Wednesday, November 17, 2010

menu


boring gila raya haji ni xtau nak buat apa
ayah dgn adik2 perempuan main monopoli
adik laki study. next week, 23november start spm
mak aku on9. dia tuh x abis2 dgn fb dia, syok jumpa kawan2 zaman muda belia kat maktab. gila kuasa tuh kalau dah dapat laptop jgn harap org lain dapat pegang. nasib laptop ada 2 kat rumah ni. kalau tak sah2 berebut
aku dah lah mengantok. tapi sangat lah keji kot raya2 nak tido

so update menu je lah
yela blog aku ni kan blog pemakan tegarrr gitu
keh keh keh




:: ini adalah signature dish ya. kari itik !! ::




:: rendang ayam kampung. uuwwaa sedap sangat. tapi rendang ni tak pakai cili api sebab nanti ayah aku tak leh makan. tapi mak aku kasi kaw2 punya pedas kat kari itik tuh. terbaekkk ::




:: serunding /sambal kelapa. pakai ikan kembung ni. ini makanan terengganu. sedaps huiii. ceah aku ni apa je yg tak sedap ::



:: home made ketupat palas. daun palas khas dari terengganu tuh. adik aku balik, makcik2 kat terengganu kirim utk orang2 melaka ini. sebab belah sini daun palas mahal oii. mahal 1 hal, kecik2 plak tuh ::




:: raya haji tak payah anyam2 ketupat tuh. pakai je ketupat segera ::





:: karipap inti ikan. pon makcik2 kat terengganu kirim untuk orang2 melaka ini. hahhh sedaps ::




:: hah ini lah penyebab aku tido lambat ni !! marble choc cheese cake. amik resepi kat kak madiha punya fotopages. sedappss. ceah puji diri sendiri nampak. masuk bakul angkat sendiri !! tak larat angkat, gulingggg ::


okey itu sahaja.
wishing alls selamat hari raya aidiladha



lets klik !!

12 comments:

Mimis said...

Yang marble choc cheese cake tu nmpak sgt setappp sekali.. :)

maiyah said...

selamat hari raya adik.. ;)

Insan Biasa said...

Sedap sedap sedap ...

Terima kasih sudi paparkan ....

Salam petang raya aidil adha .

DuniakuAbstrak said...

karipap inti ikan? fes time dgr

c-idah said...

selamat hari raya lya...
oh disini upenya resepi kek tu eh..

teruja nk watlah...
sejuk mata akk nengoknye...hehe

miss nina said...

marble cheese cake? nak try buat la. tampal resepi di blog ye lya :)

kari itik..nyum..nyum..rugi sis tak pergi melaka :P

rATu kEBaYA said...

sedap betul nampaknya marble cheese tu.. dek ko post sikit kat akak..

y@n@ M!B said...

mmg meriah wuii makanan..len kali buat open ouz...bley la kita dtg..ngee~ =P

Rowena Chasez said...

nak marble choc cheese cake..
nak!
nak!
nak!
heheheee~

Amy Syaquena said...

salam lya..

Amy datang ziarah lya walaupun keadaan yang x berapa nak ok.. dalam banyak2 pic tue ada satu amy x suke , kerana dia amy sakit begini huwaaa..oh ketupat apa salah saya..

maCy said...

oh dear. macy cari pulut tu lme tau. da dpt xsedap plak.waaaa

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

macy nak pulut plak??
td cakap kat ai nak unta paprik...


hai lya...
selamat hari raya...
jgn lupa aku bila kau mkn kuda..