Friday, October 22, 2010

promosi jap

aku bukan nak cite Melaka maju ke apa ke
tapi nak cakap pasal office ayah aku ni
suddenly ada fb plak
add aku plak tuh
mampuih la pasni x bleh nak mencarut2 kat wall
siapa lah jadi admin dia ni
yang pasti not my daddy la
dia x tau menahu fb ni
blog mahathir tau la
hahaha


PNK Melaka Barat stand for Persatuan Nelayan Kawasan Melaka Barat
location : Kuala Sungai Baru Melaka
service(???) provided : 1) jualan terus ikan segar 2) catering 3) medan ikan bakar-bleh book untuk dinner besar / sewa dewan untuk majlis makan malam and so on 4) chalet - if nak buat family day ke, kursus motivasi ke apa ke bleh book 5) kedai runcit - tiap2 bulan ada cabutan no bertuah untuk pelanggan tetap and end of year ada cabutan mega



haha siap ada no fon ayah aku lagi ni. tak privacy btol. bagi no fon ofis je dah la
patut letak no aku sekali. bleh tumpang cari jodoh =P


my daddy and his staffs
memang ayah aku ni SANGAT workaholic
dari zaman sihat walafiat, sampai ke pakai walking frame, tetap nak berkerja
dia dah bangunkan PNK ni selama 19 tahun
dari pejabat nya hanya lah rumah kayu yg kecik, sampai dah besar sampai skrg
bila dah maju, ada manusia cibais suka2 nak jatuhkan ayah aku, nak keluarkan ayah aku dari PNK dengan alasan ayah aku x bleh keje sebab dah sakit
motha fucka. tak mengenang budi
tapi aku rasa kes tuh macam dah settle kot
sebab alhamdulillah memang ramai orang di belakang ayah aku
so pengajaran : agak2 dah besar nak jadi manusia x kenang budi, sila bunuh diri sekarang



the chalet


seaview


oh lupa nak cakap

PNK ni memang betol2 terletak kat muara sungai
so boleh nampak bot2 nelayan nak pegi/balik menangkap hasil laut
and sila jgn terkejut jika nampak nelayan pulang hanya pakai spender
hahaha serius x tipu ok



the stage
if ada function2 bleh lah guna ni
karaoke ke apa ke
jangan bersenggama dah la
hahahaha
gila klasik ayat


and precious things is medan ikan bakar
tuh nanti later aku update
sebab skrg dah malas
and mau main parking mania kat fb
tatatataa


lets klik !!

17 comments:

a.samad jaafar said...

Errr..bersenggama tuh apa hah..?? mcm best je kihkihkih... Ceh...mencarut jugak tuh..!!

SZ said...

bersenggama?
lya, next holiday aku g melaka boleh?
kalau ko sudi la kan..

AyuZ DeathWisH said...

jap lae kne block la FB tu

sahromnasrudin said...

nex wik sy gi melaka..opis buat famly day kat cane...huhuhuh

Lya Colours said...

~ a.samad jaafar
sila google. haha

~ SZ
boleh, dari dulu aku dah pelawa kan
ko yg x datang2
sob sob ~ ~

~ AyuZ DeathWisH
haha jangannn

~ sahromnasrudin
yeke. kat mana?

rATu kEBaYA said...

dek.. lepas ni glamourlah ye ayah lya... akak dah lama tak g melaka ni.. ingat tahun depan nak g sanalah.. kat mana ikan bakar best

Lya Colours said...

~ rATu kEBaYA
dtg la sni. sy belanja ikan bakarr

d_tieah said...

Melaka?
Teringin nak pegi..
Org ckp ikan bakar sedap..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

AKU NAK MAKAN IKAN DAN KETAM DAN MENCARI JODOH

Rowena Chasez said...

siap laa...
xleh nak berskandal kt fb dah pasnie..
hehee~

sy bangga jadi org melaka..
tiba2..
hahaa~

Lya Colours said...

~ d_tieah
sila2 dtg melaka
hehee

~ b.r.u.t.a.l.s.o.l.o
cari jodoh ??

~ Rowena Chasez
sy pon bangga !!!

ct odah said...

WAH DAH MAJU..DLU TADO STAGE...KTEORG DUK MELALAK DLM DEWAN JE..EH LUPO..KNCI DEWAN ADE LG KAT AKU..PNK TAK SDAR KE KHILANGAN KUNCI ITU..HAHA

Lya Colours said...

~ ct odah
ko gila ke apa tiba2 caps lock
sepak kang
bapak aku da report polis psl kunci tuh
nnt ko tgu je polis dtg tangkap ko

Afzainizam said...

Persatuan Nelayan Kawasan Melaka Barat Kuala Sungai Baru Melaka... Aku rasa aku pernah singgah kat sini.... ohhhh ye baru aku teringat aku pernah ikut ke kuala sungai baru taun lepas tapi tak singgah lah plak PNK ni.... aku perasan bangunan tu ... takpe nanti aku singgah lagi kat sana untuk cuti-cuti kat melaka...

makan ikan bakar kat sana... and skodeng nelayan kat sana...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

yup aku dah simpan no phone ayak ko tu kalau ade apa apa nanti aku mintak diskaun kat ayah ko... Insya Allah mmg ada rancangan pusing satu Melaka nanti bulan 12 cutiiiii ....

aku tabik kat ayah ko tu ... Baba orang yang kuat semangat dan kental sekali... berjiwa besar...


sangat respect kat ayah ko tabikkkkkkkkkkkkkkkkk Hormat..

maiyah said...

dah lma x gi melaka.. tabikkk org melaka ;)

DrSinga said...

dekat dengan pantai tak??
menarik buat famili day ni..