Wednesday, November 3, 2010

sekali air bah !!

ada sambungan kan. peribahasa ke apa ntah
sekali air bah, sekali bla2
uishh teruk btol. kene blaja balik dgn cikgu BM nih


biasa la hujung2 tahun ni, utara dan pantai timur hujan lebat
adik aku study kat ganu pon cakap sana hari2 hujan
hoih gamaknya kalau hujan lama2, mcm mana nak balik kampung ??
orang dah plan baikk punya nak balik ganu ni. harap2 x banjir
sebab 2-3 years back, kitorang balik ganu, and then nak balik semula ke melaka, x lepas sebab jalan tutup. maka bermastautin kat kuantan sehari 2. then balik ikut karak. hoih gila thrill masa tuh. ntah mana2 jalan redah. tiba2 sampai kat bahau. hahaha


and biasa banjir ni macam2 hal kan. rumah rosak, electric goods habis, kalau malang lebih, kereta jahanam. alhamdulillah lah x pernah ada dlm situasi tuh
paling2 teruk pon if hujan lebat sgt melaka ni, air longkang kat rumah penuh, then selipar hanyut. huhuhu

tapi pantai barat ni pon x terkecuali ada tempias jugak
lately memang hujan sokmo
asal malam angin ribut kuat gila
aku ni rumah dah lah dekat dengan pantai
last week ribut kuat, ada jiran dekat2 sini, roboh uolss rumah dia. ada kuar paper sinar kot
sebab aku nampak ada crew sinar kat situ


citer pasal pengalaman banjir ni
dulu2 lah, back in 2006 kot
masa tuh first semester matrik perlis
hujung tahun, hujan lebat
sampai ada kawan2 outing, pergi bandar lepas, balik x lepas sebab jalan naik air
maka duduk kat pusat. haha tuh la. orang hujan2 tido, kau outing cum dating
keh keh keh


uish bila ingat matrik perlis ni, mulalah kerinduan membuak2
bila kah aku akan menjejak kaki ke sana ?
sangat rindu
walaupon perlis xde apa sangat, tapi happy duduk sana
weekend if rajin, siap naik train pergi Alor Setar. dalam train ramai mamat thailand. cakap sepatah haram kau x paham

rindu matrik
rindu lecture hall
rindu library
rindu cafe (haruslah)
rindu masjid (tempat main2 mata dengan ehem2. haha. orang pergi masjid beribadat kau sempattt main mata)
rindu lecturer2
rindu usha mamat2 uitm arau main football/rugbi
rindu bus stand (gilo bus stand pon nak rindu)
rindu outing naik cab pergi kangar. pergi the store. sebab the store je yg ada
rindu sewa kereta dgn kawan2 then pergi wang kelian, padang besar
rindu nya !!!!!!


berdoa agar umur panjang, dapat jejak kan kaki ke sana lagi. lihat sawah padi menghijau
dapat mengimbau kenangan2 dulu
ecewahhh



matrik yang sangatttt di rindui



rindu nya !!!!!!!!!

okey malam ni nak selak album lama2 masa matrik

mode : rindu membuak-buak !!!



lets klik !!

16 comments:

DuniakuAbstrak said...

yg jauh d rndu

yg dah berlalu d rndu

jgn lupa hargai yg ada depan mata

lalink7 said...

Lya...matriks perlis rupenye..hehehe
datang laa...tapi jgn datang skrang..paras air makin naik sebab empangan Timah Tasoh airnya dah dibuka pulak..alahai..risau empangan pecah...

y@n@ M!B said...

dpd cite banjir trus msk rindu-rinduan..hoho~

ayul dah hint² tu soh windu kt dia..xkn x phm derr..lalalala~ =P

makdara TERdiva said...

jom kita terjah utara :D

Nashays said...

ujan...huhuhuuu..kat jeddah x ujan2...:)

¶A.K.I¶ said...

oii!
over lak rindu!
meh pelok ak meh! heheh

mEiZ SHA said...

UISHHH
banjir??
xpenah lg rasa banjir bah nie..
hati2 ye kamu..

DuniakuAbstrak said...

bengong yana, jangan buat onar d blog org lain..haha

miss nina said...

di kampung nina, hujan & banjir di beberapa kawasan. kasihan.

matrik arau? kamu buat saya rindu pada uitm arau :P (2001-2004)

jambz- said...

matrik mane ni? tak penah nampak pun.

kua kua kua.

SZ said...

aku rindu kau.
haha!

a.samad jaafar said...

tahun di banjir teruk betul kat kedah tu.. jom jadi sukarelawan.. sukarelawan tengok2 hihihi...

Insan Biasa said...

rindu .. kalau jumpa je kat mimpi
ok tak ...

zimironamia said...

bila tgk lya citer psl banjir xsabar nk blk kg main banjir huhuhuhu

mahira oya said...

sgt rindu tuuu...
pengalaman banjir..scary gak kalu kene..mau cemas

::Cik Zatie:: said...

ex-kmp ke?
saya punnn..hehe

batch 2005/2006