Sunday, October 3, 2010

grilled





weekend adalah masa yang sesuai untuk mempraktikkan skill yang konon2 macam chef wan ni
so here we go !!!!
grilled rosemary chicken bebeh !!!!!!!!!




sexy back !
seumur hidup aku x pernah masak ayam sekor macam ni. biasa da siap potong2 kan.
1 kerja yang leceh yang berjaya aku lakukan adalah membersihkan ayam ni
kuss semangat. menyeksakan ok





suka tgk colourful veggies ni
>> baby carrot, broccoli, potatoes, cherry tomato, capsicum <<




gila bersemarak betol tray ni. terus aku suggest kat mak aku untuk beli oven besar so that boleh masukkan tray yang lagi besar kan. muehehehehe
oh ye as usual, aku memang pemalas. nak tumbuk rosemary tuh memang menyeksakan. kalau aku tau awal2 aku blender je, ini gedik konon nak guna lesung bagai, ends up tangan aku lenguh, rosemary tak hancur betol2. lantak la aku da lenguh aku humban je sume

>> rosemary kering, black pepper, olive oil, serbuk cili, honey, salt, lemon <<




goodnahhhhh !!!




nice dude !
tapi nak kene remove all the rosemary tuh kan
sebab bila tergigit rosemary yang kasar2 tuh rasa macam, hurghhh !!!




nak buat black pepper sauce sendiri malas. so beli instant punya
sekali, tak menepati citarasa
makan dgn chili sauce and mayo lagi beshhh




serve jugak dengan salad yang di siram thousand island. ala macam salad kfc je tuh
xde proper pic in a single plate
tak kuasa la nak set cantik2
ok selamat menjamu selera !



lets klik !!

16 comments:

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

aku tasuke entri ni sbb kau saja buat aku geram dgn menda ayam tu!!

SZ said...

sedapnya chef lya.
turunkan ilmu anda dekat ym ye.
hehe.

zacky ~786~ said...

perrgghh
dah melelh dah weeii ..
aiR liurrr aKu...

CERITA LEBAT said...

lu punya enty betul2 buat gua lapar..pfrrr..makan budak..

c-idah said...

pehhhhhhhhh...
seko seko beb!!
xagak agak!makan x jemput pun ehhhh.......

terliurlah lyaaaaaa!
ish ish ish!
mmmmmm...yum yum!

rajin masak!
hehehe..

fatenton said...

oh my nampak sedapnyeeee
harus ku cuba :D

Fida Faizal said...

salam. okay , fida sangat tergoda dengan island salad itu :)

DrSinga said...

whoaaa!!!!!!!!
ayam bogel jadi sangat menggiurkan!!!!!!!!

rATu kEBaYA said...

lya.. sekali masak perg.. meletup n3 ni jadinyer.. akak sukalah denga bendalah yang padat kat ayam tu.. nampak harmoni..

mEiZ SHA said...

lapaaaa tgk ayam tu ..:)
nak kena try gak nie..hehehe

AKI said...

perghh...
bl buat open house???
sure aku ad!hahahaha
sila buat ayam tu lg...
tok ak makan lyaa!!

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

glup......(bunyi telan air liur)



















lapar.....

btw, rosemary tu bukan mak tiri zoela dalam cite sindarella tu ke?

makdara TERdiva said...

NAK RESEPI SEKARANG JUGAK! :) PEACEEEEE

hiro said...

yu yg masak? jd bini ai mau?

maiyah said...

adik wat akak terlioq jek
bila nk ajak mkn skali nih :)

kucingorengemok said...

adoooyai, godaan tahap terlampau!

kita mesti takkan togelkan ayam tu, sebab kulit la best, hehe!