y@n@ M!B said...

mmg desperate org tu..

henpon mak sy pon kena curik..tp kt rumah!!! br nk tls entry psl tu..teehee~ =)

geram kan pencurik² nih..kecik² mls blaja dah beso nysahkan org..gitu la jadiknya...hehh~

Lya Colours said...

~ ratu kebaya
marah la kan. kalau pasu bunga ke hilang x pe jugak. ni motor, penat ayah kita beli, dia penat curi. bangang gila

~ y@n@ M!B
betol2
kecik2 nyusahkan org
da besa nyusah kan org jugak
elok mampus je pencurik ni
hoih geram btol ni

SZ said...

vavi btol.

sahromnasrudin said...

saya memahami perasaan awak..sabar ya

Lya Colours said...

~ SZ
byk btol aku mencarut duh

~ sahromnasrudin
tq. huhu

kucingorengemok said...

wah siap gambarajah... macam report polis dah tu. harap boleh claim insurans. sabar ya!

AyuZ DeathWisH said...

biadap pyer pencurik~!!

mahira oya said...

kalu oya pon marah ni...
geram dl hanpon n laptop penah kene curi..nanges la beberapa minggu ke bulan..

¶A.K.I¶ said...

darl..
huhuh..
marah btl ni...
polis da taw kan...
mari kte lihat sapa yang kena!!

DuniakuAbstrak said...

pencuri mmg cilaka

sebab tu kalau berjaya d tangkap abis lunyai kena pukul

haish

dah buat solat hajat?

Lya Colours said...

~ kucingorengemok
x dpt claim la kog sbb third party

~ AyuZ DeathWisH
tau xpe. bukan biadab, bangang terus

~ mahira oya
kalau hilang nset pon meraung, ini kn moto

~ ¶A.K.I¶
harapan tipis nk jumpa blk

hamzah ian said...

tak kunci byk2 ke??

kuci motor algi mahal dari motor aku. hahaha

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

nanti kita carik pencuri tu sesama yek..

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

redha..
semua tu ketentuan..
biar si pencuri lc damai di akhirat..

zimironamia said...

ayokkk lya LC mmg panas org suka sgt2..pencuri2 sng je ko kan xyh kuar duit main sebat jer hk orang...MARAH NIH...

Lya Colours said...

~ DuniakuAbstrak
adik aku dah buat kot...

~ hamzah ian
haha kunci lock dgn alarm je la
ada byk2 kunci ke
ntah i x tau nokk
hoho

~ b.r.u.t.a.l.s.o.l.o
ok. sob sob sob ~

~ jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR
biar si pencuri mampos masuk neraka

~ zimironamia
haah. makan hasil haram !!

DrSinga said...

biar buntal perut si pencuri itu...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

kl mengikut gmbarajah tu, garaj kete ko luar umah ek??

Lya Colours said...

~ DrSinga
biar meletup sekali

~ [ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ
haah la cik kamen
nnt aku bina garaj atas bumbung rumah plak
haha

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Kami Kembali lagi... Maaf atas lama tak ziarah

wooo sorry sesangat aku agak sebuk sikit tu yang tak berapa sempat singgah blog ko ni

wwoooooo ciannya motor adik ko hilang.... aku ingat ghaib pasal makluk halus... tapi ni kes buatan manusia.... sah-sah mmg kaki curi motor... eeemmmm payah gak rasanya nak dapat balik tuuu...

kalau ade rezeki dapat balik kalau tak sabauuu aje lahhh...

pencurik itu ko sumpah dia cam tu sekali niii... isshhh kalau dia baca blog ko mesti dia taubat dan mintak ampun pulang balik motor tuu...

ngeri betul lah sumpahan ko tu ye....

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

anak bujang baba camner mesti sedih atas kehilangan motor itewww kesiannyerrr ...

Insya Allah ada rezeki .... mudah mudahan doa bebanyak balik semula motor tu ye....

ada rezeki adalah ye..... benda nak jadi kalau curi ... benda nak hilang hilang gak... tapi kalau benda nak jumpa balik mesti jumpa balik....